1.1 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Cele mai bune plante medicinale pentru drenarea bilei si eliminarea calculilor renali

Litiaza biliara este o afectiune din ce in ce mai raspandita, iar la originea bolii stau, de obicei, depunerile de colesterol si de saruri in vezica biliara. Boala se manifesta prin dureri violente, dand colica biliara, insotita de crampe, varsaturi de culoare verde inchis, transpiratii reci si febra. De asemenea, urina devine inchisă la culoare din cauza unor pigmenti si saruri biliare.

Iata mai jos care sunt cele mai bune plante medicinale pentru drenarea bilei si eliminarea calculilor renali:

    • Telina – este un excelent drenor hepatic, tonic al sistemului nervos si hipotensor, actionand si asupra epitelului renal, determinand cresterea urinei eliminate. Stimuleaza activitatea de drenare a bilei, provoaca aparitia ciclului menstrual intarziat. Se fierb 3 linguri de rizomi maruntiti la 1 litru de apa timp de 20-30 minute. Strecurati si apoi beti 2 cani pe zi. Se pot folosi si frunzele- 4 linguri de frunze maruntite se pun la 1 litru de apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
    • Maces – 1 lingurita de seminte se pun zdrobite la 250 ml apa si se fierbe apoi 5 minute. Se strecoara. Se poate consuma 3 cani pe zi, pentru efectul antibiotic. Ajuta si la diminuarea calculilor si la curatirea canalelor din ficat de depuneri. Scade si colesterolul. Contine si vitamina C care este un antioxidant puternic.
    • Turta – 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, valeriana, ajuta la eliminarea calculilor.
    • Radacina de cicoare cu coada calului si sunatoare, in parti egale se vor pune 2 lingurite la 250 ml apa si se fierb timp de 5 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi caldute. Este buna si pentru drenarea bilei si pentru calmarea durerilor tot odata. Radacina de cicoare cu fructe de ienupar si radacina de papadie. 2 lingurite din amestec macinate se vor pune la 250 ml apa si se fierb pentru 10 minute. Se strecoara si se pot consuma 3 cani pe zi, cate una dupa fiecare masa. Este utila pentru calmarea durerii si drenarea bilei.
    • Chimen seminte, cerentel, pelin, menta- 2 lingurite de amestec se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, ajutand la disparitia disconfortului din regiunea biliara. Se da acest ceai si la inflamatii sau infectii.
    • La dureri mai mari pe langa bai calde sau cataplasme cu mamaliguta se poate aplica extern omag, spanz, pelin, etc sub forma de cataplasme locale. Intern se poate lua tinctura de valeriana. Se poate incepe cu 5 picaturi diluate la 100 ml apa.
    • Un leac stravechi folosit in bolile bilei, ficatului, si gastro-duaodenale este urmatorul: un pumn cu flori de sunatoare, 100 g miere, 100 g ulei de masline. Se amesteca bine toate si se pun intr-un borcan bine inchis la frigider. Se consuma 1-3 lingurite pe zi (copiii) sau 1-3 linguri pe zi adultii, intre mese. Ajuta la evacuarea bilei, stimuleaza secretia biliara este hepato-protector, bactericid si calmant pentru mucoasa tubului digestiv. Nu se tine decat 3 zile la temperatura camerei sau 15 zile la rece.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole