22.1 C
București
marți, aprilie 2, 2024

Crema pentru vanatai cu arnica si afine. Reteta si beneficii

Vanataile sunt leziuni ale pielii si ale tesuturilor moi care apar ca rezultat al unui traumatism, cum ar fi o lovitura sau o cadere. Acestea pot provoca disconfort si inesteticitate, dar exista modalitati naturale de a le trata si de a accelera procesul de vindecare. Una dintre optiunile eficiente este crema pentru vanatai cu arnica si afine, care combina proprietatile benefice ale acestor doua ingrediente naturale.

Arnica, o planta recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatoare si analgezice, este utilizata de secole in medicina traditionala pentru a trata vanataile, contuziile si umflaturile. Substantele active din arnica ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii, stimuland circulatia sanguina si promovand vindecarea tesuturilor afectate. Prin urmare, crema pentru vanatai cu arnica poate fi o optiune eficienta pentru ameliorarea disconfortului si accelerarea procesului de vindecare.

Vezi si: Arnica, una dintre cele mai bune plante cu efect antiinflamator

Totodata, pe langa arnica, adaugarea de afine in compozitia cremei (unguentului/alifiei) poate amplifica beneficiile acestui produs. Afinele sunt bogate in antioxidanti puternici, inclusiv antociani si vitamina C, care au proprietati antiinflamatoare si de protectie a pielii. Aceste substante ajuta la calmarea pielii iritate, reducerea rosetii si a umflaturilor si promovarea regenerarii celulare. De asemenea, afinele pot contribui la hidratarea pielii si la mentinerea sanatatii acesteia.

Vezi si: Consumul de afine duce la circulatie sanguina sanatoasa. Iata ce alte beneficii mai au afinele

Asadar, in cele ce urmeaza, iti vom arata reteta celei mai bune creme pentru vanatai. Incearc-o si vezi cum se estompeaza vanataia.

Crema pentru vanatai cu arnica si afine – Reteta

Pentru a prepara o crema pentru vanatai cu arnica si afine, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1/3 cana ulei de jojoba
  • 1/4 cana ulei de arnica
  • 1/4 cana unt de shea
  • 1/8 cana ulei de cocos
  • 3-4 picaturi de ulei de consola
  • 1 capsula de bromelaina 500 mg
  • 1 lingurita extract de afine
  • 10 picaturi de ulei esential de tamaie
  • 1/8–1/4 cana de apa purificata (pe baza consistentei dorite)

Mod de preparare:

Pune intr-un vas la bain-marie (baie de abur) uleiul de jojoba si untul de shea. Amesteca pana se topesc ingredientele, iar dupa omogenizare transfera totul intr-un recipient mai mic pentru amestecare. Adauga apoi, uleiul de arnica, uleiul de cocos, uleiul de comfrey, capsula de bromelaina, extractul de afine si uleiul esential de tamaie, amestecand continuu dupa fiecare ingredient. Apoi, adauga incet apa si continua sa amesteci bine. Regleaza cantitatea de apa pentru a obtine consistenta dorita. Transfera amestecul intr-un recipient steril din sticla. Pastreaza recipientul la frigider pentru a ajuta la mentinerea consistentei.

Foloseste aceasta crema de doua pana la trei ori pe zi pana cand vanataia s-a diminuat. Daca observi orice iritare la utilizare, folosetse-o mai rar sau intrerupe utilizarea ei.

Acum ai o crema uimitoare pentru vanatai, fara chimicale, imbogatita cu ingrediente complet naturale!

Crema cu arnica si afine – Beneficii

Arnica a fost folosita inca din anii 1500 pentru a reduce vanataile de pe corp – si functioneaza datorita helenalinei, un agent antiinflamator natural, din interior. Nu numai ca reduce decolorarea vanatailor, dar reduce si durerea, deoarece arnica este folosita in mod obisnuit pentru dureri musculare.

Uleiul de nuca de cocos este excelent pentru a ajuta la eliminarea impuritatilor si a toxinelor din piele si poate ajuta la vindecarea oricarei pielii deteriorate sau invinetite.

Comfrey poate face minuni pentru vanataile tale datorita proprietatilor antiinflamatorii pe care le contine. Frunza, radacina si tulpina asemanatoare radacinii sunt utilizate in mod obisnuit pentru a face medicamente si au fost atribuite continutului sau ridicat de alantoina, o substanta care promoveaza cresterea celulelor noi ale pielii.

Bromelaina provine din ananas. Aceasta contine enzime proteolitice care ajuta la reducerea inflamatiei cauzate de vanatai.

Afinele contin antioxidanti care vor reduce, de asemenea, umflarea si aspectul vanatailor.

Tamaia a fost folosita inca din timpurile biblice si ajuta la reducerea durerii si a inflamatiei cauzate de vanatai.

In comcluzie, utilizarea regulata a cremei pentru vanatai cu arnica si afine poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare a vanatailor si a leziunilor minore. Aceasta crema poate fi aplicata direct pe zona afectata, de obicei de doua pana la trei ori pe zi. Este important sa urmezi instructiunile de utilizare si sa eviti aplicarea cremei pe pielea deschisa sau ranita.

Este demn de mentionat ca, in cazul unor leziuni mai grave sau a unor simptome persistente, este intotdeauna recomandat sa consulti un medic sau un specialist in ingrijirea sanatatii. Cremele pentru vanatai cu arnica si afine sunt mai potrivite pentru utilizarea in cazul leziunilor minore si pentru a ameliora disconfortul asociat vanatailor obisnuite.

Iata si o a doua reteta de crema pentru vanatai:

  • 2 linguri de ulei de arnica
  • 2 linguri de ulei de afine
  • 1 lingura de ceara de albine
  • 10 picaturi de ulei esential de lavanda (optional)

Incalzeste ceara de albine intr-un vas dublu pana se topeste complet. Asigura-te ca folosesti o temperatura scazuta pentru a evita supraincalzirea. Adauga uleiul de arnica si uleiul de afine in vas si amesteca bine pana cand toate ingredientele se combina. Daca doresti, poti adauga si uleiul esential de lavanda pentru a conferi cremii un miros placut si pentru a spori proprietatile calmante.

Odata ce amestecul este omogen, indeparteaza vasul de pe caldura si lasa-l sa se raceasca putin.

Transfera crema intr-un recipient de sticla curat si inchide-l ermetic.

Vezi si: Fluieratoarea, o planta cataratoare cu beneficii pentru vanatai

Vezi si: De ce te invinetesti imediat. Afla cauzele din spatele vanatailor

Vezi si: Uleiuri esentiale eficiente in caz de vanatai, entorse si rani

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole