6.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

27 de utilizari ale bicarbonatului de sodiu pentru ingrijirea corpului si a casei

Bicarbonatul de sodiu este utilizat in principal in gatit si coacere ca agent de dospire si ca agent de curatare foarte eficient. Este extras in forma sa naturala, nahcolit, sub forma de mineral carbonat alb sau incolor. Este inodor, are un gust sarat si este disponibil sub forma de pulbere alba. Este un produs ieftin, usor disponibil si incredibil de versatil. Pe langa utilizarea gatitului, bicarbonatul de sodiu poate servi si ca medicament natural. A fost initial folosit ca ingredient in aluaturi pentru a face prajiturile sa creasca, dar are o vasta intrebuintare.

Remedii rapide cu bicarbonat de sodiu

Amelioreaza iritarea pielii: adaugati o ceasca de bicarbonat de sodiu in apa de baie pentru a va inmuia pielea si a ameliora iritatiile pielii.
Ameliorati muscaturile de insecte: Faceti o pasta simpla de apa si bicarbonat de sodiu si aplicati ca o solutie pe pielea afectata.
Ameliorarea eruptiei de scutec: puneti doua linguri de bicarbonat de sodiu in apa de baie a bebelusului pentru a ajuta la ameliorarea eruptiilor.
Rasfatati-va picioarele: inmuierea picioarelor intr-o solutie de bicarbonat de sodiu va va ajuta la calmarea si inmuierea picioarelor obosite. Se amesteca 3 linguri de bicarbonat de sodiu intr-o cada mica cu apa calda si se inmoaie.
Curatator simplu pentru podea: Acest lucru este excelent pentru pardoselile cu gresie: Folositi 1/2 cana bicarbonat de sodiu intr-o galeata cu apa calda pentru a ajuta la curatarea podelelor.
Scapati de grasimea de pe vase natural: adaugati o lingura de bicarbonat de sodiu in detergentul normal pentru vase si lasati-l sa se inmoaie pentru o vreme. Bicarbonatul de sodiu indeparteaza grasimea si faciliteaza curatarea.
Indepartati uleiul si grasimea: presarati bicarbonat de sodiu deasupra uleiului si petelor de grasime din garaj. Frecati cu o perie umeda.
Desfundati canalele: Folositi bicarbonat de sodiu si otet pentru a va desfunda scurgerile.
Deodorizati cutiile de gunoi: Pur si simplu presarati bicarbonat de sodiu pe fundul cosurilor de gunoi pentru a va ajuta sa pastrati mirosurile rele.
Deodorizant pentru covoare: Presarati bicarbonat de sodiu pe covor si lasati-l sa stea peste noapte. Folositi un aspirator pentru a aspira restul.
Mentinerea mirosurilor pentru haine racoritoare: Asezati o cutie deschisa pe raftul dulapului pentru a mentine mirosurile la distanta si a improspata aerul si tesaturile.
Indepartati mirosurile din maini: Pur si simplu frecati-va mainile cu bicarbonat de sodiu si apa pentru a scapa de mirosurile puternice precum usturoiul sau ceapa.
Pastrati florile proaspete mai mult: pastrati florile taiate proaspete mai mult timp adaugand o lingurita de bicarbonat de sodiu in apa din vaza.
Tineti furnicile afara: amestecati parti egale de bicarbonat de sodiu si sare impreuna. Apoi, presarati amestecul oriunde vedeti furnicile care intra.

Folosirea bicarbonatului de sodiu in bucatarie si pentru ingrijirea pielii

Curatarea vaselor de cafea si ceai. Indepartati petele de cafea si ceai si eliminati gusturile amare prin curatarea partilor filtru de cafea si oale de cafea si ceai intr-o solutie de 1/4 cana bicarbonat de sodiu in 1 litru de apa calda. Pentru petele persistente, incercati sa inmuiti peste noapte in solutia de bicarbonat de sodiu si detergent. Puteti chiar sa eliminati petele inestetice din cestile si canile preferate, presarand bicarbonat de sodiu pe un burete si spaland petele.

Deodorizarea tocatoarelor. Tocatorul prinde mirosurile de usturoi, ceapa si alte alimente. Folositi bicarbonat de sodiu pentru a curata si dezodoriza tablitele, deoarece este un produs de curatare sigur pentru alimente! Presarati bicarbonat de sodiu pe un burete umed, spalati si clatiti curat!

Deodorizarea masinilor de spalat vase. Presarati o mana de bicarbonat de sodiu pe vase sau in fundul masinii de spalat vase pentru a absorbi mirosurile neplacute.

Stingeti focul mic din bucatarie. Aruncati bicarbonat de sodiu la baza flacarilor ca un pas initial in controlul micilor incendii in bucatarii sau a incendiilor electrice. (Nu utilizati bicarbonat de sodiu in friteuzele cu adancime, deoarece se pot stropi.)

Scrub pentru fructe si legume. Bicarbonatul de sodiu este modalitatea sigura de a curata murdaria si reziduurile de pe fructele si legumele proaspete. Presarati pe un burete umed si frecati. Apoi clatiti.

Recipiente din plastic care miros urat. Pastrati recipientele de depozitare a alimentelor din plastic fra mirosuri. Spalati-le cu bicarbonat de sodiu presarat pe un burete umed. Pentru mirosuri persistente, inmuiati articolele intr-o solutie de 4 linguri solutie de bicarbonat de sodiu in 1 litru de apa calda.

Vesela de argint stralucitoare. Folositi o pasta de bicarbonat de sodiu facuta cu 3 parti bicarbonat de sodiu la 1 parte de apa. Frecati pe argint cu o carpa sau un burete curat. Clatiti bine si uscati-le pentru a straluci bine!

Curatarea vaselor si tigailor. Se pune o cantitate generoasa de bicarbonat de sodiu, se adauga apa fierbinte si detergent pentru vase, se lasa sa stea 15 minute si se spala ca de obicei.

Impropatarea organismului in timpul baii. Doar adaugati 1/2 cana de bicarbonat de sodiu in cada de apa pentru a va face baia si mai proaspata. Relaxati-va in timp ce bicarbonatul de sodiu neutralizeaza acizii de pe piele si curata uleiul si transpiratia. De asemenea, va face pielea sa se simta mai moale, mai matasoasa.

Curatarea periilor si a pieptenilor. Curatati acumularea de ulei natural si reziduurile produsului pentru par de pe piepteni si perii prin inmuierea lor intr-o solutie de 1 lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un bazin mic de apa calda. Clatiti si lasati sa se usuce.

Deodorant natural. Dati cu bicarbonat de sodiu dupa cum este necesar pentru a elimina mirosurile de la subrat toata ziua.

Scrub facial. Incercati bicarbonatul de sodiu ca un exfoliant facial revigorant, dar bland. Aplicati o pasta de 3 parti bicarbonat de sodiu la 1 parte de apa intr-o miscare circulara usoara dupa ce ati spalat fata cu apa si sapun. Clatiti.

Ingrijirea parului. Pentru parul curat care scartaie, folositi o lingurita de bicarbonat de sodiu amestecata in palma cu samponul preferat. Samponati ca de obicei si clatiti bine.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole