7.1 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

Sucul de anghinare. Proprietati si beneficii

In evul mediu, al­chi­mistii fo­loseau anghinarea ca prin­ci­pal ingredient intr-un „elixir amar”, des­pre care se credea ca are calitatea de a elimina toate mate­riile toxice din organism, aju­tand astfel la vindecarea boli­lor si sufletului. Astfel, in acest articol iti vom arata care sunt cele mai bune beneficii terapeutice ale acestui suc de anghinare.

Suc de anghinare – Proprietati

Sucul de anghinare este un supliment alimentar produs din frunzele proaspete ale plantei. Daca este corect triturata (pulverizata) si apoi presata, aceasta leguma poate furniza pana la 1,5 l de suc din 2 kg de materie prima. Ea este foarte bogata in minerale alcaline, indeosebi in potasiu, care reprezinta mai bine de 50% din totalul compozitie sale minerale. Pe langa potasiu, sucul de anghinarea este si o sursa importanta de vitamina B, fier, magneziu, aminoacizi, flavonoide si fosfor.

In stare cruda, aceasta leguma contine o enzima numita inulaza si o mare cantitate de inulina. Aceasta din urma este o substanta care aminteste de amidon si este transformata in levuloza de catre enzima inulaza.

Suc de anghinare – Beneficii

Indicat diabeticilor – Datorita continutului de inulina, sucul de anghinare este indicat diabeticilor. Acestia pot consuma fara probleme acest suc, care are un gust placut si foarte benefic, mai ales daca este consumat impreuna cu sucul de morcovi. Actiunea antidiabetica s-ar datora si unei oxidaze. Totodata, anghinarea este mai mult decat o insulina vegetala, ea actionand si prin scaderea directa a valorilor glicemiei din sange, dar si la nivelul pancreasului, a carui activitatea o stimu­lea­za. Mai mult, aceasta planta ajuta pacientii insulino-dependenti sa isi reduca doza de insulina, prevenind in acelasi timp complicatiile cardiovasculare.

Iata si alte beneficii:

  • Sucul de anghinare are rolul de a detoxifica ficatul si intregul organism. Un component special prezent in mod natural in anghinare este cynarina, o substanta uimitoare, care stimuleaza secretia de bila, arde grasimea si are efect diuretic care combate retentia de lichide;
  • Accelereaza tranzitul intestinal;
  • Reduce starea de oboseala si surmenaj;
  • Mentine nivelul optim al trigliceridelor din sange si scade colesterolul rau din otganism;
  • Este indicat in curele de slabire. Acest suc te ajuta sa slabesti usor, datorita proprietatilor sale diuretice si de ardere a grasimilor.
  • Sucul de anghinare stimuleaza secretia de sucuri gastrice, ceea ce il face sa fie deosebit de eficient in tratarea indigestiilor si a altor probleme gastro-intestinale precum greata, voma, diareea, constipatia, arsurile stomacale, balonarea, refluxul gastro-esofagian si durerile stomacale.

Mod de administrare:

Sucul de anghinare poate fi baut ca atare sau in combinatie cu alte sucuri de fructe ori legume. Se recomanda consumul de 25 ml de doua ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa. A se agita inainte de consum. A nu se depasi doza zilnica recomandata.

Contraindicatii:

Nu consumati acest produs daca sunteti alergic la oricare din ingredientele sale. De asemenea, este indicat ca femeile insarcinate sau care alapteaza sa consulte un specialist inainte de a consuma acest suc.

Sfat!

Ai rabdare! In cazul reconstructiei sau regenerarii organismului, prin mijloace naturale, este foarte important sa retii ca alimentele pe care le consumi, sub forma de sucuri, pot sa inceapa un proces de curatire a intregului organism. Aceasta perioada poate sa fie uneori insotita de dureri in regiunea corpului in care se realizeaza curatirea, dar nu trebuie sa te gandesti ca sucurile sunt cele care iti fac rau. Din contra, trebuie sa te gandesti ca procesul de vindecare a inceput. Nu trebuie sa te astepti ca acumularea de toxine, care a durat o viata, sa fie eliminata in mod miraculos peste noapte. Este nevoie de timp.

Vezi si: Tinctura de anghinare, un prieten de nadejde pentru ficatul tau

Vezi si: Ceaiul de maghiran: tratament eficient pentru inima, circulatie, diabet, stres, anxietate si ameliorarea durerilor

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole