Simptome ale bolilor digestive parazitare:
-Diareea;
-Oboseala, simptome de gripa, apatie, depresie si lipsa puterii de concentrare;
-Gaze stomacale si balonare;
-Disfunctii ale sistemului imunitar;
-Nervozitatea. Eliminarea resturilor toxice ale parazitilor irita sistemul nervos, rezultand anxietatea si starea de neliniste.
Tratament naturist pentru bolile digestive parazitare:
- Ceai de tarhon – acesta planta este una dintre cele mai eficiente impotriva parazitilor intestinali, datorita continutului bogat in tanin si terpena. Se ia o cana de apa fierbinte si se toarna peste cateva frunze de tarhon. Se lasa timp de 10 minute la infuzat si apoi se strecoara. Se beau cate 4 cani pe zi, doua dimineata si alte doua seara.
- Infuzie de pelin – se prepara dintr-o lingurita de planta maruntita la o cana cu apa fierbinte si se combina cu o infuzie concentrata de musetel. Se beau cate 2 cani pe zi, intre mese.
- Hrean macerat – acesta are efect antimicrobian puternic. Se rade o bucata de hrean, cat pentru 4-5 linguri si apoi se lasa la macerat timp de 6-8 ore, intr-o cana de apa rece. Se strecoara si se bea intreg continutul.
- Ceapa cu vin – ai nevoie de o ceapa mare, taiata felii si 1 litru de vin alb. Acestea se amesteca si se lasa la macerat timp de 1 saptamana. La final, se strecoara si se bea 100 ml in fiecare dimineata, timp de 1 saptamana. Cura trebuie reluata dupa 2-3 luni.
- Ceapa cu lapte – se fierb 2 cepe taiate marunt in 300 ml lapte pana scade lichidul la jumatate. La final, se strecoara, se raceste si se adauga 1 lingurita de miere. Se bea o jumatate de pahar pe zi, timp de 1 saptamana.
- Seminte de dovleac – dimineata, pe stomacul gol, se inghit 50 de seminte de dovleac crude, pisate, amestecate intr-un pahar de lapte.
- Decoct de usturoi cu miere – pentru acest preparat, ai nevoie de: 50 g de usturoi curatat si pisat + 100 ml apa. Se fierbe usturoiul in aceasta apa pana scade la jumatate. La final, se strecoara, se lasa sa se raceasca si se indulceste cu miere. Se administreaza cate 2-3 lingurite, inainte de masa de dimineata.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: