Cei mai multi dintre noi nu reusesc sa adopte o dieta sanatoasa, echilibrata, cum recomanda medicii specialisti. Totusi, specialistii in digestie atrag atentia ca pe piata sunt disponibile o serie de alimente care nu ar trebui sa existe in dieta. Acestea pot produce adevarate dezechilibre in organism, ba chiar pe termen lung au potential toxic. Despre alimentele care ar trebui evitate cu orice pret vorbim in randurile urmatoare.
Branza topita
Branza topita este toxica pentru copii dar si pentru adulti. Este un produs supus unor etape de procesare complexe si contine cantitati impresionante de aditivi alimentarii cu potential cancerigen. Intr-un triunghi aparent banal de branza topita se gasesc: E450, E 452, E 339, E332, E331, E 333. Acesti compusi produc dezechilibre metabolice, reactii alergice pot da stari de voma, crampe abdominale, cefalee s.a. In plus branza topita are in compozitie cantitati exorbitante de sare ce determina suprasolicitarea rinichilor si variatii ale tensiuni arteriale.
Crenvursti
Produsele intitulate crenvursti nu sunt alimente care sa sustina sanatatea. Acestia sunt extrem de procesati si au in compozitie cantati impresionante de aditivi alimentar, multi dintre acestia cu potential toxic. Carnatii ce poarta acest nume sunt in mare proportie grasime, apa, aditivi alimentari si resturi de carne si piele in cantitati mici. Rapoartele specialistilor responsabili de sanatate alimentara au scos la iveala ca in anumite sortimente de crenvursti de gasesc chiar si 21 de aditivi alimentari si concentratii impresionante de sare.
Cele mai nocive dintre substantele care se gasesc in aceste tipuri de mezel sunt nitratul de sodiu – interzis in multe tari UE – monoglutamatul de sodiu si aditivi polifosfati. Acestia pe langa dereglarile metabolice grave pe care le produc sunt responsabili si de aparitia bolilor degenerative si a deficientelor de crestere.
Chipsurile
Chipsurile de cartofi sunt considerate de nutritionisti inamici ai sanatatii. Medicii sunt de parere ca produsele din aceasta categorie dau dependenta si afecteaza in mod negativ dezvoltarea organismului. Gustarea atat de populara este o bomba cu efecte intarziate. Au in compozitie cantitati impresionante de ulei, sare, zahar si aditivi alimentari care afecteaza sistemul nervos central si metabolismul. Producatorii nu au realizat doar investitii in marketing, ci si in studii amanuntite de industrie alimentare, iar aceste produse dau dependenta. Gravitatea consumului acestor produse se observa din ce in ce mai usor pe strada in randul copiilor dar si a adultilor.
Margarina
Margarina este o alta inventie moderna nociva pentru sanatate. In afara de aport caloric si de grasimi nesaturate ridicat, mai are in compozitie o lista lunga de aditivi alimentari si coloranti toxici pentru sanatate. Surioara mai ieftina a untului este unul dintre produsele care ofera grad de satietate ridicat. Efectul nociv al caloriilor goale este dublat de efectele devastatoare ale agentilor alimentari introdusi pentru pastrarea culorii a consistentei si a gustului.
In lumea dietelor si a digestiei, puteti incerca si o serie de remedii naturiste, care au rolul de a va aduce o doza de bunastare si un trai mai sanatos.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: