Prajitura cu malai este una dintre prajiturile copilariei. Aceasta are un gust minunat, se prepara usor si cu siguranta iti vei impresiona familia.
Prajitura cu malai – Reteta (tava 25×35 cm)
Ingrediente:
- 3 oua mari
- 1 cana zahar sau 2 linguri de miere sau sirop de agave
- 1 cana ulei
- 1 cana faina alba sau faina de grau integrala
- 1 cana malai
- 1 pliculet praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- un varf de cutit de sare
- coaja de la o lamaie
- 2 cani iaurt (grecesc) sau lapte batut
Mod de preparare:
Intr-un bol, se adauga ouale si zaharul, apoi se mixeaza bine. Apoi, se adauga uleiul treptat, lasand mixerul sa mearga, dupa care pui coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Dupa, adaugam iaurtul, faina si malaiul si mixam pana se formeaza o compozitie omogena care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 160-170 grace C si lasam prajitura de malai la copt pentru 30-40 de minute (timpul de coacere difera in functie de granulatia malaiului). Cand turta e gata, incepe sa se desprinda de peretii tavii.
Pofta buna!
Vezi si: Beneficiile malaiului pentru frumusete
Vezi si: Mamaliga – proprietati uimitoare. De ce sa o consumam mai des?
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: