8.7 C
București
vineri, martie 1, 2024

Antibiotice naturale pentru infectii urinare. Un ajutor nesperat din natura

Infectia urinara inseamna prezenta de germeni microbieni in urina, asociata cu simptome din partea aparatului urinar; de cele mai multe ori boala se manifesta episodic, recidivant, in perioadele acute dand febra, urinari dese, usturimi la urinat, dureri lombare, frisoane, astenie. Probele de laborator arata leucocite si microbi in urina, viteza de sedimentare si leucocitele in sange sunt crescute. In loc sa recurgeti la medicamentele din comert, noi va propunem sa apelati la ajutorul naturii. Iata cateva antibiotice naturale pentru infectii urinare:

Antibiotice naturale pentru infectii urinare – In general, in cazul afectiunilor aparatului urinar, se recomanda:

  • apa, glucide, Ca, tartrat de K, Mn, Mn-Cu. Manganul regleaza functiile hepatice si renale;
  • se amesteca argila cu otet de mere si se unge o panza cu acest amestec, iar compresa se aplica pe locul bolnav;
  • se consuma o data pe saptamana grau fiert si se bea apa in care a fiert graul;
  • se bea mai des amestec de urmatoarele plante: turita-mare, patlagina si cimbru, un amestec bun pentru diferite afectiuni vezicale.

Unul dintre cele mai eficiente si puternice antibiotice naturale pentru aceasta afectiune este mierea, dar si alte produse apicole:

  • se sug 5-10 grame pe zi de propolis sau 6 tablete cu propolis pe zi;
  • se consuma 80-120 de grame de miere de flori de fan pe zi.

Antibiotice naturale pentru infectii urinare – Alte remedii naturale cu plante antimicrobiene si antibacteriene pentru infectia urinara:

  • ceai de: cozi de cires, visin, muguri de pin, plop, coada-soricelului, dud, seminte de in, rizomi de pir (antimicrobian), matase de porumb, musetel, soc, urzica-moarta;
  • cate 20 de grame din merisor, mesteacan, seminte de patrunjel si coada-calului. Se face decoct din 4 lingurite de amestec de plante la 0,5 litri de apa si se beau 3 cani pe zi;
  • otetul de mere;
  • ceai de busuioc cu ulei de coriandru – 2-3 picaturi de 3 ori pe zi timp de 10 zile, cicoare, ceai de iarba-grasa;
  • 200-300 ml de suc proaspat pe zi din: afine, agrise, dovleac, pere, zmeura, coacaze, struguri, varza, praz.
  • mama padurii – se administreaza sub forma de infuzie, din care 30 g planta la 1 litru apa; se beau 3 cani pe zi. Aceasta creste volumul de urina eliminat (efect diuretic), are efect antispastic (calmeaza colicile) si dezinfectant (impiedica dezvolatrea unor germeni microbieni).
  • sulfina –  se utilizeaza ca infuzie din tulpini si flori: 20 g la 1 litru apa; se beau 3 cani pe zi. Aceasta creste volumul de urina eliminat, calmeaza colicile si impiedica dezvolatrea unor germeni microbieni.
  • dumbravnic – se poate administra ca infuzie, din 25 g planta la 500 ml apa; se recomanda 2 cani, in cursul unei zile. Aceasta creste volumul de urina eliminat, are efect antispastic si dezinfectant.

Extractul din seminte de grepfrut. De ce este considerat „antibioticul de origine vegetala”

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole