Atunci cand vedem un paianjen, primul instinct este acela de a-l ucide, dar acest impuls nu este intotdeauna o idee buna pentru gradina noastra, deoarece ne poate fi si de ajutor.
Paianjenii de gradina sunt inofensivi. Acestia nu iti fac niciun rau, cu exceptia momentului in care pot intepa, atunci cand ai intrat in cotact cu el. Este un mod de autoaparare, iar intepatura lor nu este mortala, ci iti poate provoca o iritatie sau o umflatura.
Iata care este rolul paianjenilor din gradina noastra:
-Paianjenii se hranesc cu insectele daunatoare. Acestia pot fi de ajutor gradinii noastre, deoarece se hranesc cu insectele daunatoare. Acestia sunt considerati cei mai importanti pradatori terestri, care mananca tone de insecte daunatoare in fiecare an. Astfel, paianjenii aduc solului un mare beneficiu, in decurs de doar 24 de ore un singur paianjen poate prinde pana la 400 de insecte daunatoare, din acest motiv nu trebuie sa distrugem panzele de paianjen.
-Paianjenii te ajuta sa scapi de afide. Un beneficiu important al paianjenilor este faptul ca pot reduce foarte mult infestarea cu afide, curatand plantele de acesti mici daunatori care se inmultesc destul de rapid.
-Paianjenii pot fi ei insisi hrana pentru alte animale. Broastele sunt garantia unui ecosistem sanatos si pot consuma multi paianjeni, dar si multe alte insecte daunatoare din gradina. In acelasi mod, si soparlele pot fi atrase, iar efectul lor in gradina este benefic. Totodata, paianjenii pot fi o sursa de hrana si pentru pasarile cantatoare, ca de exemplu mierla.
Vezi si: Insecte de care avem nevoie in gradina noastra
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: