26 C
București
duminică, martie 31, 2024

Solutii naturale care ajuta la eliminarea acarienilor din locuinta ta

Chiar daca acesti acarieni nu pot fi eliminati complet din casa noastra, exista cateva solutii naturale pe care le putem pune in aplicare pentru a reduce semnificativ cantitatea lor.

Asadar, solutiile pe care le propunem in acest articol sunt 100% naturale, ajutand la dezinfectarea casei fara sa reprezinte un pericol pentru sanatate.

Solutii naturale impotriva acarienilor din casa

Chiar daca nu pot fi vazuti cu ochiul liber, acarienii se gasesc mai ales pe suprafetele unde se aduna praf si se inmultesc si sunt atrasi de locurile umede, calde si slab ventilate. Asadar, este important sa avem la indemana cateva solutii naturale impotriva acestora, dar sa si urmezi cateva sfaturi pentru prevenirea aparitiei.

-Solutii bio impotriva acarienilor:

  • Bicarbonat de sodiu (150 g) + Ulei de arbore de ceai (10 picaturi). Tot ce trebuie sa faci este sa pui ingredientele intr-un recipient, apoi sa il presari pe saltele si perne. Lasa sa actioneze 1 ora, apoi freaca cu o perie si elimina excesul cu un aspirator. Repeta acesti pasi cel putin o data pe luna. Aceasta solutie ajuta la eliminarea acarienilor. Proprietatile sale distrug mediul de care au nevoie aceste microorganisme pentru a se inmulti. In plus, bicarbonatul de sodiu neutralizeaza mirosurile neplacute. 
  • Otet alb (125 ml) + Apa (125 ml). Amesteca otetul cu apa si toarna intr-o sticla cu pulverizator. Apoi, pulverizeaza solutia pe zonele in care observi praf. Las-o sa actioneze 5 minute, apoi curata suprafata cu o laveta. Repeta utilizarea de maxim doua ori pe saptamana.
    Aceasta solutie ajuta la dezinfectarea suprafetelor si elimina praful si acarienii.
  • Alcool etilic (125 ml) + Ulei esential de lamaie (10 picaturi) + ulei esential de eucalipt (20 de picaturi). Pune ingredientele intr-o sticla cu pulverizator si pulverizeaza pe pat si pe oricare alte zone care sunt infectate cu acarieni, precum plapuma sau pernele.  
  • Apa (250 ml) + Anason (20 g) + Cuisoare (10 g) + Flori de lavanda (30 g). Tot ce trebuie sa faci este sa pui apa la fiert, sa adaugi anasonul, cuisoarele si lavanda. Fierbe ingredientele 3-5 minute, apoi infuzeaza pana cand se raceste. La final, strecoara si toarna infuzia intr-o sticla cu pulverizator. Aplica solutia pe pat, pe perne si pe spatiile expuse la dezvoltarea si inmultirea acarienilor. Repeta utilizarea de doua ori pe saptamana. Aceasta solutie este un bun dezinfectant, 100% ecologic, ideal pentru eliminarea prafului si una dintre cele mai bune solutii naturale impotriva acarienilor din locuinta. Se recomanda utilizarea acesteia in dormitor, pe mobilier, deoarece indeparteaza microorganismele care cauzeaza alergii si mirosuri neplacute. 
  • Apa distilata (500 ml) + ulei de arbore de ceai (doua linguri) + ulei de eucalipt (doua linguri). Adauga toate ingredientele intr-o sticla de pulverizare, inchisa la culoare (astfel incat sa o poti depozita fara ca lumina sa strice uleiurile esentiale). Pulverizati, cel putin o data pe saptamana, pe lenjeriile de pat, mobilier si covoare.

-Sfaturi utile care ajuta la eliminarea si  prevenirea aparitiei acarienilor:

Curatarea generala a locuintei ajuta sa elimini o parte dintre aceste microorganisme, insa este indicat sa se foloseasca si cateva produse suplimentare si sa se tina cont de cateva sugestii. Iata despre ce este vorba:

  • Nu iti face patul imediat ce te-ai trezit. Patul este cald si umed , fiind un mediu propice pentru cresterea acarienilor si a bacteriilor. Asadar, imediat ce te trezesti, lasa patul sa se aeriseasca si abia apoi il poti face.
  • Mentine un mediu uscat in locuinta. Daca ai o umiditate crescuta in casa, foloseste un dezumidificator pentru a mentine umiditatea relativa a locuintei sub 50%.
  • Spala asternuturile in apa fierbinte, o data pe saptamana. Totodata, potrivit unui studiu de la Universitatea din Sydney, Australia, adaugarea uleiului esential de eucalipt la spalarea rufelor elimina 99% din acarienii de praf.
  • Aspira salteaua o data pe luna pentru a elimina acarienii si bacteriile. Pentru aAspirarea casei se recomanda un aspirator care are un filtru HEPA. Acesta poate reduce foarte mult cantitatea de acarieni din locuinta.
  • Achizitioneaza un purificator de aer.  Acesta poate fi de un real ajutor la eliminarea acarienilor.

Vezi si: Ulei esential de liliac – elimina parazitii, viermii intestinali si alunga acarienii si capusele

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole