0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ananasul, „regele fructelor tropicale”

Ananasul este considerat al doilea fruct exotic in topul preferintelor occidentalilor, imediat dupa banana. Cristofor Columb este cel care a descoperit ananasul pe insula Guadelupa si la prezentat apoi si europenilor. Acesta a ramas atat de uimit de gustul lui dulce si acid, incat l-a numit „regele fructelor tropicale” .

Ananasul are o textura consistenta, data de pectina sub forma de fibre si contine 75% apa, 18,4% materii zaharoase, acid citric si malic, vitamine A, B, C (jumatate din sucul unei portocale), minerale (iod, magneziu, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf), o drojdie si un ferment digestiv (bromelina) care digera in cateva minute de 1000 de ori greutatea ei de proteine si care este comparata cu pepsina si papaina. 

Acest fruct este nutritiv (foarte digestibil), virilizant, tonic general, diuretic, racoritor, afrodiziac, stomahic si dezintoxicant.

Ananas – Beneficii si indicatii terapeutice

-Anemie. Tot ce trebuie sa faci pentru a combate anemia este sa consumi suc de ananas. Bea cate un pahar de doua ori pe zi si vei vedea cum organismul tau va primi un boost de energie.

-Imbunatateste digestia. Datorita continutului sau bogat in fibre solubile si insolubile, ananasul ofera protectie impotriva constipatiei, diareii si a sindromului de colon iritabil. Totodata, consumul de ananas stimuleaza miscarile peristaltice si eliberarea sucurilor gastrice care ajuta la digestia alimentelor consumate.

-Obezitate. Ananasul este un bun diuretic si previne depunerea grasimilor in organism, fiind asadar un bun aliat pentru o dieta sanatoasa. 

-Ananasul ajuta in convalescenta si demineralizare

-Dispepsii

-Intoxicatii

-Protejeaza impotriva infarctului si a hemoragiei cerebrale. Ananasul fluidizeaza sangele, stimuleaza circulatia sanguina, fapt pentru care putem sa-l folosim in prevenirea trombozei, aterosclerozei, in diferite boli ale inimii. Totodata, acest fruct este benefic si pentru cei cu hipertensiune. Tot ce trebuie sa faci este sa bei zilnic cate un pahar de suc sau sa consumi cate un sfert de ananas de marime medie.

-Artrita, guta, litiaza. Ananasul ajuta la combaterea artritei, reducand inflamatiile de la nivelul articulatiilor.

-Combate racelile si tusea. Totul se datoreaza bromelainei din ananas, care are rolul de a reduce prezenta flegmei si a mucusului acumulate la nivelul cailor respiratorii si al sinusurilor.

-Imbunatateste fertilitatea. Studiile au aratat ca alimentele cu activitate ridicata de antioxidanti, asa cum e si cazul ananasului, imbunatatesc fertilitatea. Vezi si: 6 remedii naturiste cu ananas. Pe cat de gustos, pe atat de sanatos

-Previne cancerul. In afara de antioxidanti, ananasul contine si vitamina A, beta-caroten, bromelaina, diverse flavonoide si un nivel ridicat de mangan. Toate acestea impiedica mutatia celulelor sanatoase in celule canceroase, putand preveni in special cancerul oral si mamar.

Ananasul – Contraindicatii

Sucul de ananas creste aciditatea sucului gastric si din acest motiv nu este recomandat in cazuri de ulcer gastric si hiperaciditate.

Vezi si: Sucul de ananas si castraveti va ajuta sa va detoxifiati si sa slabiti in 7 zile

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole