17.6 C
București
miercuri, octombrie 2, 2024

Top 6 uleiuri esentiale pentru cresterea parului: Secretele naturii pentru un par mai sanatos si mai des

Uleiurile esentiale sunt cunoscute pentru multiplele lor beneficii asupra sanatatii, inclusiv capacitatea de a stimula cresterea parului. Unele dintre acestea sunt bogate in nutrienti care hranesc scalpul si intaresc foliculii, iar altele au proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii.

Iata sase dintre cele mai eficiente uleiuri esentiale pentru cresterea parului:

1. Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin este in prezent unul dintre cele mai populare uleiuri esentiale pentru stimularea cresterii parului. Acesta imbunatateste circulatia sangelui la nivelul scalpului, oferind foliculilor de par nutrientii necesari pentru o crestere sanatoasa. In plus, acesta ajuta si la prevenirea caderii parului si ingrosarea firelor de par. Mai mult de atat, studiile recente au aratat ca este la fel de eficient ca minoxidilul, un tratament comun pentru alopecie, dar fara efectele secundare ale acestuia.

2. Uleiul de lavanda

Lavanda este cunoscuta pentru proprietatile sale calmante si antibacteriene. Uleiul sau esential nu doar ca ajuta la cresterea parului, ci si previne aparitia infectiilor scalpului. Are capacitatea de a stimula productia de celule noi si de a echilibra productia de sebum, ajutand astfel la mentinerea scalpului sanatos.

3. Uleiul de salvie

Salvia este o planta cu efecte antioxidante puternice. Uleiul esential de salvie este bogat in fitoestrogeni, care ajuta la echilibrarea hormonilor si, astfel, poate preveni caderea parului cauzata de dezechilibre hormonale. De asemenea, uleiul de salvie ajuta la intarirea foliculilor de par si la prevenirea subtierii firelor. In plus, acesta funcționeaza foarte bine in combinatie cu uleiul de jojoba, ajutand la reglarea productiei de sebum/ulei pe piele, dar si la cojile descuamate care duc la matreata.

4. Uleiul de lemn de cedru

Uleiul de lemn de cedru echilibreaza glandele sebacee din scalp, ceea ce este util atat pentru scalpul uscat, cat si pentru cel gras. Pe langa faptul ca stimuleaza foliculii de par si promoveaza cresterea acestuia, are si proprietati antifungice si antibacteriene, care ajuta la mentinerea unui scalp curat si sanatos.

De asemenea, un studiu efectuat care a implicat 86 de pacienti care au fost impartiti in doua grupuri – un grup a masat zilnic pe scalp o combinatie de uleiuri de lemn de cedru, cimbru, rozmarin si lavanda intr-un amestec de uleiuri purtatoare de jojoba si samburi de struguri. Grupul de control a folosit zilnic numai uleiuri purtatoare.

Dupa sapte luni, 44% dintre pacientii din grupul cu uleiuri esentiale au prezentat imbunatatiri ale simptomelor de alopecie, in timp ce doar 15% din grupul de control au prezentat imbunatatiri.

Acest ulei poate fi aplicat local pe scalp si par. Se amestecă bine cu uleiuri blande precum lavanda si uleiuri purtatoare, precum uleiul de cocos. De asemenea, se pot adauga 2-3 picaturi de ulei de cedru in balsam.

5. Uleiul de lemongrass

Lemongrassul este cunoscut pentru capacitatea sa de a intari foliculii de par si de a reduce matreata, potrivit unui studiu din 2015. Uleiul de lemongrass are un efect revigorant si detoxifiant asupra scalpului, curatand impuritatile si stimuland circulatia sangelui. Acest ulei este deosebit de util pentru cei care au un scalp sensibil sau probleme cu matreata.

*Se pot adauga 10 picaturi de ulei de lemongrass in sticla de sampon sau balsam sau se poate masa zilnic cate 2-3 picaturi pe scalp impreuna cu balsamul.

6. Uleiul de menta

Uleiul de menta are un efect racoritor care stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului, promovand astfel cresterea parului. De asemenea, ajuta la curatarea scalpului si la mentinerea unui echilibru sanatos al pH-ului. Studiile arata ca poate creste grosimea si numarul foliculilor de par, ceea ce il face o alegere excelenta pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca densitatea parului.

Cum se folosesc aceste uleiuri esentiale pentru cresterea parului?

Pentru a beneficia de proprietatile acestor uleiuri esentiale, ele trebuie diluate intr-un ulei purtator (cum ar fi uleiul de cocos sau jojoba) inainte de aplicare. Se recomanda masarea scalpului timp de cateva minute pentru a stimula circulatia sangelui si a permite uleiurilor sa patrunda in piele. Aplicarea regulata poate ajuta la imbunatatirea sanatatii scalpului si a parului.

Vezi si: Ce sunt uleiurile purtatoare si cum sa le folosesti

Vezi si: Ghid complet pentru utilizarea externa a uleiurilor esentiale: Beneficii si precautii

Vezi si: Beneficiile uleiului de ricin pentru par

Vezi si: Remedii pentru parul uscat: Cum sa redai stralucirea si hidratarea firului tau de par

Vezi si: Cele mai bune alimente pentru par, piele, si unghii sanatoase

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole