-0.2 C
București
luni, noiembrie 18, 2024

Top 7 ceaiuri cu efect antiinflamator

Cand vine vorba de bauturi cu efect antiinflamator si care stimuleaza imunitatea, ceaiurile se afla in capul listei. Trebuie sa stii ca proprietatile antioxidante din majoritatea ceaiurilor ajuta la reducerea stresului oxidativ, iar proprietatile antimicrobiene, antivirale si antiinflamatorii contribuie la stimularea functiei imunitare si a sanatatii generale.

Ceaiurile cu efect antiinflamator sunt o modalitate naturala de a reduce inflamatia din corp si pot ajuta la prevenirea unor afectiuni precum artrita, boli de inima si boli inflamatorii ale intestinului.

Iata un top cu cele mai bune ceaiuri cu efect antiinflamator:

1. Ceai verde

Multe studii indica faptul ca ceaiul verde are efecte antiinflamatorii si antioxidante. De asemenea, consumul de ceai verde a demonstrat ca imbunatateste calitatea vietii la pacientii cu boli inflamatorii.

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti si compusi antiinflamatori, cum ar fi epigalocatechina galat (EGCG). Consumul regulat de ceai verde poate ajuta la reducerea inflamatiei si poate imbunatati sanatatea cardiovasculara. De exemplu, un studiu publicat in Food and Nutrition Research a constatat ca suplimentarea cu ceai verde are efecte benefice asupra markerilor inflamatiei si statusului antioxidant, precum si asupra tensiunii arteriale.

Pentru a prepara ceaiul verde, adauga frunze de ceai verde in apa fierbinte si lasa la infuzat 1-3 minute sau mai mult daca frunzele sunt mai mari. Poti adauga suc de lamaie sau miere cruda la ceaiul verde chiar inainte de a bea.

2. Ceai de musetel

Unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri antiinflamatoare este musetelul. Totodata, acesta a fost numit si „aspirina din plante” datorita proprietatilor sale de scadere a durerii. Efectele antiinflamatoare ale musetelului permit plantei sa reduca durerea, umflarea, roseata si problemele de baza ale inflamatiei.

De asemenea, cercetarile arata ca planta nu numai ca poate reduce inflamatia atunci cand este consumata sub forma de ceai, dar functioneaza si pentru a imbunatati problemele inflamatorii atunci cand este utilizata local.

Daca bei ceai de musetel pentru a reduce inflamatia, consuma 1-4 cani pe zi.

3. Ceai de ghimbir

Ghimbirul este o radacina cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si analgezice. Gingerolul este cel mai valoros compus din ghimbir, iar cercetarile publicate in Journal of Medicinal Food sugereaza ca acesta moduleaza caile biochimice care sunt activate in inflamatia cronica.

Prin urmare, consumul regulat de ceai de ghimbir poate ajuta la reducerea durerilor musculare si articulare, precum si a inflamatiei din corp.

Pentru a prepara ceaiul de ghimbir, adauga o bucata de radacina de ghimbir proaspata sau uscata in apa fierbinte si las-o sa se infuzeze timp de cateva minute.

4. Ceai de menta

S-a dovedit ca mentolul din menta are proprietati antiinflamatorii, antivirale si antimicrobiene si analgezice si poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap si a durerilor musculare. Consumul de ceai de menta poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamatiei in corp. In plus, este cunoscut drept unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru inflamarea stomacului.

Pentru a prepara ceaiul de menta, adaugati frunze de menta proaspete sau uscate in apa fierbinte si lasati-l sa se infuzeze timp de cateva minute.

5. Ceai de turmeric

Turmericul este o planta originara din India, cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si antioxidante. Cel mai activ ingredient din turmeric, curcumina, are proprietati antiinflamatorii puternice si au demonstrat studii in vitro ca reduc markerii inflamatiei. Prin urmare, ceaiul de turmeric este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru reducerea inflamatiei si poate fi consumat zilnic. In plus, cercetarile sugereaza ca ceaiul de turmeric ajuta si la stimularea functiei imunitare prin reducerea inflamatiei si prevenirea stresului oxidativ.

Pentru a prepara ceaiul de turmeric, amesteca o lingurita de turmeric macinat cu apa fierbinte si lasa la infuzat timp de cateva minute.

6. Yerba Mate

Yerba mate este o planta care contine polifenoli si saponine si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Totodata, aceasta planta este bogata in nutrienti, continand mai multe vitamine, minerale, antioxidanti, taninuri, aminoacizi si clorofila.

Cercetarile arata ca yerba mate are o capacitate antioxidanta mare si protejeaza ADN-ul de oxidare.

Yerba mate este disponibila in plicuri de ceai cu frunze vrac, gata de preparat. Pentru prepararea ceaiului, trebuie sa aduci apa pana la punctul de fierbere, dar fara sa clocoteasca, sa adaugi aproximativ o lingurita pe ceasca si sa lasi la infuzat timp de 3-5 minute.

7. Ceai de coaja de salcie

Coaja de salcie contine salicilat, un compus cu proprietati antiinflamatorii si analgezice. Consumul de ceai de coaja de salcie poate ajuta la reducerea inflamatiei si a durerilor musculare si articulare.

Pentru a prepara ceaiul de coaja de salcie, adaugati coaja de salcie uscata in apa fierbinte si lasati-l sa se infuzeze timp de cateva minute.

Sfat!!!

Cand bei ceaiuri antiinflamatoare in scopuri medicinale, mentine 1-2 cani pe zi, cu exceptia cazului in care medicul iti recomanda altceva. Acest lucru va minimiza riscul de efecte secundare adverse.

Vezi si: Cele mai bune alimente antiinflamatoare pe care sa le incluzi in dieta ta

Vezi si: Creme şi produse antiinflamatoare şi antireumatice pe care le poți folosi sezonul acesta

Vezi si: Apa de gura cu cuisoare. Reteta simpla cu efect antibacterian si antiinflamator

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole