3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Cura de primavara. Detoxifierea cu lastari si muguri

Pe timp de iarna, organismul nostru este privat de doza optima de lumina solara si verdeturi proaspete, de aceea simtim ca energia ne-a cam scazut. Tocmai din acest motiv, acum este perioada optima pentru a ne incarca bateriile, deoarece fiecare specie de arbore, arbust sau planta medicinala poarta in seva, in mugurii si mladitele sale verzi substante vindecatoare si energii nebanuite.

Prima persoana care a avut ideea utilizarii mugurilor in terapeutica a fost doctorul Pol Henry, in urma cu aproximativ 60 de ani. Totodata, medicul francez Max Teteau a inceput primele studii privind efectele extractelor de muguri asupra organismelor vii si, in final, s-au realizat 55 de preparate din muguri, mladite sau scoarta destinate terapiei de detoxifiere.

Detoxifierea pe care o propunem este recomandata de J. Kunzle (cel mai cunoscut pastor de plante medicinale și un promotor al medicinei alternative și al medicamentelor pe bază de plante) si Jean Valnet (fost medic chirurg militar francez, unul dintre cei mai mari specialisti ai medicinii cu ajutorul plantelor) si are ca obiectiv stimularea functiilor de eliminare din organism a toxinelor bacteriene si a deseurilor. Organele care resimt benefic tratamentul cu muguri sunt: ficatul, vezica biliara, intestinele, plamanii, epiderma, aparatul cardiovascular, sistemul nervos, sangele si limfa. De asemenea, aceasta metoda este eficienta si in dezintoxicarea organismului, ca urmare a tratamentelor cu medicamente chimice de sinteza, cat si in intarirea sistemului imunitar.

Iata ce presupune cura de primavara a lui J. Kunzle:

Cura lui Kunzle se bazeaza pe mugurii si lastarii de plante aparuti in primele zile de pri­ma­vara, de la urmatoarele plante: maces, agud, spinisor, mu­re, zmeu­ra. La acestea se adauga: ramurele de coa­caz, muguri si ramurele de brad, fag, alun, stejar, cires, zada, frasin, plop si mu­guri de pomi fructiferi.

Plantele stran­se se trec prin doua-trei je­turi de apa, se pun in­tr-o sita ca sa se scurga, apoi se toaca marunt. Apoi, se asaza pe o fata de masa/prosop si se pun intr-un loc racoros si bi­ne aerisit. Se pune o mana de to­catura la 2 litri de apa data in clo­cot. Se lasa sa fiarba 2-3 minute pe foc potrivit, apoi se opreste focul si se lasa la in­­fuzat.

Pentru o cura eficace, se recomanda ingerarea zilnica a unui litru de de­coct, timp de 1-2 saptamani.

Ce boli se trateaza aceasta cura:

  • sti­muleaza in­trea­ga activitate a orga­nismului
  • reumatismul
  • guta
  • bolile nervoase si de circulatie ale sangelui
  • obezitatea
  • constipatia
  • celulita

Vezi si: 5 plante medicinale de primavara care tin la distanta bolile

Iata ce presupune cura de primavara a doctorului Jean Valnet:

Cura lui Jean Valnet are la baza sucurile de ierburi – plante medicinale recoltate inainte de inflorire ori de flori aflate la stadiul de maturitate. Aceste plante sunt: anghelina, menta, fumarita, pansea salbatica, cicoare, papadie hamei, macris, trifoi de balta, traista ciobanului, nasturel, lingurea, iarba grasa, laptuca, sfecla.

Se introduc plantele, bine spalate, in centrifuga. Se administreaza cate 1-2 pa­hare pe zi, in cure de 2 sap­tamani.

Ce boli se trateaza:

  • Afectiuni biliare: 1 mana mica anghelina (tije verzi), 2 maini pline fumarita, 2 maini pline panseluta salbatica, 2 maini pline cicoare si 2 maini pline papadie.
  • Anemie, debilitate: 1 mana mica menta, 2 maini pline amei (tije verzi), 2 maini pline macris, 2 maini pline trifoi de balta.
  • Ulceratii ale traiectului digestiv: 2 maini traista-ciobanului, 2 maini
    nasturel, 3 maini lingurea.
  • Curatarea sangelui si a organelor excretorii: 1 mana iarba-grasa, 1 mana macris, 1 mana laptuca, 1 mana sfecla si 1 mana papadie.

Vezi si: Cura de primavara care ajuta la drenarea ficatului si a vezicii biliare

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole