3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Cele mai eficiente masti cosmetice pentru tenul tau

Mastile cosmetice reprezinta un mijloc foarte eficient de a mentine aspectul sanatos al pielii noastre de zi cu zi. Acestea sunt folosite din cele mai vechi timpuri, iar daca le folosesti corect, aceste aduc reale beneficii pielii. Iata, asadar, care sunt cele mai eficiente masti cosmetice pentru tenul tau:

  • Cele mai eficiente masti cosmetice pentru tenul uscat:

  1. Se unge obrazul cu ulei de peste, masandu-se usor. Se aplica imediat o compresa umeda de infuzie de plante ( musetel, salvie, petale de trandafir, etc), iar pe masura ce uleiul intra in piele, obrazul se va unge din nou. Compresele calde se aplica de cateva ori. La final, se va spala tenul cu apa in care au fiert plantele medicinale si in final cu apa care a fost fiarta si la 1 litru de apa se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa se raceasca si apoi se clateste.
  2. 15 g unt sau untura (se poate folosi si lanolina anhidra) si 15 l ceai concentrat din plante. Grasimea se freca cu apa si dupa ce s-a omogenizat se pot adauga 15 picaturi de benzoe si 30 g de ulei preferabil de masline turnat picatura cu picatura.
  3. Se incalzeste in bain-marie o cescuta de ulei. Se aplica pe obrazul bine spalat, cu o vata imbibata in ulei cald, cateva comprese, timp de 5-10 minute.
  • Cele mai eficiente masti cosmetice pentru tenurile ridate si uscate:

  1. 1 galbenus ou cu 1 lingurita de ulei si 0,10 g laptisor de matca si 2 l vitamina A.
  2. 30 g drojdie cu 1 lingura de lapte caldut, un galbenus de ou si un varf de cutit de polen.
  3. 100 g fragi, capsuni, piersici sau orice fruct zemos se stoarce prin tifon si se lotioneaza pe fata cu acest suc. Se poate freca si cu fructul intreg direct pe fata sau sa se amestece cu caolin sau argila.
  4. Pentru tenul imbatranit si ingrosat ai nevoie de 2 l apa fiarta se pune cate o lingura de: musetel, menta, petale de trandafir, flori de nalba. Se fac aburi, acoperindu-se cu un prosop, timp de 10 minute. Se scurge apa, iar plantele ramase in vas se amesteca cu sucul unui morcov ras si cu o jumatate de lingurita de miere, la care se mai adauga o bucatica de drojdie de bere dizolvata intr-un galbenus de ou crud. Pasta obtinuta se aplica pe obraz sub forma de masca si se tine 20 minute. Se spala obrazul cu apa in care au fiert plantele.
  • Masca pentru oprirea transpiratiei excesive:

Apa fiarta si racita, benzoe 5 g, alaun 5 g, carbonat de calciu 10g oxid de zinc 7 g Se va dizolva alaunul in apa si se adauga benzoe. Peste carbonatul de calciu si oxidul de zinc se toarna cateva picaturi din acest lichid. Rezulta o pasta untoasa, care se aplica pe obraz timp de 20 minute. Se spala apoi tenul cu ceai de musetel sau apa fiarta si racita in care a fost dizolvat bicarbonat de sodiu alimentar. La final se aplica cateva comprese cu restul lichidului.

  • Masca pentru o piele iritata:

1 galbenus de ou, 2 lingurite miere, 2 linguri de faina de orez. Se amesteca toate impreuna si se aplica pe ten timp de jumatate de ora.

  • Masca dupa iritare solara la ten uscat:

Un sfert pahar de smantana, un galbenus de ou, cateva picaturi de suc de lamaie si o lingurita de suc de castravete. Dupa 20 minute, se spala cu ceai de musetel caldut, apoi se unge cu o crema hidratanta.

  • Cele mai eficiente masti cosmetice contra arsurilor solare:

  1. Suc proaspat de castraveti se amesteca bine cu pireul de cartofi cruzi rasi si se unge obrazul. Se tine 10 minute, apoi se repeta la o ora.
  2. Se aplica o masca de iaurt direct pe fata sau turnat pe un tifon. Este indicata mai ales in cazul expunerilor mai lungi la soare.
  • Cele mai eficiente masti cosmetice pentru cosuri si acnee:

  1. Se curata tenul cu un lapte demachiant si astringent, pentru indepartarea impuritatilor. Se spala apoi fata cu sapun de sulf sau de gudron, dupa care se aplica o masca din cativa catei de usturoi zdrobiti, peste care s-au turnat cateva picaturi de suc de castraveti proaspeti. Se tine timp de 15 minute. Se sterge obrazul cu apa in care s-a dizolvat o lingurita de bicarbonat la 1 litru de apa.
  2. In 4 l de apa clocotita, se vor pune 2 linguri de cimbru maruntit. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pune apoi pe un tifon si se aplica pe obraz ca o compresa. Cu ceaiul ramas se va sterge seara tenul.
  • Masca pentru tenuri seboreice:

Ceai de salvie se toarna intr-un castron in care se inmoaie bucati de vata sau tifon, ce vor fi aplicate in comprese pe obraz si schimbate din 5 in 5 minute, timp de 20 minute. La un ten cu acnee se folosesc creme cu baza acida si cu vitamina A.

  • Cele mai eficiente masti cosmetice pentru combaterea cosurilor:

  1. Se rade o ridiche neagra, se stoarce printr-un tifon si se face un piure care se aplica incalzit pe ten. Dupa 15-20 minute se curata cu suc proaspat de ridichi, care va ramane pe fata timp de 10 minute. Se spala apoi cu apa in care s-a pus o lingurita de bicarbonat de natriu alimentar la 1 litru.
  2. Se ia 1 g praf de sulf si se amesteca cu 4 linguri caolin  si 4 linguri de ulei. Se aplica pe obraz pentru 15-20 minute. Se spala apoi cu apa in care s-a pus o lingurita de bicarbonat de sodiu.
  • Cele mai eficiente masti cosmetice contra punctelor negre:

  1. Se sta pentru 10 minute deasupra aburilor de la un ceai cu plante (musetel, salvie, etc). Se amesteca apoi faina de malai cu tarate de grau in parti egale si se va adauga caolin sau argila ca sa fie moale. Se pune atata ceai cat sa fie o pasta care se poate aplica. Se tine apoi pe fata calduta timp de 20 minute. Se spala apoi cu apa calda pentru a da jos masca dupa care se freaca pielea cu tarate amestecate cu faina de malai in parti egale. Se spala apoi cu apa fiarta si racita in care s-a pus o lingurita de bicarbonat la 1 litru.
  2. Se taie o rosie bine coapta si se aplica rondele pe fata.
  • Masca pentru ten iritabil:

1 albus, 2 lingurite de miere, 2 linguri de faina (orez, malai, orz). Se face mai intai un masaj cu putin talc, ciupindu-se putin obrazul, apoi se palmuieste usor Incepand de sub barbie in sus, foarte usor. Se aplica apoi aceasta masca si se tine 30 minute. La sfarsit se spala obrazul cu apa de ploaie, ceai de musetel sau cu apa cu bicarbonat.

  • Masca pentru decolorarea pistruilor:

Se poate folosi orice masca de fructe care datorita vitaminelor care le contine contribuie atat la vitaminizare cat si la decolorarea pistruilor. Se poate foarte bine sa se striveasca fructele si sa se puna pe fata. De asemenea se poate adauga la o lingura de fruct zdrobit 2-3 picaturi de ulei, pentru tenul normal sau uscat. Se poate amesteca si cu caolin sau argila, in functie de dorinta.

  • Masca pentru ten cu pete:

Se ia o mana de patrunjel frunze si se pune in 100 l apa. Se fierbe timp de 10 minute, se strecoara si apoi se adauga 2 linguri de caolin si se intinde pe piele.

  • Masca contra acneei rozacee:

Drojdie de bere (cat o nuca), 1 lingurita de suc de lamaie, patrunjel tocat (cateva fire). Galbenusul se amesteca cu celelalte ingrediente. Compozitia rezultata se aplica si se tine pe obraz 20 minute. Se spala, se sterge si se pudreaza cu pudra de talc.

  • Masca pentru vindecarea eczemei:

1 litru de apa clocotita, se pune 1 pumn de orez. Cand apa este inca putin calduta, se strecoara si se pastreaza in vas. Cu tarata ramasa se va face o masca pe obraz timp de 20 minute, apoi se continua. Dupa ce a fost indepartata masca de tarate se aplica compresa cu apa scursa din vas.

  • Masca contra cojilor de pe obraz:

1 albus batut spuma se amesteca cu 2 linguri de malai. Se freaca usor obrazul la inceput apoi se aplica pasta timp de 20 minute. Se spala cu ceai de musetel si apoi se unge cu crema hidratanta sau cu lapte de demachiant.

  • Masca pentru barbatii cu pielea iritata dupa ras:

Se taie felii 2 castraveti bine copti la soare si se asaza pe o masca de tifon caruia i s-au facut gauri pentru ochi. Este indicat ca masca sa cuprinda bine fruntea si intreg obrazul. Se tine 20 minute, apoi se aplica o masca cu acelasi continut pe gat, care este de obicei foarte sensibil si iritat. Se spala la sfarsit cu ceai de musetel sau flori de nalba.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole