-1.9 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Tratamente naturiste cu migdale, surse excelente de nutrienti

Tratamente naturiste cu migdale. Migdalele sunt folosite pentru a promova un ten frumos, miscarea alimentelor prin colon si, de asemenea, previn cancerul. Migdalul este folosit ca ulei purtator in aromoterapie si, de asemenea, este utilizat ca emolient pentru piele de catre terapeutii de masaj. Migdalele sunt incarcate cu nutrienti precum magneziu, vitamina E, fibre, mangan, magneziu, cupru, fibre, riboflavina si fosfor. Continutul ridicat de grasimi mononesaturate ajuta la scaderea nivelului de colesterol LDL si scade sansele de boli de inima. Este o sursa excelenta de vitamina E, care actioneaza ca un antioxidant care poseda proprietati de protectie a inimii.

Tratamente naturiste cu migdale

Migdalele formeaza un tonic perfect pentru copilul in crestere. Inmuiati 3-6 migdale in apa calda si apoi eliminati coaja. Faceti-le in pasta si amestecati-o impreuna cu laptele. Adaugati o lingurita de miere. Hraniti copilul zilnic. De asemenea, poate fi benefic la adolescente la pubertatea intarziata; migdalele zdrobite, galbenusul de ou, pudra de seminte de susan, impreuna cu o lingurita de miere in lapte vor asigura o dezvoltare generala buna in adolescenta.

Un supliment alimentar excelent in caz de debilitate generala, precum si de convalescenta. Inmuiati 12-15 migdale in apa fierbinte si indepartati invelisul exterior. Macinati-le intr-o pasta fina si amestecati-o cu toata zeama si amestecati o banana coapta in ea. Se strecoara printr-o carpa de tifon, se adauga 4 lingurite de miere si se bea de doua ori pe zi. Migdalele formeaza un aliment perfect pentru diabetici, deoarece contin putini carbohidrati.

Migdalele cresc libidoul, precum si imbunatatesc performanta sexuala generala in caz de frigiditate. Macinati cateva migdale, combinati cu 2-3 varfuri de sofran si mancati zilnic timp de 40 de zile.

Migdalele sunt fantastice pentru constipatie. Amestecati 5 lingurite de migdale pudra si 5 lingurite de curmale uscate. Amestecati-le bine si adaugati 10 lingurite de miere. Luati 3 lingurite din amestec de doua ori pe zi.

In cazul paduchilor de cap, macinati 7-8 miezuri de migdale, amestecati cu 1-2 lingurite de suc de lamaie si aplicati pe scalp. Folositi frecvent putin ulei de migdale in jurul scalpului si masati.
Vezi si: Cum sa faci faina de migdale si ce beneficii are

In cazul durerilor de dinti, precum si a bolilor gingivale, faceti cojile de migdale pulbere si folositi-le pentru durerile de dinti.

Pentru a ameliora simptomele psoriazisului, precum si a altor probleme ale pielii, faceti pulbere cateva migdale, fierbeti si aplicati pe zonele afectate si lasati-l sa ramana peste noapte.

Pentru a imbunatati tenul pielii, combinati o cantitate egala de ulei de migdale si miere si aplicati pe fata. Pentru a va proteja de arsurile solare, utilizati pasta de migdale si crema de lapte impreuna cu ulei de nuca de cocos pe pielea expusa.

In cazul insomniei, macinati migdale (8-10) impreuna cu pulbere de iarba khuskhus (1 lingurita) si lapte (jumatate de ceasca) si ungeti pasta pe palme si talpi.

Pentru a ameliora durerea de entorse musculare, combinati portii egale de ulei de migdale, precum si ulei de usturoi si masati peste zonele afectate.

Cenusa arsa a cojilor de migdale atunci cand este utilizata ca pulbere de dinti intareste dintii si gingia si, in plus, ajuta la albirea dintilor.

Un copil care se balbaie si care nu poate vorbi clar, are nevoie de migdale inmuiate in apa si decojite cu unt din lapte de vaca, ii imbunatateste vorbirea.

Migdalele dulci asigura ameliorarea arsurilor inimii.

Macinati migdalele albe si faceti emulsoin cu apa de orz pentru tratarea nisipului, pietrei si tulburarilor vezicii urinare, rinichilor si cailor biliare.

In Asia de Sud-Est, frunzele sunt folosite pentru a vindeca dizenteria, iar oamenii din Filipine ingereaza pentru a elimina parazitii intestinali.

Este folosit pentru a imbunatati tenul.

Frunzele sunt utilizate pentru afectiuni hepatice in Taiwan. Ceaiul preparat din frunze este folosit pentru scaderea reumatismului. In America de Sud si Centrala, tonicul preparat din frunze tinere este folosit pentru a vindeca colicile la bebelusi.

Frunzele sunt utilizate si in medicina populara traditionala pentru tratarea ranilor si a problemelor pielii. Fructele sunt folosite in India pentru a reduce lepra si pentru a face pansamente pentru durerile reumatice.

In Mexic, fructele de migdale sunt folosite pentru tratarea astmului si, de asemenea, ofera ameliorare de la tuse. Sunt folosite ca remediu popular pentru constipatie, tuse, raceala, dispnee, gingivita, eruptie, mancarime, arsuri la stomac, spasme, rani, ulcer peptic si stomatita.

Frunzele sunt utile pentru tratarea diabetului. Se crede ca promoveaza longevitatea si un nivel intelectual ridicat.

Migdalele sunt clasificate in genul Prunus, care include cirese, prune, caise si piersici. Are aproximativ 430 de specii care se raspandesc in regiunile temperate nordice ale globului. Genul Prunus apartine familiei de trandafiri Rosaceae, care este una dintre cele mai mari familii de plante cu flori, cu 3400 de specii. In plus, include si plante notabile, cum ar fi fructele de padure, merele, frasinul de munte si paducelul. Migdalele sunt semintele fructelor cultivate din migdale.

Stiintific este cunoscut sub numele de Prunus amygdalus sau Prunus dulcis. Este originar din Orientul Mijlociu, Africa de Nord si India. Se gasesc si in locuri precum Arabia Saudita, Iran, Turcia, Liban, Israel, Iordania si Siria. Gustul migdalelor variaza de la dulce la amar.

Migdalele dulci sunt comestibile, iar cele amare sunt folosite pentru a extrage ulei care este utilizat in mod obisnuit pentru a spori savoarea alimentelor. Laptele de migdale este utilizat ca alternativa la laptele de vaca.

Cat de sanatoase sunt migdalele?

Migdalele sunt foarte venerate in unele culturi. Migdalul a fost cultivat in Israel si este mentionat de mai multe ori in Biblie, inclusiv in Geneza 43:11, unde este reprezentat ca „printre cele mai bune fructe”. Migdalele au fost considerate de catre chinezi simbolul durerii si al frumusetii feminine.

Migdalele au donat valori ecosistemului si fiintelor umane. Florile de migdale au relatii benefice ecologic cu albinele in ceea ce priveste polenizarea. Pentru oameni, migdalele furnizeaza sirop de migdale, ulei de migdale si alimente foarte nutritive, care sunt utilizate in diferite feluri de mancare. Migdalele sunt considerate o putere nutritiva care ofera o sursa bogata de riboflavina, proteine, cupru, vitamina E, calciu, niacina, magneziu, acid folic si potasiu.

Aceasta super nuca speciala, cu sau fara coaja, ofera o serie de vitamine si minerale de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Migdalele sunt cele mai bogate nuci dintre toate celelalte. Nutritia considerabila gasita in migdale consta din vitamina B2, vitamina E, potasiu, magneziu, fier, mangan, proteine, fosfor, calciu si cupru. In plus, migdalele sunt incarcate cu fibre dietetice, precum si cu grasimi monoinsaturate, care joaca un rol important pentru inima sanatoasa.

Migdalele se gasesc in mod normal in locuri precum Iran, Arabia Saudita, Liban, Turcia, Siria, Iordania si Israel. Aceasta samanta extrem de hranitoare este cu adevarat o sursa bogata de vitamina E, calciu, fosfor, fier, precum si magneziu. In plus, contine zinc, seleniu, cupru si niacina. In comparatie cu toate celelalte nuci, migdalele sunt cu siguranta cele mai pline de nutrienti.

Atat migdalele dulci, cat si cele amare pot fi cumparate cu usurinta. In mod traditional, migdalele dulci sunt de obicei comestibile, in timp ce migdalele amare sunt utilizate pentru a face ulei de migdale, un ulei obisnuit care este folosit pentru a include gustul in mancare. Migdalele sunt adesea consumate crude, cu toate acestea, multe persoane le includ in salate, caserole, impreuna cu alte feluri de mancare.

Laptele de migdale este o alta bautura incantatoare, precum si o optiune pentru laptele de vaca mai putin hranitor. Puteti manca migdale direct, ideal pe stomacul gol pentru a imbunatati si a accelera absorbtia nutrientilor lor. Puteti sa le inmuiati in apa peste noapte, astfel incat sa le puteti consuma dimineata. Migdalele zdrobite pot fi, de asemenea, o garnitura excelenta pentru mai multe feluri de mancare.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole