10.6 C
București
vineri, aprilie 26, 2024

Artarul japonez cu frunze rosii – Trucuri de plantare a spectaculosului arbust decorativ

Artarul japonez cu frunze rosii este un arbore-arbust spectaculos dar care are nevoie pentru a creste de cateva trucuri de adaptare. Am documentat in detaliu procesul de crestere a artarului japonez si va prezentam principalele secrete.

Artarul japonez cu frunze rosii – 4 trucuri esentiale

In primul rand, artarul japonez trebuie cumparat cand e cat mai mic pentru ca sa se poata adapta usor la solul din gradina in care vrei sa-l pui. In plus, daca e mic te costa mai putin, iar daca nu se prinde nu vei regreta o investitie prea mare, in timp ce arbustii care sunt deja maturi costa foarte mult.

Groapa in care se planteaza trebuie sa fie mare, cu pamant si turba, sol usor acid si cu drenaj bun, insa nu are nevoie de fertilizare mai mult de o data pe an.

Al doilea sfat esential este legat de alegerea locului de plantare. Acesta trebuie sa fie umbrit, razele soarelui sa-l bata doar o parte scurta din zi, altfel frunzele dantelate sufera arsuri.

Trucul al treilea il reprezinta taierile si toaletarea. Artarul japonez cu frunze rosii nu are nevoie de taieri in primii doi ani, dupa acea perioada poti sa-i corectezi coroana, insa nu inainte. Majoritatea speciilor care se gasesc in Romania sunt pitice care cresc foarte, foarte incet.

Ultimul, dar nu cel din urma sfat este ca iarna sa acoperi bine artarul japonez daca nu vrei sa degere. De preferat e chiar sa il pui in container ca sa fie ferit mai usor de ger. Vezi si: Gard viu cu frunze rosii – Ce arbusti sa plantezi pentru a obtine un spectacol de culoare

Artarul japonez cu frunze rosii – proprietati ornamentale

Artarul japonez face parte dintr-o specia rborescenta decorativa prin frunze si port. Frunzele sunt caduce, cazatoare, mari de 5-10 cm, profund lobate, fara perisori, de culoare verde lucitoare care toamna vireaza in rosu, deosebit de decorative.

Frunctul de artar japonez prezinta aripioare si e lung de 1,5 cm. Ramurile sunt rosii si fara perisori. Acest arbore se utilizeaza frecvent ornamental in parcuri, gradini si gradini japoneze, iar unele varietati pitice se pot utiliza in realizarea de bonsai.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole