-1.4 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Vuietoarea. Ce beneficii au micutele fructe cunoscute si sub numele de „superalimente”

Vuietoarea (Empetrum nigrum) este un arbust vesnic verde (isi pierde frunzele doar o data la doi pana la patru ani) si cu crstere joasa, care formeaza covorase. Planta poate creste in conditii de sol foarte proaste, numele generic „Empetrum” inseamna „crestere pe stanci” si poate supravietui mai mult de 20 de ani in salbaticie. Acest arbust are flori de culoare violet, frunze de un verde deschis, iar fructele sunt negricioase si vin cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Fructele de vuietoare au un gust mai degraba acid, putin amare, dar cu un miros aromat usor. Din punct de vedere nutritional, aceste mici bobite contin cantitati mari de antioxidanti, fibre, mangan, vitamina C, vitamina K si cupru. De exemplu, studiile au concluzionat ca antioxidantii din aceste fructe contin cea mai mare capacitate de absorbtie a radicalilor de oxigen in comparatie cu alte fructe. De aceea, acestea mai sunt cunoscute si sub numele de „superalimente”.

Vuietoarea – Ce beneficii pentru sanatate au fructele

-Ajuta la intarirea sistemului imunitar

Vitamina C intareste, vitalizeaza si ofera energia necesara sistemului imunitar, facandu-l mai puternic sa lupte cu toxinele din interiorul organismului.

-Controlul zaharului din sange

Sucul din fructe de vuietoare este foarte eficient in a tine sub control zaharul din sange. S-a dovedit ca atunci cand este consumat cu regularitate, acesta este extrem de eficient nu numai in mentinerea zaharului din sange, ci si in prevenirea bolilor cauzate de glicemia crescuta sau diabetul zaharat.

-Probleme cu stomacul

Fructele reprezinta un remediu ideal pentru constipatie. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi sau sa fierbi fructele, apoi sa le consumi. Ar trebui sa consumi doua-trei bobite inmuiate cu o lingura de miere, dar ar trebui sa utilizezi acest remediu in mod continuu, timp de o luna, in fiecare dimineata.

Vezi si: Scoarta de crusin. Ce trebuie sa stii despre planta cu efect laxativ

-Pot vindeca dizenteria

Dizenteria este o infectie a intestinelor manifestata prin diaree severa. Aceasta afectiune poate fi tratata prin fierberea in apa a unor bobite impreuna cu tulpinile plantei.

-Tratati problemele cu rinichii

Consumul regulat de fructe de vuietoare ajuta la ameliorarea starii de sanatate a persoanelor care se confrunta cu pietre la rinichi si alte probleme la rinichi. Tratamentul trebuie urmat timp de o luna pentru ca te puatea ajuta sa elimini pietrele la rinichi.

-Fructele pot ajuta la tratarea crizelor de epilepsie

In unele parti ale lumii, fructele sunt folosite ca remediu naturist in tratamentul epilepsiei, antraxului si a altor tulburari nervoase care sunt cauzate de un dezechilibru in declansarea neuronilor din creier.

-Fructele ajuta la pierderea in greutate

Daca vrei sa slabesti mai repede, atunci aceste fructe te pot ajuta. Ele sunt imbogatite cu antioxidanti care ajuta la intarirea functionarii sistemului digestiv si la imbunatatirea ratei metabolice, ducand in cele din urma la o scadere mai rapida in greutate. Totodata, datorita continutului lor mare de apa, au si un efect diuretic puternic, care spala excesul de apa stocat de organism, determinand astfel scaderea in greutate.

-Au efect anti-aging

Pe masura ce imbatranim, radicalii liberi din corpul nostru cresc in cantitate, dar fructele bogate in antioxidanti, cum ar fi si cele de vuietoare, ajuta la eliminarea acestora, oferind pielii un aspect tineresc. In plus, consumul lor regulat va infrumuseta pielea si va elimina ridurile si petele cauzate de varsta.

Iata si cateva beneficii ale frunzelor de vuietoare

-Regleaza menstruatia

Frunzele de vuietoare au proprietati tonice uterine puternice, deoarece regleaza menstruatia si ofera ameliorare sangerarii menstruale excesive.

-Ajuta la scaderea febrei

Deoarece sunt astringente, frunzele si ramurile de vuietoare sunt folosite pentru tratamentul racelilor si febrei.

Vezi si: 9 beneficiile extraordinare ale cimbrului. De ce trebuie sa il consumi in aceasta perioada

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole