Blenderul este un accesoriu foarte util in orice bucatarie. Fie ca vorbim despre folosirea lui pentru prepararea mancarurilor traditionale, fie ca vorbim despre prepararea sucurilor si smoothie-urilor sau mancarurilor usoare, un blender este de cele mai multe ori salvatorul nostru in bucatarie.
Avantajele blenderului
1 – Pregatirea mancarurilor rapid si simplu
Cu ajutorul blenderului se pot face preparate foarte gustoase in timp record. De la supe cremoase pentru bebelusi, la sosuri pentru friptura sau sucuri naturale si lapte de nuci sau migdale. Blenderul se poate folosi si la prepararea unor compozitii pentru deserturi sau chiar pentru a pregati imediat un desert delicios, precum o budinca naturala cu avocado si cacao.
Un blender de calitate are lame din otel inoxidabil. Acestea sunt mult mai rezistente si cu viata mai lunga. De asemenea, o gama vasta de preparate la blender se efectueaza cu ajutorul lamei in forma de S, deci puteti opta pentru un aparat care are si o astfel de lama.
2 – Diversitatea felurilor de blendere
In functie de necesitatea fiecaruia, exista mai multe tipuri de blendere, precum cel manual, cel cu vas si cel mixt. Blenderul manual se foloseste de obicei de cei care doresc sa obtina compozitii cremoase mai usor.
Blenderul mixt poate avea tel, cana, diverse functii de amestecare, mini-robot, miniprocesor, spargator de gheata, functii de radere si feliere. In functie de nevoile din bucatarie, un blender poate efectua o multitudine de functii pentru o gospodina.
Proaspetele mamici se pot bucura de un blender special creat in special pentru bebelusi, blenderul cu aparata de gatit cu aburi. Usor de folosit, acesta este recomandat pentru prepararea mancarurilor sanatoase, care pastreaza textura si nutrientii din fiecare aliment. Simplu de intretinut, pachetul cu blender are in plus o carte de retete sanatoase pentru momentele de criza de inspiratie in bucatarie.
3 – Capacitatea si puterea blenderului
Blenderele pentru familie au o capacitatea de minimum 1 litru, ceea ce inseamna ca se pot face mancaruri rapide pentru 2-3 persoane. Nu este recomandat sa achizitionati un blender cu capacitate mai mica. In plus, exista blendere care au si 15 trepte de viteza, ceea ce inseamna ca sunt foarte rapide. Pentru cei care doresc sa foloseasca un blender pentru smoothie-uri, pentru blenduirea nucilor, semintelor, precum si pentru pasarea legumelor si fructelor cat mai fin, au nevoie de un blender cu putere mai mare. Un blender bun este cel care are puterea minima de 600 W.
4 – Rezistenta si siguranta
Blenderele au cani din plastic de calitate sau din sticla, ceea ce le face rezistente. Fiecare recipient este prevazut cu un capac de siguranta, pentru a evita imprastierea alimentelor prin bucatarie. Baza de metal a blenderului este mai rezistenta decat cea de plastic, asadar este o alegere mai buna.
Mic dejun la blender
Cu ajutorul unui blender fibrele din fructe si legume se pastreaza si astfel se pot face multe preparate satioase si gustoase doar din alimente vegetale. Aceste preparate sunt excelente ca mic dejun sau ca gustari intre mese. Mixarea rupe fibrele din fructe si legume, ceea ce le face mult mai usor de asimilat si digerat. Gasiti AICI un blender special creat pentru nevoile din bucatarie.
Un blender cu putere mai mare poate prepara inclusiv lapte de nuci sau migdale. Deserturile naturale sunt si ele la fel de usor de preparat cu un blender. Se lasa nucile sau migdalele in apa de izvor peste noapte. La o parte de nuci sau migdale, se pun doua parti de apa. Dimineata se scurg de apa, se pun in blender cu alte doua parti de apa. Se mixeaza la putere minima mai intai, apoi treptat la putere maxima. Se poate prepara apoi o budinca satioasa din lapte de nuci sau migdale cu banane sau avocado si cacao.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: