Din nefericire, hemoroizii au devenit una dintre cele mai populare afectiuni la nivel global. Conform ultimilor studii de specialitate, aproximativ 75% din populatie sufera de aceasta afectiune.
Hemoroizii sunt mici umflaturi localizate la nivelul rectului. Acestia pot fi atat interni, cat si externi si, in momentul in care se inflameaza, ei devin durerosi. Cauzele principalele ale acestei afectiuni sunt sedentarismul, constipatia si alimentatia nesanatoasa.
In cazul in care nu vrei sa te supui unei interventii chirurgicale, trebuie sa stii ca ameliorarea simptomelor provocate de hemoroizi si indepartarea lor poate fi facute si cu ajutorul tratamentelor naturiste.
In urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca planta medicinala coada soricelului este foarte eficienta in cazul hemoroizilor. Printre componentele chimice care s-au identifica in interiorul acestei plante, se numara si o substanta care ii confera toata seria de proprietati care o face utila in tratamentul impotriva hemoroizilor: antihemoragic, astringent, antiinflamator si analgezic. Astfel, coada soricelului este folosita de catre pacientii care sufera de boala hemoroidala sub mai multe forme.
Noi am ales sa iti prezentam in acest articol doua retete simple de alifii foarte eficiente.
Alifie de coada soricelului – Reteta impotriva hemoroizilor
Ai nevoie de:
- 1 pumn de coada soricelului (proaspata)
- 500 g untura de porc
Se amesteca cele doua ingrediente si si pun la foc mic, lasand sa fiarba timp de 5 minute. Apoi, se ia de pe foc si se lasa asa timp de 3 zile, dupa care se incalzeste iar. La final, se strecoara printr-un tifon, iar produsul obtinut se toarna in borcanele mici. Abia dupa ce s-a racit alifia, se inchid borcanelele cu capace si se introduc in frigider.
Aceasta alifie se foloseste extern, impotriva hemoroizilor.
Alifie de coada soricelului – Reteta pentru rani si hemoroizi
Ai nevoie de:
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 6 lingurite inflorescente proaspete de coada soricelului maruntite
- 2 lingurite rasina de brad
- 2 lingurite ceara de albine
Intr-un ibric se adauga toate ingredientele de mai sus si se pune la foc mic, pentru 10 minute, amestecand incontinuu. Cand toate componentele s-au lichefiat si omogenizat, ibricul se ia de pe foc, iar continutul se filtreaza prin tifon.
Se adauga intreg continutul intr-un borcan cu capac si se lasa la racit. Cand preparatul se raceste, se poate depozita la frigider.
Aceasta alifie are un puternic efect cicatrizant, fiind folosit in cazul ranile care se vindeca greu. Este recomandat ca in cazul ranilor recente, deschise, sa se foloseasca tinctura, care are efect dezinfectant si antiinflamator puternic, iar dupa ce rana s-a inchis sa se aplice alifia de coada soricelului; aceasta va accelera procesele de regenerare, va preveni infectiile si alte complicatii, facilitand o vindecare estetica.
De asemenea, aceasta alifie este recomandata si in cazul hemoroizilor, inclusiv a celor care sangereaza, intrucat opreste hemoragia prompt, reduce inflamatia, precum si senzatiile de mancarime sau usturime.
Crema pentru afectiunile pielii cu coada soricelului si oxid de zinc
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: