3 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Alergia alimentara si digestiva. Remedii naturiste care te scapa de simptomele suparatoare

Alergia alimentara este o reactie anormala de aparare a organismului dupa ingerarea unui aliment.

Cele mai frecvente reactii alergice sunt: urticaria, eczema, rinita, astmul bronsic, migrena si socul anafilactic.

Simptome:

-Paloare

-Tulburarile digestive: crampe abdominale, varsaturi si diaree

-Tulburari respiratorii: tuse

-Edem, eruptii la nivelul gurii

-Cefalee

– Manifestari articulare

-Furnicaturi la nivelul gurii

-Mancarimile

-Soc anafilactic. Pentru unele persoane, alergia poate fi grava, chiar mortala.

Iata care sunt alimentele cu capacitate alergizanta: albusul de ou, laptele de vaca, unele soiuri de cartofi, faina cu continut bogat in gluten, molustele, carnea de peste, porc sau vita, ciocolata, nucile si capsunile.

Migrena de obicei este produsa de: nuci, lapte, ciocolata, faina de grau, branzeturi fermentate, bere, peste, porumb, fructe citrice, oua, etc.
Urticaria cel mai frecvent este produsa de ingestia de: ciocolata, oua, lapte, raci, nuci, carne de porc, faina de grau, peste, rosii, vegetale crude, etc.
Sindromul tensiune- oboseala: lapte, faina de grau, condimente, oua, ciocolata, cola, etc.

Trebuie sa se stie ca, in general, alergozele din cavitatea bucala sunt produse de porumb.

Tratament alergie alimentara si digestiva:

Un copil care face alergoze sau eczema in primele saptamani de viata va trebui ca laptele de vaca sa nu fie introdus prea devreme, ci in general dupa 6 luni de alaptare la san. Ouale- galbenusul de ou fiert se va introduce dupa luna a 9-a. Ciocolata, pestele, branza se va da numai dupa varsta de 1 an, iar carnea se poate da de la 6-9 luni.
Unele cereale (grau, orez, orz, ovaz, secara) se pot da insa dupa 3 luni, iar fructele, in special cele de padure, se pot da dupa 2 ani. Va trebui gasit alergenul care provoaca alergia deoarece numai atunci cand vor fi exclusi se va putea vindeca.

Alimentul adaugat va fi ingerat fie o data la 5 zile sau se poate in unele cazuri adauga zilnic o cantitate mica. In general daca in timp de 5 zile nu apare niciun fenomen alergic se va putea mari doza. Nu se va introduce nici un alt aliment in aceasta perioada. Nu se introduc decat alimente pure. Niciodata nu se va introduce in acelasi timp 2 sau mai multe alimente. De exemplu nu se va da carne cu cartofi ci numai carne simpla. In cazul in care nu se prezinta fenomene de alergie se va putea considera ca acel aliment nu produce alergia.
Orice aliment care a produs alergie va fi scos urgent din alimentatie si se va feri consumarea lui, chiar si cu alte alimente.

In cazul in care apare o alergie severa se va incepe o dieta severa cu: zeama de orez, ceai (brustur, coada calului, coada soricelului, maces, nasturel, nuc, ovaz, pepene galben, ridiche neagra, trei frati patati, turita mare), plus glucoza, mere rase.

Remedii naturiste care te scapa de alergia alimentara si digestiva:

Carbune

Actiunea terapeutica a carbunelui se bazeaza pe proprietatile sale antitoxice, absorbante, calmante, cicatrizante, antispastice si antiinfectioase. Carbunele este indicat in intoxicatii, dar si in afectiunile digestive precum diareea, dizenteria, arterita, astm bronhic, alergie, hipercolesterolemie. De asemenea, carbunele se foloseste si in uz extern pentru tratarea eczemelor, ranilor, gangrenei si urticariei.
In cazurile de intoxicatie se administreaza cate 1 lingura de praf de carbune intr-un pahar cu apa, de 2-3 ori la rand. In toate celelalte cazuri se ia dupa fiecare masa 1 lingurita de pulbere in 200 ml apa.

Sirop antialergic

Pentru a prepara acest sirop ai nevoie de: 10 nuci sparte, cojile de la 5 cepe rosii si miere. Se fierbe la foc mic, 10 nuci sparte si cojile de la 5 cepe rosii, pana cand lichidul scade la jumatate. Dupa racire se strecoara si se toarna intr-o sticla de 1 l, dupa care se completeaza cu miere. Se ia cate o lingurita pe zi, dupa masa.

Ceai antialergic

Ai nevoie de urmatoarele plante medicinale: 40 g trei-frati-patati, 10 g flori de levantica, 40 g flori de musetel si 10 g frunze de salvie. Se prepara o infuzie combinata (macerat+infuzie) dintr-o lingura amestec de plante, la care se adauga 10 picaturi tinctura de propolis.

De asemenea, se poate face si urmatoarea combinatie: 50 g trei-frati-patati, 4 linguri de frunze de urzica, 4 linguri de talpa-gastei, 3 linguri de radacina de brusture, 2 linguri de flori de coada-soricelului si 1 lingura flori de levantica. Se consuma 2-3 cani de ceai/zi, cu infuzie dintr-o lingurita din acest amestec la 300 ml apa, timp de o luna.

Ceaiul de dentita

O lingura de planta maruntita la 200 ml apa clocotita, se acopera si se lasa la infuzat timp de 10-15 min. Consumat zilnic, timp indelungat, ceaiul de dentita regleaza sistemul imunitar si scade sensibilitatea la alergeni.

Coacaz negru 

Se prepara o infuzie de frunze si fructe de coacaz negru. Aceasta se obtine amestecand 1 lingura frunze /muguri/ fructe coacaz negru uscat si maruntite cu 200 ml apa clocotita. Amestecul se lasa la infuzat pentru 10-15 minute, dupa care se strecoara si se bea usor, cu inghitituri mici. Infuzie din muguri de coacaz negru, trateaza rinitele alergice, astmul alergic, edemul Quicke, urticariile.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole