0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ginger-ale. Cum se prepara berea de ghimbir

Berea de ghimbir isi are originea in Anglia mijlocului anilor 1700 si a fost exportata in toata lumea. Aceasta este o bautura nu doar gustoasa, ci si sanatoasa, cu multe beneficii pentru sanatate, printre care mai amintim si intarirea sistemului imunitar.

Bere de ghimbir – Reteta

  • 10 litri de apa
  • 2 kg zahar (pentru o varianta mai buna, puteti pune indulcitor natural)
  • 1-2 lamai mari
  • 1/2 cubulet de drojdie sau o lingurita de drojdie uscata din plic (in loc de drojdie, se poate pune o ciuperca kombucha, care se indeparteaza dupa fermentare)
  • radacina de ghimbir (2-3 bucati potrivite 300 g)

Mod de preparare:

Radacinile de ghimbir se curata si se dau pe razatoarea fina. La fel se procedeaza si cu coaja de lamaie.

Se dizolva zaharul intr-un borcan mare de sticla, se adauga ghimbirul ras, coaja de lamaie si sucul stors din cele 2 lamai, apoi drojdia dizolvata in apa – aceasta va porni procesul de fermentare alcoolica a zaharului, descompunandu-l in alcool si bioxid de carbon.

Se agita bine, pana cand se topeste zaharul. Se lasa berea de ghimbir in borcan, cu capacul nestrans, timp de 3 zile, la temperatura camerei, pana cand devine acida. Daca se doreste sa devina o bere mai alcoolizata, se poate pastra asa pentru 7 zile.

Când a ajuns la stadiul dorit, se strecoară și se păstrează în frigider.

Sfat! Lasati berea sa fermenteze la temperatura camerei (~21°C) pentru nu mai mult de 48 de ore, apoi, puneti sticlele in frigider. Consumati in interval de sase zile.

Se stie ca ghimbirul este un condiment bogat in minerale esentiale si vitamine, are potasiu si mangan, necesare in prevenirea bolilor de inima, dar si vitaminele A, C, E si complexul B. Totodata, ghimbirul are proprietati antiinflamatorii si analgezice, fiind utilizat pentru atenuarea simptomelor de durere.

Trebuie sa stiti ca exista multe retete pentru berea de ghimbir; ingredientele de baza fiind ghimbirul, lamaia, zaharul si drojdia. Totusi, adevarata bere de ghimbir se face din ghimbir proaspat, adesea cu alte arome, cum ar fi: ienuparu, lemnul dulce sau chilli – ce ofera produsului o “intepatura” suplimentara.

Vezi si: Ce este berea artizanala si cum o poti prepara cel mai simplu chiar la tine acasa, fara echipament special

Vezi si: Cum alegi o bere de calitate. Sfaturi care te ajuta sa fii mai sanatos

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole