Excluderea acestor alimente care cresc tensiunea arteriala din alimentatia zilnica este poate putin mai greu de facut, insa efectele sunt imediate si in doar cateva zile un nou tip de alimentatie o sa devina obisnuinta.
Unele probleme de sanatate pot fi usor indepartate doar cu putina vointa si cu schimbari minore in stilul de viata. Pentru a nu ajunge la probleme de sanatate care necesita tratamente costisitoare si dificile si poate chiar interventia medicului, luati masurile care tin de voi din timp.
De exemplu, daca ai probleme cu inima si suferi de tensiune, primul pas este sa excluzi urmatoarele alimente din dieta ta.
Alimente care cresc tensiunea arteriala – Laptele
Incepem cu laptele care eeste un aliment destul de utilizat de multa lume, chiar zilnic. Daca te numeri printre aceste persoane si ai si probleme cu tensiunea arteriala, renunta la lapte.
E bogat in grasimi iar acestea se depun pe peretii arterelor si le ingroasa. Mai mult, in lapte se gaseste o cantitate de sodiu care pe o perioada indelungata poate da disfunctionalitati ale inimii. Limiteaza consumul la doar 250ml pe saptamana, cel mult.
Alimente care cresc tensiunea arteriala – Branzeturile
Cei cu probleme cardiace sau de circulatie de orice fel trebuie sa evite neaparat branza, in special cea prelucrata din comert care e impachetata intr-o cantitate mare de sare pentru a-i da un gust bun care ne atrage.
Exista diferite soiuri de branza care pot fi consumate in cantitati mici, cum ar fi mozarella sau emmentale, insa branza cheddar si feta ar trebui evitate complet.
Alimente care cresc tensiunea arteriala – Muraturi
Se apropie perioada rece a anului si toata lumea consuma muraturi. Mai mult, in Romania e chiar o traditie ca de sarbatori, alaturi de o friptura sa fie pe masa si multe muraturi puse chiar in gospodarie la butoi sau borcane.
Desi sunt alimente savuroase, muraturile contin foarte multa sare ce se foloseste in momentul conservarii, de aceea nu sunt indicate pentru cei cu tensiune.
Orice persoana sufera de tensiune trebuie sa evite consumul muraturilor si sa aleaga mai degraba o salata din legume proaspete, insa si acea salata cu putina sare sau chiar deloc.
Alimente care cresc tensiunea arteriala – Carnea procesata
Carnea in general poate pune probleme serioase de sanatate pentru cei cu tensiune arteriala sau afectiuni ale inimii. Carnea are grasimi si duce la cresterea nivelului colesterolului si implicit a tensiunii arteriale.
In alta ordine de idei, carnea procesata este o adevarata bomba pentru cei care sufera de tensiune arteriala pentru ca pe langa nivelul de grasimi pe care oricum il contine, mai exista si o multime de conservanti, substante care contin sodiu si cresc riscul de infarct.
Alimente care cresc tensiunea arteriala – Alimente cu zahar
Nu in ultimul rand, va dam sfatul pe care il auziti peste tot: nu mai consumati alimente bogate in zahar. Despre orice afectiune vorbim, exista si contraindicatia la consumul de alimente cu zahar. Tensiunea arteriala creste de la consumul de dulciuri si produse indulcite si in plus creste riscul de obezitate si diabet.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Ideal este ca orice carne de pui gatita sa fie mancata imediat sau chiar rece dupa o perioada. Daca totusi vreti sa o reincalziti, trebuie sa o faceti la temperaturi mici. Vezi si: Alimente care cresc tensiunea arteriala – Fa primul pas: exclude-le din alimentatia ta zilnica […]