5.7 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Curatarea podelelor cat mai eficient si natural

Orice gospodina isi doreste podele vesnic curate, lucioase si care sa se curete eficient si repede. Daca se poate si natural este si mai bine, mai ales in familiile cu copii mici, care incep sa exploreze lumea din jur, mergand mult pe jos si gustand din orice iese in cale.

Va prezentam in acest articol cateva metode de curatare naturala a tuturor tipurilor de podele. Descoperiti cum puteti sa obtineti podele lucioase si curate cu produse la indemana oricui.

Parchetul din lemn va straluci deosebit, daca in apa cu care este clatit se adauga 2-3 cani de ceai negru. Parchetul laminat lipsit de stralucire isi recapata frumusetea daca se curata cu apa calda si sampon de par, la care se adauga putin spirt medicinal. Va straluci la fel ca atunci cand era nou.

Petele de pe parchet:

  • petele de ceara se incalzesc cu fohnul, apoi se absorb cu o sugativa sau carpa de bumbac;
  • petele de cerneala se freaca bine cu felii de lamaie, apoi se spala cu apa fierbinte si sapun mult;
  • petele de vopsea se freaca bine cu carpe inmuiate in apa cu otet;
  • petele de pix se scot impregnand otet alb direct pe dare si lasand 15 minute sa actioneze;
  • urmele negre lasate pe parchet de la tocuri se scot cel mai usor cu o guma de mestecat.

Sfat!!!: daca aveti parchet vechi care scartaie, readuceti tacerea in casa presarand pudra de talc intre crapaturi.

Daca vreti sa mentineti podeaua curata, fara substante chimice si prea mult efort, alegeti un aparat de curatat cu abur, care elimina 99,9% din bacterii si germeni, igienizand doar cu apa. Astfel, evitati lasarea urmelor chimice pe podea. Aburul indeparteaza rapid si eficient praful si murdaria, iar buretii confectionati din microfibra din interiorul aparatului ridica si capteaza murdaria. Un astfel de aparat se foloseste fara probleme pe toate tipurile de podele etanse, inclusiv cele din lemn si laminat. Este extrem de usor de folosit, practic si patrunde in zonele mai inguste din casa fara probleme.

Pentru diferite tipuri de pardoseli:

  • pentru pardoseala din gresie se foloseste la curatat un amestec in parti egale din apa si otet;
  • pentru pardoseala din dale de piatra nu se foloseste niciodata sapun, deoarece devine extrem de alunecoasa. Se foloseste un amestec din 2 linguri de soda si un litru de apa;
  • pardoselile compuse din bucati de gresie sau faianta se spala din cand in cand cu apa ramasa dupa fiertul cartofilor. Veti avea o surpriza foarte placuta;
  • petele de pe pardoseala de ciment dispar daca sunt frecate cu o perie aspra, inmuiata in otet clocotit.

Marmura alba se curata cu un amestec din apa oxigenata in care se dizolva sare, in proportie de 6 la 1. Marmura colorata si marmura neagra se spala cu detergenti obisnuiti. Daca vreti marmura lucioasa, ungeti-o cu ceara de parchet si lustruiti cu o carpa moale. Sarea fina in combinatie cu zeama de lamaie sau otet se foloseste cu succes la curatarea marmurei. Zeama simpla de lamaie curata perfect marmura, daca este apoi clatita cu o carpa inmuiata in apa.

Linoleumul va straluci mai frumos daca il veti spala din cand in cand cu un amestec egal de apa si lapte. De altfel, acesta va rezista mult mai mult timp daca dupa spalare se va clati cu apa in care a fiert orez. Linouleumul isi recapata stralucirea daca mai este spalat cu apa de cartofi, de la cartofi cruzi rasi. Petele de cerneala se pot scoate cu cateva picaturi de ulei de in si glaspapir. Se da luciu linoleumului cu o carpa de lana inmuiata in ceara de parchet.

Produse pentru curatat rapid podelele:

AICI gasiti orice produs de curatat podelele, de la aspiratoare normale, la aspiratoare fara fir pentru curatenia zilnica rapida si usoara. Fie ca alegeti curatarea umeda sau curatarea simpla, aceste produse sunt mereu la indemana pentru a mentine casa stralucitoare, cu minimum de efort.

Mochetele se intretin cel mai bine daca sunt curatate cu un aspirator cu aburi. O solutie naturala de reimprospatat mochetele se face din urmatoarele ingrediente: 20 de picaturi de ulei esential de lavanda si 250 de grame de bicarbonat de sodiu. Se pun ingredientele intr-un bol si se bat bine cu furculita. Se intinde amestecul intr-un strat subtire pe mocheta si se lasa cel putin doua ceasuri. Apoi, se da cu aspiratorul. Lavanda lasa un miros placut, in timp ce bicarbonatul absoarbe mirosurile grele din mocheta.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole