Sarcina este o perioada foarte delicata pentru femeie. Modificarile hormonale specifice acestei perioade duc la instabilitate emotionala si tot felul de stari noi. In plus, progesteronul provoaca, de obicei, o relaxare excesiva a musculaturii tubului digestiv, de aceea pot aparea refluxul sau constipatia. In acest articol iti vom explica ce presupune hrana sanatoasa in timpul sarcinii.
Primele luni de sarcina sunt caracterizate de greturi, varsaturi, ameteli, oboseala, arsuri hastrice si asa-zisele pofte sau placere pentru anumite alimente.
O alimentatie cat mai sanatoasa in aceasta perioada asigura, de regula, toate nevoile nutritive ale unei femei gravide. Din pacate, multe gravide sufera de deficiente nutritive, care pot duce la malformatii congenitale ale copiilor. S-a demonstrat legatura dintre deficitul de acid folic si malformatiile de tub neural (anencefalia, hidrocefalia). De aici, s-a creat o intreaga teorie precum ca femeile insarcinate ar trebui sa ia vitamine pentru sarcina. Vitaminele au, desigur, un anumit aport in alimentatia gravidei, dar este bine sa stiti ca ele nu pot contracara consecintele unei alimentatii dezechilibrate. De aceea, cel mai bine este sa incercati sa mancati cat mai sanatos posibil.
Hrana sanatoasa in timpul sarcinii – suplimentarea cu vitamine naturale
Daca nu considerati ca este cazul sa luati vitamine, o solutie la fel de buna este suplimentarea unor concentrate naturale de vitamine si minerale, precum uleiul de germeni de grau, uleiul de catina, uleiul de ficat de cod, suc verde de grau sau orz verde, cereale incoltite, sirop de afine, polen, argila, sucuri naturale din fructe si legume. Nu uitati de verdeturi, seminte, nuci, cereale, toate provenite din agricultura ecologica, pentru a avea parte de cea mai buna sursa de nutrienti.
Alimentele de origine animala, laptele crud, ouale, untul de tara, branza proaspata, pestele si ficatul, toate contribuie, in special, prin bogatia lor in vitamine liposolubile usor de asimilat, la buna hranire a gravidei, dar mare atentie, acestea trebuie sa provina de la animalele crescute natural. Veganismul sau vegetarianismul nu sunt cele mai bune variante pentru perioada de sarcina, dar aveti mare grija la produsele animale comerciale, care sunt foarte nocive din cauza contaminarii lor cu pesticide și hormoni.
Hrana sanatoasa in timpul sarcinii – renuntati la alimentele rafinate si apelati la cele sanatoase
Daca tot alegeti sa va hraniti sanatos, renuntati la alimentele rafinate, care va mananca mineralele si vitaminele din corp. Zaharul, faina alba, uleiul rafinat, toate perturba echilibrul hormonal si cel glicemic si va epuizeaza sistemul nervos.
Primavara este anotimpul cu cele mai multe surse nutritive in piata. Asadar, profitati de sucul de spanac, care este o sursa de fier si nu numai. Salata de papadie favorizeaza drenajul biliar, dar are si vitamine benefice in aceasta perioada.
Desi starile de rau din timpul sarcinii, mai ales cele de inceput, nu au inca un raspusn exact, cel mai probabil acestea se datoreaza unor carente nutritionale, dar si a unei incarcaturi toxice, care afecteaza in special ficatul, astfel impiedicand organismul matern sa se adapteze in timp util la sarcina. Iata cateva metode de a reduce greata si starile de ameteala si de rau:
- Hidratarea cu minim 2 litri de apa sau alte lichide pe zi;
- Chiar daca pare neplacut, trebuie sa aveti trei mese principale pe zi, plus dou-trei gustari daca este nevoie (la gustari puteti avea salata de fructe sau legume);
- Consumul de ghimbir inlatura aproape imediat starea de greata – se iau jumatate de lingurita de ghimbir ras cu miere de trei ori pe zi sau se bea ceai de ghimbir;
- Consumul de papadie proaspata sau ceai de papadie ajuta la drenarea biliara;
- Beti lapte crud, adica nefiert, dintr-o sursa sigura – se beau cam un litru de lapte pe durata intregii zile;
- Beti apa argiloasa – se pun o lingura de argila la un litru de apa de cu seara, se amesteca dimineata cu o lingura de lemn si se bea pe tot parcursul zilei; Puteti comanda pulbere de argila accesand acest link.
- Evitati dulciurile si fainoasele, provoaca fluctuatii rapide ale glicemiei;
- Luati vitamina B6 in doza de 10-25 mg de 3 ori pe/zi;
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Cititi si:
Suplimentele alimentare in sarcina
Ceaiuri indicate si contraindicate in sarcina
Beneficiile masajului si al gimnasticii in timpul sarcinii
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
It is the best time to make some plans for the future https://www.eskisehirisilanlari.com/
I’ll right away take hold of your rss feed as I can’t find your e-mail subscription link or e-newsletter service. https://www.222rehber.com.tr/
https://buyukderecilingir.com/
https://www.eskisehircilingir.gen.tr/
Why viewers still make use of to read news papers when in this technological world the https://www.eskisehiranahtarci.gen.tr/