6 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Crema cu protectie solara minerala: O optiune naturala si eficienta pentru sanatatea pielii tale

Pe masura ce intelegem din ce in ce mai mult importanta protectiei solare, cautam metode eficiente de a ne proteja pielea impotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. In acest context, crema cu protectie solara minerala devine o alegere tot mai populara. Aceasta forma de protectie solara se bazeaza pe ingrediente minerale naturale si aduce numeroase beneficii pentru sanatatea si frumusetea pielii noastre. Asadar, in acest articol, vom explora ce inseamna protectia solara minerala si ce avantaje aduce aceasta in lupta impotriva daunelor solare.

Ce este protectia solara minerala?

Cremele de protectie solara se impart in doua categorii de baza: chimice si fizice (crema de protectie solara minerala). Dermatologii spun ca ambele tipuri sunt eficiente in prevenirea daunelor UV asupra pielii, ajutand la reducerea riscului de arsuri solare, semne de imbatranire, inclusiv ridurile si cancer de piele.

Diferentele dintre cele doua tipuri de creme de protectie solara sunt cat de usor sunt absorbite in piele si modul in care functioneaza pentru a bloca daunele solare.

Cremele chimice tind sa se intinda mai usor pe piele si sa se absoarba mai usor si functioneaza prin absorbtia luminii UV. In schimb, cele fizice pot fi mai greu de intins (de multe ori lasa in urma mai mult un reziduu alb) si functioneaza mai mult ca un scut, blocand razele soarelui sa patrunda in piele.

De asemenea, cremele de protectie solara chimice sunt adesea facute cu oxibenzona, avobenzona, octisalate, octocrilena, homosalat, octinoxat. Acestea sunt usor absorbite in piele, unde actioneaza ca un burete pentru a absorbi razele UV. Totusi, o problema potentiala cu produsele solare comerciale este ca substantele chimice individuale functioneaza adesea prin blocarea fie razelor UVA, fie UVB, dar nu ambele tipuri. Aceasta inseamna ca producatorii de produse chimice de protectie solara trebuie sa combine mai multe formule/solutii diferite intr-un singur produs pentru a preveni aparitia arsurilor. Astfel, cu cat se adauga mai multe substante chimice, cu atat sunt mai mari sansele pentru reactii negative, alergii si iritatii.

Pe de alta parte, cremele solare minerale/fizice sunt fabricate cu ingrediente, inclusiv oxid de zinc sau dioxid de titan, care au o consistenta mai grasa si mai lipicioase, iar acesta este unul dintre motivele pentru care cremele chimice de protectie solara sunt adesea mai atragatoare pentru unii oameni. (Nu va vor lasa pielea alba si stralucitoare.)

Prin urmare, crema cu protectie solara minerala este o metoda de protectie a pielii impotriva razelor UV prin intermediul unor ingrediente minerale naturale, precum oxidul de zinc si oxidul de titan. Aceste ingrediente creeaza o bariera fizica pe suprafata pielii, reflectand si dispersand razele solare, astfel impiedicandu-le sa patrunda in piele si sa provoace daune. Protectia solara minerala este considerata o alternativa mai naturala si sigura fata de alte tipuri de protectie solara chimica, care contin filtre solare sintetice.

Beneficiile protectiei solare minerale:

-Protectie eficienta impotriva razelor UV

Ingrediente precum oxidul de zinc si oxidul de titan ofera o protectie cu spectru larg impotriva razelor UVA si UVB. Acestea reflecta si disperseaza razele solare nocive, prevenind astfel arsurile solare si daunele oxidative la nivelul pielii.

-Siguranta pentru piele

Protectia solara minerala este potrivita pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cea sensibila sau predispusa la iritatii. Ingredientele minerale sunt non-iritante si mai putin susceptibile de a provoca reactii alergice fata de filtrele solare chimice.

-Poate reduce semnele de imbatranire si potentiale eruptii

Crema de protectie solara minerala poate ajuta la prevenirea leziunilor solare, a ridurilor si a petelor solare, contribuind, de asemenea, la imbunatatirea sintezei de tesut nou al pielii si de colagen (pentru mentinerea aspectului tanae al pielii). Organismul are nevoie de zinc si alte oligominerale pentru sinteza colagenului care ajuta la formarea si repararea tesutului conjunctiv. De asemenea, oxidul de zinc poate ajuta la reducerea aspectului, severitatii, duratei si durerii petelor si eruptiilor acneei chistice/hormonale.

-Actiune imediata

Odata aplicata pe piele, protectia solara minerala ofera o bariera de protectie instantanee. Nu este necesara asteptarea pentru ca substantele chimice sa se activeze sau sa patrunda in piele.

-Rezistenta la apa

Majoritatea produselor de protectie solara minerala sunt rezistente la apa, ceea ce inseamna ca acestea ofera protectie chiar si atunci cand intram in contact cu apa sau transpiram.

Crema solara minerala este mai buna decat cea chimica?

In februarie 2019, FDA a propus ca doar doua ingrediente care se gasesc in mod obisnuit in produsele solare care sunt aprobate in prezent in SUA sa fie clasificate drept „recunoscute in general ca sigure si eficiente” (GRASE). Aceste ingrediente sunt oxidul de zinc si dioxidul de titan, mineralele care se gasesc in produsele solare minerale.

De asemenea, FDA a observat ca doua ingrediente gasite in unele creme chimice de protectie solara – acid para-aminobenzoic (PABA) si salicilat de trolamina – prezinta potential riscuri si nu ar trebui utilizate in locul ingredientelor mai sigure.

Vezi si: Deodorant bio cu argila. Reteta pentru piele sensibila si o usoara protectie solara

Vezi si: Care sunt pasii esentiali pentru o rutina zilnica de ingrijire a pielii. Ghid pentru incepatori

Vezi si: Crema cu ulei din samburi de struguri. Cum sa ai o piele hidratata si fara riduri

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole