16.4 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Proprietatile unei plante medicinale extraordinare – armurariul, din care se extrage silimarina

Planta este extrem de utila datorita fluidului alb laptos care iese din frunze atunci cand sunt zdrobite. Este, de asemenea, numita „planta ficatului” datorita eficacitatii sale ca remediu impotriva problemelor hepatice. Numele genului provine din numele grecesc silybon pentru o planta asemanatoare cu ciulinul. Planta este cultivata ocazional ca ornamentala sau ca planta medicinala. Florile ofera o sursa utila de polen pentru albine la inceputul verii. Un extract (silimarina) din semintele plantei a fost utilizat de multi ani in tratamentul unei varietati de probleme medicale, inclusiv tulburari hepatice, tulburari ale vezicii biliare, colesterol ridicat si otravire cu ciuperci.

Armurariul este una dintre cele mai utilizate plante medicinale din lume si este, de asemenea, planta naturala recomandata pentru sanatatea ficatului. In Europa, tratamentul cu silimarina extrasa din armurariu este un medicament prescris. Silimarina se da pentru tratarea intoxicatiilor cu ciuperci, ciroza alcoolica, hepatita cronica, leziuni hepatice induse de droguri si alcool si hepatita virala acuta, acestea fiind doar cateva dintre afectiuni.

Planta medicinala are puternice proprietati antiinflamatorii care opresc inflamatia din corp. Inflamatia este una dintre principalele cauze ale bolilor de inima. Aceasta planta benefica sustine sanatatea inimii prin scaderea nivelului ridicat de colesterol si cresterea colesterolului „bun” sau HDL, precum si prin reducerea inflamatiei si prevenirea deteriorarii stresului oxidativ asupra arterelor. Cercetarile au concluzionat ca atunci cand extractul de silimarina a fost preluat din armurariu si utilizat in combinatie cu tratamentele traditionale, colesterolul total, precum si LDL, sau colesterolul „rau”, si nivelul de trigilceride s-au imbunatatit, comparativ cu nivelurile de colesterol ale participantilor inainte de a lua extractul .

Detoxifica corpul, previne cancerul si ofera suport digestiei ingreunate

Extractul de armujrariu este utilizat ca agent detoxifiant, datorita impactului sau puternic asupra ficatului. Dupa cum stiti, ficatul este responsabil pentru manipularea multor toxine din organism si eliminarea lor in conditii de siguranta. Componentele organice ale plantei sunt foarte eficiente pentru stimularea functiei ficatului si curatarea sistemului limfatic pentru a va mentine corpul in functiune.

Printre proprietatile silimarinei se gaseste si puterea de a rezolva diferite probleme de digestie. Obiceiurile alimentare necorespunzatoare, cum ar fi dieta nesanatoasa, supraalimentarea pot provoca indigestie si probleme legate de balonare. Silimarina ajuta in aceste probleme, in plus ofera sprijin si in extragerea toxinelor din organism, facilitand astfel digestia.

Preparatele topice din extract de armurariu sunt destul de benefice pentru piele. Cercetarile efectuate pe animale au descoperit ca silimarina incurajeaza dezvoltarea normala a celulelor pielii la soareci. O cercetare observationala a concluzionat ca o crema de piele aplicata local, pe baza de silimarina, incurajeaza eficient pielea sanatoasa. Anchetele preliminare au inceput chiar sa examineze potentialul silimarinei ca inlocuitor natural pentru protectia solara conventionala.

Repara organele si imbunatateste sanatatea inimii, ajutand de asemenea la incetinirea imbatranirii

Atunci cand oamenii sufera de boli hepatice sau ciroza, ficatul este in esenta compromis si functiile sale sufera. In timp ce aceasta afectare a ficatului poate fi inversata, este un proces lent. Silimarina poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare in ficat, anuland o mare parte din daunele cauzate de consumul excesiv de alcool sau alte comportamente daunatoare ale ficatului.

Extractul de armurariu este format din concentratii mari de acizi grasi benefici si omega-3, care sunt necesari pentru mentinerea sanatatii inimii. Acizii grasi omega-3 sunt capabili sa echilibreze nivelurile de colesterol din corp, care pot preveni ateroscleroza, scazand astfel riscul de a suferi un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Desi cercetarile privind efectele plantei medicinale asupra cancerului sunt inca in stadiile incipiente, se pare ca silimarina poate avea un efect inhibitor asupra cresterii celulelor canceroase si a tumorilor de pe piele si poate ajuta, de asemenea, la prevenirea cresterii canceroase a prostatei, sanului si cancerului de col uterin si ovare. Avand in vedere ratele crescute de raspandire si mortalitate ale acestor tipuri particulare de cancer, extractul din armurariu poate fi un avantaj major pe baza de plante.

Armurariul va mentine pielea stralucitoare si neteda. Capacitatea sa de a promova cresterea sanatoasa a celulelor inseamna, de asemenea, ca va contribui la intarzierea imbatranirii intr-o anumita masura. Este posibil sa nu existe dovezi puternice ca planta va aduce beneficii pielii. Dar are proprietati de care beneficiaza diferitele parti ale corpului, cum ar fi ficatul, rinichii, colonul, sangele etc., care la randul lor au efecte fantastice asupra pielii. Cand corpul este sanatos din interior, se arata si in exterior, ceea ce inseamna ca veti avea in permanenta o piele stralucitoare si sanatoasa.

In cazul in care nu reusiti sa treceti peste mahmureala, un ceai de armurariu sau o tableta de silimarina poate fi cea mai buna optiune. Dupa un timp, veti observa ca va simtiti mult mai bine. Acest lucru se datoreaza faptului ca planta ajuta la eliminarea toxinelor din corp, in acelasi timp hidratandu-va.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole