6.1 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Anghinare – Utilizari in gastronomie si frumusete

Anghinarea este o planta perena care apartine familiei „Asteraceae”, aceeasi din care face parte si floarea soarelui. Aceasta este intrebuintata atat in scop medicinal, cat si in gastronomie, pentru receptaculul floral, dar si in frumusete.

Anghinare – Utilizari in gastronomie

Dupa cum spuneam, pe langa beneficiile medicale, anghinarea este si una dintre cele mai gustoase vegetale, extrem de versatila in tot felul de preparate culinare. Planta poate fi folosita atat cruda, cat si marinata in ulei, otet sau murata in diferite solutii saline.

De la anghinare se consuma partea carnoasa a frunzelor si receptaculul floral (centrul ei). Pentru a o gati, se taie mai intai lujerul si se pastreaza varful. Frunzele se stropesc cu suc de lamaie, apoi se fierb in apa timp de jumatate de ora. Miezul se consuma ca atare sau in salate, fiind considerat cea mai gustoasa parte a plantei. De asemenea, aceasta se poate consuma in diferite retete, in risotto, prajituri sau umpluta pentru diferite tipuri de carne.

Vezi si: Sucul de anghinare. Proprietati si beneficii

Anghinare – Utilizari in frumusete

Anghinarea este bogata in antioxidanti si vitamina C, ceea ce o face utila in protejarea pielii de afectiunile cronice si stresul oxidativ, prevenind astfel aparitia ridurilor si a petelor legate de inaintarea in varsta.

Pentru tenul gras, se amesteca putin suc de anghinare cu o lingurita de miere lichida si se aplica pe fata cu ajutorul unei dischete demachiante. Se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se clateste cu apa. Pielea va deveni neteda si curata.

Pentru slabit, foarte eficient este ceaiul de anghinare, deoarece previne retentia apei si ajuta la eliminarea excesului de grasime din corp.  Utilizarea corecta a dietei cu ceai de anghinare duce la slabirea de pana la 6-8 kg/luna, eliminand depozitele lipidice. Este de preferat ca ceaiul sa se consume cald, usor indulcit cu miere, inaintea fiecarei mese principala, cu cel putin 30 de minute, timp de 20 de zile cu pauza de 30 zile.

Vezi si: Sovarf – Utilizari in gastronomie, frumusete si aromaterapie

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole