18.2 C
București
vineri, septembrie 20, 2024

Metode naturale de combatere a buruienilor in gradina, fara utilizarea produselor chimice

Gasirea unor modalitati cat mai naturale de a lupta impotriva buruienilor din gradina a devenit un interes din ce in ce mai mare gradinarilor. Si cu atat de multe efecte secundare adverse de la utilizarea erbicidelor sau a substantelor chimice pentru a ucide buruienile, nu este de mirare ca acesta este un subiect in tendinte! Asadar, daca doresti sa combati buruienile din gradina ta fara a utiliza produse chimice, exista cateva metode naturale pe care le poti incerca.

Metode naturale de combatere a buruienilor:

-Smulgerea manuala:

Aceasta este una dintre cele mai simple si eficiente metode de combatere a buruienilor. Smulge buruienile manual, asigurandu-te ca indepartezi si radacinile pentru a preveni reaparitia lor. Este important sa smulgi buruienile inainte ca acestea sa produca seminte si sa se raspandeasca in gradina.

-Multeste cu mulci:

Acoperirea solului din jurul plantelor cu un strat de mulci ajuta la inhibarea cresterii buruienilor. Mulciul poate fi facut din paie, frunze, rumegus de lemn sau alte materiale organice disponibile. Mulcirea va reduce lumina care ajunge la semintele buruienilor, impiedicandu-le sa germineze si sa se dezvolte.

-Aplica otet de cidru de mere:

Otetul de cidru de mere este un remediu natural pentru combaterea buruienilor. Amesteca o parte de otet de cidru de mere cu doua parti de apa si pulverizeaza solutia direct pe buruieni, evitandu-le pe plantele dorite. Acest tratament poate ajuta la arderea buruienilor si la inhibarea cresterii lor.

-Foloseste sare:

Sarea poate fi folosita pentru a controla buruienile in zonele unde nu doresti sa creasca plante. Presara sare direct pe buruieni sau pregateste o solutie cu apa si sare si aplic-o cu atentie. Fii atent sa nu aplici sare in exces, deoarece poate afecta si plantele dorite.

-Fiertura cu apa fierbinte:

O metoda simpla si eficienta este turnarea de apa fierbinte pe buruieni. Fierbe apa si toarn-o direct pe buruieni, avand grija sa nu afectezi plantele dorite. Apa fierbinte va ucide buruienile si poate fi repetata ori de cate ori este nevoie.

-Competitia prin plante companion:

Plantele companion pot fi cultivate alaturi de culturile tale pentru a reduce cresterea buruienilor. Aceste plante sunt selectate pentru a respinge buruienile sau pentru a le impiedica sa se raspandeasca. De exemplu, usturoiul, ceapa si menta sunt considerate plante companion eficiente in combaterea buruienilor.

-Mentine unui sol sanatos:

Un sol sanatos si fertil poate ajuta la prevenirea cresterii buruienilor. Asigura-te ca solul primeste nutrientii si umiditatea adecvate pentru a sprijini plantele dorite.

-Inabuse buruienile: ziare si carton

Ca toate plantele, buruienile au nevoie de lumina soarelui pentru a creste. Din fericire, poti folosi acest fapt in avantajul tau, privandu-i de lumina soarelui printr-o serie de metode diferite.

Ziarul sufoca in mod eficient buruienile, refuzandu-le lumina de care au nevoie pentru a creste. Cea mai buna parte este ca ziarul se va degrada usor in timp de la sine, devenind in cele din urma parte a solului insusi.

Totodata, poti folosi si carton pentru a acoperi si inabusi buruienile nedorite din curtea sau gradina. Spre deosebire de ziare, nu este nevoie sa uzi cartonul – pur si simplu acoperi zonele dorite si il fixei la loc.

Vezi si: Cum sa ai o gradina frumoasa si sanatoasa cu ajutorul otetului

Vezi si: Cum sa-ti ingrijesti gradina in lunile de vara pentru o productie bogata de legume si fructe

Vezi si: Pesticid eco cu ulei de neem. Tine daunatorii la distanta fara risc de intoxicare

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole