14.6 C
București
vineri, aprilie 26, 2024

Litiaza biliara. Remedii naturiste care te scapa de simptomele suparatoare

Vezica biliara (colecistul sau “fierea”, in termeni populari) este un organ mic, situat sub ficat si are rolul de a depozita bila secretata de acesta.

Litiaza biliara inseamna prezenta de calculi (pietre) in interiorul vezicii biliare (colecistului) si a cailor biliare (conducte anatomice care transporta bila de la ficat la intestin).

Iata care sunt principalele simptome ale litiazei biliare:

Durerea este principalul simptom si apare in zona stomacului si subcostal drept si poate iradia in spate si umarul drept. Durerea poate apare brusc si nu se calmeaza la incercarile bolnavului de a obtine o pozitie confortabila, impiedica respiratia profunda, poate avea caracter postprandial (dupa masa) sau nocturn si durata variabila de la zeci de minute la ore sau zile. De asemenea, pot aparea greturi, varsaturi, febra si icter.

Tratament litiaza biliara:

-Se impune un regim alimentar care va consta la inceput numai din ceaiuri, sucuri de fructe/legume, mai tarziu se vor putea adauga supe de zarzavaturi, compoturi, etc.

-Se aplica, in regiunea veziculei, comprese calde pentru a dilata canalele si pentru a face mai usoara migrarea calculului. Daca bolnavul are febra, in locul compreselor calde se vor pune comprese reci sau gheata.

-Se fac bai calde cu plante medicinale: flori de fan sau paie de ovaz, coada calului, etc.

-Vitamina C este utila in prevenirea si combaterea litiazei biliare. Aceasta are rolul de a scade nivelul colesterolului biliar, ceea ce duce la o micsorare a riscului formarii calculilor. De asemenea, vitamina C se poate combina cu armurariu, aceasta modificand compozitia bilei si ajutand la dizolvarea si eliminarea pietrelor existente.

-Sucurile verzi bogate in clorofila (salata, spanac, patrunjel, etc.) ajuta la prevenirea formarii pietrelor la vezica. 60 ml suc verde se amesteca cu 60 ml suc de morcovi, se pune si tot atata apa plata si se consuma zilnic, proaspat preparat.

-Leusteanul ajuta la diminuarea si eliminarea calcululor sau preventiv. Intr-un litru de vin alb se pune 250 ml miere poliflora si 250 ml leustean verde tocat marunt. Se va agita de mai multe ori pe zi, iar dupa 1 saptamana se strecoara printr-un tifon. Se bea de 3 ori pe zi, dupa mesele principale cate 50 ml pana se termina. Se repeta acest tratament dupa 6 luni.

-Armurariui ajuta la stimularea secretiilor. 1 lingurita de seminte se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

-Capsunul este recomandat pentru maruntirea calculilor si eliminarea lor. Se face o cura si se consuma cate 1-1,5 kg de capsuni pe zi.

-Coada calului este recomandata pentru calmarea durerilor. 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoara. Se va consuma in cursul zilei, preferabil inaintea meselor.

-Dafinul ajuta la marirea cantitatii de bila eliminata si prin marirea secretiilor ajuta la curatirea veziculei biliare si deci la eliminarea pietrelor care se formeaza la acest nivel.

-Lemn dulce ajuta la diminuarea calculilor. Se indica sa se macine si sa se puna sub limba pentru cateva minute 1 lingurita de praf, apoi se va inghiti cu putina apa. Se poate face de 3 ori pe zi, cu 15 minute inaintea meselor de fiecare data. Ajuta la diminuarea calculilor.

-Papadia ajuta la diminuarea calculilor, eliminarea lor si la stimularea functiei vezicii biliare. Se foloseste sucul de papadie care se obtine din radacina. Se poate lua cate 1-2 linguri o data diluate intr-un pahar de apa. Se poate folosi si tinctura din radacina din care se vor lua cate 15-20 picaturi diluate la o cana de apa. Se ia de 3 ori pe zi. –

-Pepenele rosu are rolul de diminua calculii si de a ajuta la eliminarea lor. Pentru dizolvarea pietrelor se iau zilnic cate 2 linguri de seminte pisate cu putina apa .Se va consuma minimum 500 ml de pepene zilnic preferabil inainte de mese cu cel putin 2 ore. Se face o cura de 3-4 saptamani.

-Macese sunt considerate de medicina populara drept cele mai eficiente pentru dizolvarea pietrelor din organism. Se pun 2 linguri de radacina maruntita de maces la 250 ml apa. Se fierb timp de 10 minute apoi se strecoara. Se poate face si din fructe maruntite 2 linguri puse la 250 ml apa clocotita. Se acopera apoi pentru 15 minute dupa care se filtreaza bine.

-Nautul ajuta la eliminarea calculilor si la maruntirea lor sau la eliminarea formatiunilor minerale din organism. 50g de boabe de naut se fierb intr-un litru de apa. Se strecoara si se pot consuma 5-6 cani pe parcursul unei zile in cure de lunga durata.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole