Craciunul e tot mai aproape, asa ca majoritatea gospodinelor se intreaba cu ce dulce sanatos sa isi bucure copiii. Ei bine, noi spunem ca reteta noastra de turta dulce cu „aroma” de Craciun o sa bucure papilele gustative atat ale copiilor, cat si ale adultilor.
Atunci cand spui scortisoara si nuscoara, gandul iti zboara de indata la sarbatoare. Ei bine, aroma acestor condimente fac din turta dulce un desert ideal. Asadar, pune pe fundal colinde si cheama-i pe copii alaturi de tine pentru a prepara impreuna reteta de mai jos:
Turta dulce – Reteta
Pentru a prepara aceasta turta dulce speciala, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 300 g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- jumatate de lingurita pudra de scortisoara
- jumatate de lingurita pudra de nucsoara
- 2 lingurite ghimbir (ras)
- 125 g unt nesarat
- 100 g zahar brun
- 3 linguri miere
Mod de preparare:
Pentru inceput, preincalzeste cuptorul la 180ºC si pregateste o tava cu hartie de copt pe ea.
Intr-un bol incapator, se adauga faina, bicarbonatul si condimentele.
Separat, pune intr-un vas untul, zaharul si mierea si asaza-l pe aragaz, la foc mic, pana ce ingredientele se topesc. Apoi, toarna continutul in castronul cu faina si amesteca pana cand se obtine un aluat mai tare.
Aluatul rezultat se pune pe blat si se intinde cu sucitorul, intr-o foaie subtire, apoi se taie cu ce forme se doreste.
Asaza formele in tava si pune-o la cuptor pentru 12-15 minute sau pana cand turta capata o culoare aurie.
Dupa racire, se decoreaza turta dulce cu ciocolata topita, bombonele colorate sau irice alta glazura se doreste.
Pofta buna!
Vezi si: Retete vechi de Craciun. Ce puneau pe masa romanii acum 100 de ani
Vezi si: Prajitura cu malai, o reteta dulce si usor de preparat
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: