3.3 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

Ce beneficii are ceaiul de dafin

Dafinul este folosit frecvent in bucatarie, pe post de planta aromatica, dar putini sunt cei care stiu ca frunzele acestui arbust pot fi consumate si sub forma de ceai.

Frunzele de dafin au in compozitia lor uleiuri volatile, mucilagii, pectine, rezine, lactona (substanta amara), vitamina A, vitamina C, fier, potasiu, calciu si magneziu. De asemenea, datorita concentratiei mari de flavonoide si alte substante antioxidante, frunzele de dafin asigura un timp de absorbtie al acestora foarte scurt, fiind asimilate rapid si asigurand o protectie ridicata organismului.

Ce beneficii are ceaiul de dafin:

-Trateaza durerile de cap si migrenele. Totul se datoreaza partenolidei, un compus gasit in frunzele de dafin;

-Are efect antiinflamator si proprietati antioxidante, facilitand procesele de regenerare celulara. Acest lucru se intampla datorita compusului numit eugenol.

-Ofera beneficii miraculoase in cazul dSe face un ceai mai concentrat si se pune in apa de baie. Acest remediu va duce la eliminarea disconfortului si la revitalizarea organismului.

-Imbunatateste digestia. Ceaiul reuseste sa scada aciditatea din stomac si de a preveni refluxul gastroesofagian, fiind de folos si in cazul colonului iritabil.

-Scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Asta se datoreaza combinatiei de potasiu, antioxidanti si fier care asigura o buna functionare a sistemului cardiovasculator.

-Scade colesterolul rau din sange (LDL) si impiedica depozitarea acestora pe peretii vaselor de sange.

-Previne tromboflebita sau AVC (atacul vascular cerebral), deoarece impiedica formarea cheagurilor de sange pe peretii vasculari.

-Acest ceai are uimitoare proprietati analgezice, fiind benefic in cazul menstruatiei neregulate sau cu dureri. Totodata, ceaiul este eficient si in cazul ovarelor polichistice.

-Intareste sistemul imunitar. Linalolul are rolul de a feri organismul de stresul oxidativ si de a imbunatati sistemul imunitar.

-Reduce riscul aparitiei racelii si a gripei. De asemenea, ceaiul de dafin este foarte bun si in caz de tuse, datorita proprietatilor sale antiinflamatoare si antiseptice.

-Este indicat in diabet. Continutul ridicat de fibre normalizeaza nivelul glicemiei, asigurand o productie normala de insulina la nivelul pancreasului. Conform rezultatelor unor studii realizate In SUA, s-a constatat ca un consum zilnic cu ceai de dafin poate ameliora simptomele diabetului de tip II.

-Previne insomniile. Ceaiul ofera o stare de relaxare, calmeaza functiile creierului si linistirea anxietatilor. Se recomanda sa se bea o cana de ceai de dafin inainte de somn.

-Ceaiul poate fi folosit si in uz extern, pentru par. Acesta stimuleaza cresterea parului, elimina matreata si previne descuamarea scalpului. Ceaiul se poate adauga in sampon pentru a beneficia de efectele sale miraculoase sau se poate clati cu el.

-Este eficient in hemoroizi. Se face un ceai din 10 frunze de dafin la 1 litru de apa. Se fac bai de sezut, pana la raci­rea de­coctului. Procedura se repeta de 3 ori pe saptamana.

Ceai de dafin – Reteta

La 500 ml apa se adauga 3 frunze de dafin. Se pun la fiert si se acopera. Dupa ce incepe sa fiarba, se mai lasa pe aragaz inca 3 minute, apoi se stinge focul. Se lasa la infuzat 4 minute. Se consuma dimineata si seara.

Vezi si: Ceai de linistire a sistemului nervos

Atentie! Ceaiul de dafin nu este recomandat in sarcina, deoarece nu exista suficiente studii care sa ateste efectele acestuia.

Vezi si: Utilizari traditionale ale foilor de dafin

Vezi si: Aprinde cateva frunze de dafin in casa si vezi ce sa intampla dupa 10 minute!

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole