Dintre toate fructele pe care le cunoastem, pepenele rosu contine cea mai mare cantitate de apa. Acesta este un fruct ideal de vara, deoarece ofera hidratare si este revigorant. Totusi, sucul de pepene rosu nu ofera doar hidratare, ci are si cateva beneficii terapeutice.
Sucul de pepene rosu vitaminele B (B1, B2, B3 si B6), calciu, magenziu, fosfor, potasiu si sodiu, licopen (un antioxidant care ajuta la prevenirea bolilor cronice: artrita, cancer, virusi, ciuperci etc.).
Beneficiile sucului de pepene rosu
Sucul de pepene rosu are efect diuretic, depurativ, hidratant, vitaminizant si energizant. Totodata, in anul 1996, cercetatorul danez B. A. Vinkesen a consemnat o serie de beneficii ale sucului de pepene rosu, altele decat cele mentionate. Iata care sunt:
- Sucul de pepene este foarte bogat in beta-caroten, vitamina esentiala pentru sanatatea pielii (incetineste procesul de imbatranire) si pentru procesul de refacere al celulelor (intareste sistemul imunitar)
- 100 g de pepene rosu asigura organismului 15% din necesarul de vitamina A.
- 100 g de pepene rosu asigura organismului 25% din necesarul de vitamina C.
- Datorita vitaminei B6, sucul de pepene are un rol important in procesul de formare al hemoglobinei si in metabolismul aminoacizilor, glucidelor si lipidelor.
- Licopenul este un puternic antioxidant, antitumoral si reglator si el al imunitatii.
- Sucul de pepene rosu este indicat in urmatoarele afectiuni: boli de ficat, boli renale, afectiuni tiroidiene, anemie, arsuri, afectiuni dermatologice si ginecologice, bronsita, calculoza biliara, calculoza renala, calculoza vezicala, cancer, cancer de prostata, constipatie, cosmetica, cura de slabire, guta, hemoroizi, hepatita cronica, hipercolesterolemie, hiperuricemie, inflamatii, litiaza urinara, nefrita, nevroze de vara, obezitate, pielonefrita, rani, reumatism, senzatia de voma, tabagism, ten uscat, tuberculoza pulmonara, tuse.
Cum se prepara si administreaza sucul de pepene rosu
Suc proaspat cate 200 ml de 2-3 ori pe zi se consuma in cura de 2 luni in cazul cirozei hepatice sau altor afectiuni ale ficatului si splinei.
Cura se consuma dimineata pe stomacul gol, 1-2 kg, (se poate folosi si sucul obtinut cu storcatorul de fructe) fiind necesare minimum 10 zile in care se face acest lucru.
Sfat!
Dupa cum am mai spus, pepenele rosu contine LICOPEN, un factor antioxidant exceptional, care previne si trateaza orice localizare tumorala, dar mai ales cancerele de prostate, uter, san, vezica urinara, pancreas, ovare), dar pentru ca acesta sa fie asimilat de organism, este recomandat sa se ia inainte, in timpul sau imediat dupa consumul pepenelui rosu 1 lingurita de ulei (masline sau in). In acest fel, absorbtia licopenului va fi totala!
Vezi si: Mihaela Bilic: Pepenele rosu ingrasa enorm si exploateaza ficatul
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: