13.4 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Al doilea val al virusului loveste Spania. Ce se intampla in Barcelona

Locuitorii din BARCELONA au fost indemnati sa ramana acasa, deoarece autoritatile lupta pentru a reduce cresterea cazurilor de coronavirus.

Locuitorii Bacelonei sunt indemnati sa stea cat mai mult in casa, dupa ce numarul de cazuri de coronavirus a crescut in Spania

Locuitorii din Barcelona, ​​care este al doilea oras ca marime din Spania, cu o populatie de 1,6 milioane de oameni, au fost indemnati vineri sa ramana acasa si sa nu se adune in grupuri de peste 10 persoane. Dar autoritatile nu au impus blocajul obligatoriu.

Situatia din Catalunia, in special in provincia Lérida, este deosebit de ingrijoratoare pentru autoritatile spaniole, deoarece infectiile au crescut cu 800 de cazuri in zona in doar 24 de ore duminica.

Aceeasi preocupare este valabila si pentru zona Aragón, deoarece cea mai mare parte a regiunii a fost nevoita sa revina la faza 2 a masurilor restrictive din cauza cresterii numarului de cazuri.

Ambele regiuni arata cat de rapid poate fi pierdut controlul asupra virusului Covid-19, in ciuda tuturor masurilor de siguranta existente, si cat de necesare sunt masurile de prevenire a unui posibil al doilea val al virusului in Spania.

Ministrul sanatatii din Catalonia, Alba Verges, a declarat la o conferinta de presa: „Recomandam oamenilor sa nu iasa din case daca nu este absolut necesar.”, informeaza express.co.uk.

„Este foarte important sa respectam aceste masuri acum, este cel mai bun mod de a evita carantine.” Locuitorii au fost indemnati sa faca cumparaturi online, iar evenimentele culturale si sportive vor fi, de asemenea, limitate.

Dar muzeele vor ramane deschise in capitala catalana, unul dintre cele mai vizitate orase ale Europei. Se intampla dupa ce Barcelona a observat o crestere a numarului de cazuri de coronavirus in comparatie cu saptamana trecuta.

Regiunile Catalunia si Aragon sunt cele mai afectate in noul val de cresteri a cazurilor de coronavirus

Spania a raportat joi cel mai accentuat salt in infectiile cu coronavirus de peste doua luni joi, cu 580 de cazuri noi inregistrate, fata de 390 raportate miercuri, cu regiunile Aragon si Catalunia in care sunt cele mai multe cazuri.

Spania a fost una dintre cele mai afectate tari din Europa, cu peste 28.000 de morti in pandemie.

A iesit din carantina nationala stricta pe 21 iunie, dar de atunci au aparut peste 170 de focare la nivel national, ceea ce a determinat autoritatile regionale sa impuna un sistem de restrictii locale.

Autoritatile au reimpus restrictii in unele zone ale Cataluniei, inclusiv ingradirea de locuinte in zona Lleida care afecteaza aproximativ 160.000 de persoane, iar oficialii din domeniul sanatatii au spus ca va trebui sa fie luate masuri in capitala Barcelona, ​​dar nu au oferit alte detalii.

Peste 170 de focare localizate au aparut in Spania de la ridicarea blocajului sau national – una dintre cele mai stricte din Europa, la 21 iunie, cu Catalunia in epicentrul noilor focare.

Ministerul Sanatatii din Spania a plasat numarul de cazuri confirmate in ultimele 24 de ore in regiune la 142, in crestere fata de 91 in ziua precedenta. In Aragon, in est, numarul infectiilor a sarit la 266 de la 160, potrivit ministerului sanatatii.

Autoritatea sanitara catalana, care numara atat cazuri confirmate, cat si suspecte, a declarat ca numarul a crescut pana la 1.293 peste noapte, cel mai mare incepand cu data de 18 mai, cand metodologia de numarare s-a schimbat.

Capitala catalana – care gazduieste 1,6 milioane de oameni si unul dintre cele mai vizitate orase din Europa – si-a triplat numarul de cazuri de coronavirus fata de saptamana trecuta.

De asemenea, autoritatile au impus unele restrictii in trei cartiere ale unei suburbii din Barcelona, ​​care adaposteste aproximativ 260.000 de oameni.

Profesorul Rafael Bengoa, fost director al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si consilier al guvernului SUA in domeniul sanatatii publice, a declarat: „Ar trebui sa ne asteptam sa fie asa pentru aproximativ un an – sa fim atacati si sa contra atacam!”, a spus el, informeaza thelocal.es.

„Cu exceptia transmiterii la nivelul comunitatii pe care o vedem in Catalunia, faptul ca putem controla focare ar trebui sa ne ofere o anumita incredere.”

El a adaugat: „In Europa, rata infectiei a scazut cu 57%, iar mortalitatea cu 82%, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Aceasta este o tendinta buna. ”

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole