7.1 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Ser facial cu retinol. Cum sa-ti faci propriul ser anti-imbatranire

Dupa cum se stie, pielea este cel mai mare organ al corpului si are capacitatea de a absorbi multe vitamine. Una dintre principalele vitamine pe care pielea noastra le absoarbe este vitamina D (o absoarbe din lumina soarelui). Totodata, pielea poate absorbi si vitaminele din serurile si cremele hidratante pentru fata, inclusiv retinoizii, care contin multa vitamina A si care sunt calea catre o piele mai sanatoasa si mai tanara. De aceea, ne-am gandit sa-ti aratam astazi cum poti prepara singur acasa un ser facial cu retinol.

Serul facial cu retinol este un produs cosmetic concentrat, conceput pentru a oferi beneficiile vitaminei A (retinol) pielii. Retinolul este cunoscut pentru proprietatile sale anti-imbatranire si capacitatea de a stimula productia de colagen in piele, reducand ridurile si imbunatatind textura si aspectul general al tenului.

Ca o mica istorie, trebuie sa stii ca retinoizii si produsele cu crema cu retinol au fost dezvoltate initial in anii 1970 ca tratament pentru acnee, dar acum sunt folosite ca o modalitate de a ajuta la tratarea pielii imbatranite, psoriazisului si negilor.

Cum sa faci ser facial cu retinol chiar la tine acasa:

Ingrediente necesare:

  • 1 lingura ulei de seminte de macese
  • 10 picaturi ulei din seminte de morcov
  • 1 lingura ulei de migdale
  • 1 lingura ulei de caise
  • 1 lingurita unt de shea
  • 10 picaturi de ulei esential de lavanda
  • 10 picaturi de ulei esential de tamaie
  • 1 picatura ulei esential de lamaie
  • o ceasca mica pentru masurare (de sticla)
  • un vas putin adanc
  • un recipient pentru produsul final

Mod de preparare:

Pentru inceput, se toarna uleiul de macese si uleiul de seminte de morcov intr-o cana de masurare, apoi se pune un vas pe aragaz, cu aproximativ 30 ml apa in ea si se incalzeste la foc mic.

Se pune paharul de masurat in vasul de pe aragaz (la bain-marie), apoi se adauga uleiul de migdale si uleiul de caise in uleiurile din cana de masurare. Se amesteca, dupa care se adauga si untul de shea, uleiurile de lavanda, tamaie si lamaie si se amesteca iar (adauga aceste ingrediente si amesteca, mentinand caldura scazuta).

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna intr-un recipient de sticla (inchis la culoare, de preferinta).

Se aplica o cantitate mica pe piele, seara, inainte de culcare. Asigura-te ca il aplici pe pielea curata si uscata.

*Acest ser facial trebuie sa fie stabil la temperatura camerei timp de cel putin o luna. Pentru temperaturi mai ridicate, ia in considerare plasarea la frigider.

Vezi si: Uleiul din seminte de broccoli, unul dintre cele mai bune remedii anti-imbatranire

Beneficiile ingredientelor:

-Uleiul din seminte de morcov este bogat in antioxidanti si un retinol natural excelent;

-Uleiul de maces este si el grozav, deoarece este bogat in vitamina C si ofera beneficii anti-imbatranire, cum ar fi protectia impotriva petelor de varsta;

-Uleiul de migdale este grozav, deoarece actioneaza ca un hidratant si nu astupa porii;

-Uleiul de caise este, de asemenea, un excelent hidratant, oferind in acelasi timp vitamina A.

-Untul de shea adauga cremozitate amestecului, oferind in acelasi timp beneficii uimitoare de vindecare a pielii. De exemplu, acesta este bogat atat in ​​vitamina A, cat si in vitamina E, ceea ce il face alegerea perfecta pentru aceasta reteta anti-imbatranire;

-Uleiul esential de lavanda si tamaie face mai mult decat sa te relaxeze; ofera pielii un impuls datorita caracteristicilor sale antimicrobiene si antioxidante. In plus, levantica si tamaia ajuta la reducerea petelor de varsta. De asemenea, tamaia ajuta la eliminarea acneei, ridurilor si cicatricilor;

-Uleiul esential de lamaie este foarte bogat in vitamina C si, desi nu este indicat sa exagerezi, deoarece pielea poate fi foarte sensibila la potenta vitaminei C pure, o picatura adaugata la acest amestec poate oferi unele beneficii uimitoare de stralucire a pielii prin reducerea fotoimbatranirii.

Atentionari!!!

!!!Este important de mentionat ca retinolul este un ingredient activ puternic si trebuie utilizat cu precautie. Daca doresti sa incerci sa prepari un ser facial cu retinol acasa, este recomandat sa consulti un dermatolog sau un specialist in ingrijirea pielii pentru a primi sfaturi si recomandari personalizate.

De exemplu, cand utilizezi retinoizi sau produse pe baza de retinol, cel mai bine este sa incepi cu aplicarea acestora o data la trei zile. Avand in vedere ca retinoizii pot provoca o iritatie initiala, ajuta pielea sa se obisnuiasca cu ea inainte de a merge la utilizarea zilnica.

De regula, serul se foloseste noaptea, deoarece utilizarea lui pe timp de soare poate provoca sensibilitate la nivelul pielii. Indiferent, este recomandat sa folosesti o protectie solara complet naturala.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole