3 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Curmalele, cele mai bune energizante naturale

Curmalul isi are originea in tinuturile din jurul Persic, iar in Antichitate crestea din ambudenta intre fluviile Nil si Eufrat. Dovezi arheologice indica faptul ca s-a cultivat in rasaritul Arabiei in anul 4000 i.Hr., unde era considerat un simbol al fertilitatii. Fie ca sunt proaspete sau uscate, curmalele sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe, si asta datorita continutului mare de nutrienti, care dau energie organismului, imbunatatesc digestia si ne feresc de diferite afectiuni.

Proprietatile curmalelor:

Curmalele abunda de vitamine. Cojita subtire a acestor fructe contine aproape toate vitaminele si o cantitate mare de microelemente (fier, fosfor, cupru, magneziu, calciu, potasiu si mangan). De asemenea, curmalele contin aminoacizi (mai multi decat merele si portocalele), fluor si seleniul.

Beneficiile curmalelor:

-Curmalele iti ofera energia de care ai nevoie. Aceste fructe sunt considerate cele mai bune energizante. Se consuma zilnic. Combinatia de glucoza cu vitamina B5, prezenta si ea in cantitati mari, este un stimulent bun pentru muschi, carora le creste rezistenta. Pentru cresterea fortelor fizice ale organismului se consuma zilnic cate 15-20 de curmale, iar in timpul zilei se beau 500 ml de lapte si apoi se fac exercitii fizice. Cura dureaza 1 luna si jumatate, timp in care se inregistreaza nu numai cresterea puterii fizice, dar si aflux de energie.

-Curmalele ajuta la imbunatatirea digestiei. Cercetarile medicale au confirmat faptul ca celuloza lor ajuta la rezolvarea problemelor de digestie si la curatarea tractului gastro-intestinal. De asemenea, ne si protejeaza de unele forme de cancer. Consumul regulat de curmale favorizeaza restabilirea florei intestinale in caz de disbacterioza. Se fierb 5 curmale, in 500 ml de apa, timp de 3-4 minute. Sucul obtinut se bea caldut de doua ori pe zi, dimineata si seara. O alta varianta propune consumul de doua ori pe zi a cate 5 curmale, dupa care se bea cate un pahar de apa calda.

-Curmalele sunt indicate in sarcina si alaptare. Consumul acestor fructe ajuta la intarirea musculaturii uterului, ajuta la reducerea hemoragiei post-partum. De asemenea, acestea imbogatesc calitatea laptelui matern cu elemente necesare cresterii rezistentei copilului la diverse boli si unei dezvoltari armonioase.

-Curmalele sunt recomandate in diete. Curmalele uscate contin 290 de calorii la 100 de grame. De aceea persoanele care vor sa slabeasca ar trebui sa le manance in loc de dulciuri deoarece satisfac pofta de dulce si, consumate cu moderatie, nu ingrasa.

-Curmalele reduc tensiunea arteriala si riscul de atac cerebral. Studiile arata ca magneziul reduce riscul unui atac cerebral cu pana la 10% pentru fiecare 100 mg de magneziu ingerate zilnic.

Curmalele sunt indicate in caz de dureri, anemie, constipatie si intaresc imunitatea

-Curmalele au rol antiinflamator, ameliorand durerile. Studiile au demonstrat ca magneziul continut de aceste fructe ajuta la reducerea inflamatiei arteriale si diminueaza riscul de a dezvolta anumite boli de inima.

-Curmalele sunt indicate in anemie. Combinatia de frisca naturala, lapte si curmale este recomandata bolnavilor de anemie cronica si persoanelor care simt o slabiciune fara niciun motiv vizibil.

-Intaresc imunitatea. Curmalele dau putere organismului de a se impotrivi invaziilor de virusi si microbi si de a tine piept infectiilor respiratorii.

-Curmalele ajuta in constipatie. Cand ai probleme cu constipatia, inainte de culcare, este recomandat sa se consume cate 4-5 curmale si sa bei un pahar cu lapte cald.

Vezi si:

Chec cu ciocolata neagra si unt de migdale. Reteta

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole