6.4 C
București
vineri, octombrie 25, 2024

Apa de gura naturala – Retete si sfaturi utile pentru o igiena orala sanatoasa

Apa de gura naturala. Daca iti doresti un organism curat si sanatos, cu siguranta trebuie sa acorzi atentie si produselor cu care intri in contact. De exemplu, ingredientele de genul coloranti, conservanti si parfumuri sintetice nu ar trebui sa existe in compozitia produselor noastre cosmetice.

Exista specialisti care afirma faptul ca apa de gura cumparata din comert iti face mai mult rau decat bine. Multe dintre apele de gura din comert contin clorhexidina, un antiseptic foarte eficient, care inhiba dezvoltarea placii bacteriene si mentine gura curata si dezinfectata. Totusi, putini stiu insa ca la o folosinta mai indelungata de 2 saptamani, clorhexidina incepe sa-si arate efectele secundare, printre care se numara si formarea unor depozite de culoare inchisa pe dinti, precum si pierderea sensibilitatii gustative, relateaza Dr.Cristina Obreja in lucrarea sa: “ORAL DETOX”.

Pentru a nu ne mai confrunta cu astfel de probleme, cel mai bine este sa incercati sa folositi apa de gura din ingrediente naturale, cu efect antiseptic, antibacterian, antiiflamator si dezodorizant, adica exact calitatile pe care trebuie sa le prezinte o apa de gura eficienta.

Mai jos, v-am pregatit cateva retete simple si eficiente:

Apa de gura cu SARE

Acest remediu este cunoscut de pe vremea bunicii. Stramosii nostri foloseau frecvent sarea in igiena orala, iar explicatia este simpla: sarea, datorita efectului higroscopic, extrage apa din celula bacteriana, care se deshidrateaza si moare, ajutand astfel la scaderea populatiei bacteriene
din cavitatea bucala si ne protejeaza de carii dentare si inflamatii.

Iata cum se prepara apa de gura cu sare:

-Intr-un pahar cu apa calduta, se dizolva o lingurita de sare (naturala neiodata, sarea roz de Himalaya, sarea marina sau sarea romaneasca grunjoasa, fara aditivi). Cu solutia obtinuta se clateste gura.

Apa de gura cu ULEI ESENTIAL DE MENTA

Aceasta reteta este foarte simpla de preparat, dar si extrem de eficienta. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi 10 picaturi de ulei esential de menta in 150 ml apa calduta si rezulta apa de gura cu efect dezodorizant, antiseptic, antibacterian si antiiflamator. Este recomandat sa folosesti aceasta apa de gura dupa fiecare masa.

Menta, ca si alte plante aromatice (salvia, busuiocul, oregano, cimbrisorul, cimbrul) elimina bacteriile din cavitatea bucala si scade inflamatia de la nivel gingival, fiind indicata atat pentru prevenirea afectiunilor cavitatii
bucale cat si ca ajuvant in tratamentul gingivitei si parodontozei.

Apa de gura cu ULEI ESENTIAL DE CUISOARE

Aceasta apa de gura are un efect mult mai puternic in comparateie cu cele de sus. Apa de gura cu cuisoare are efect dezinfectant, antibiotic, astringent, antiinflamator, dar si de anestezic local.

Inca din Antichitate, cuisoarele erau folosite ca tratament impotriva durerilor dentare. Totusi, trebuie sa ai mare grija la concentratia folosita, deoarece uleiul de cuisoare poate fi iritant.

Iata cum se prepara:

-Pentru inceput, este recomandat sa se adauage doar o picatura de
ulei esential de cuisoare la 150 ml apa, pentru a analiza toleranta.
Daca simti sa plusezi, poti sa mai adaugi o picatura si tot asa pana
cand simti ca ai obtinut concentratia potrivita pentru tine. Este recomandat sa prepari cantitati mici, deoarece solutia se poate altera daca este pastrata de pe o zi pe alta.

Apa de gura naturala – Beneficiile folosirii zilnice

-Apa de gura naturala ajuta la improspatarea respirației, datorita efectului dezodorizant;

-Ingredientele naturale din apa de gura pot inhiba dezvoltarea placii
bacteriene, deci poate scadea rata depunerii de tartru;

-Apa de gura naturala are un efect antiinflamator, fiind eficienta in cazul inflamatiilor si a sangerarilor gingivale;

-Datorita efectului antibacterian, apa de gura poate tine departe bacteriile ce produc carii dentare si inflamatii gingivale.

Ai auzit vreodata de pasta de dinti neagra? Ce are in plus fata de o pasta normala si de ce o recomanda specialistii

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole