4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

13 beneficii ale ceaiului de fenicul

Feniculul este o planta aromatica, iar denumirea stiintifica este Foeniculum vulgare. Este intr-adevar utilizat pe scara larga in scop terapeutic. In principal, semintele de fenicul sunt utilizate in bucataria indiana, precum si in Orientul Mijlociu. Are numeroase avantaje pentru sanatate. Ceaiul de fenicul este un preparat obisnuit in scop medicinal. Este creat prin fierberea semintelor de fenicul zdrobite, impreuna cu alte proceduri normale de preparare a ceaiului.

Feniculul este o planta esentiala care a fost utilizata in siguranta de multe mii de ani in medicamentele chinezesti, indiene, arabe si occidentale. In afara de valoarea sa ca un condiment excelent, a fost utilizat in mod traditional ca un ajutor pentru digestie si contine numeroase avantaje pentru sanatate.

Ceaiul de fenicul si beneficiile sale pentru sanatate

Ceaiul de fenicul se prepara din seminte de fenicul maturate, zdrobite sau chiar macinate. Aceste tipuri de seminte sunt abundente cu compusi esentiali de ulei volatil, la fel ca anetolul, fenchona si estragolul, care sunt considerati responsabili de calitatile sale antispastice, antiinflamatoare, precum si antibacteriene / antimicrobiene.

Ceaiul de fenicul imbunatateste digestia

Feniculul a fost utilizat ca un medicament pentru a imbunatati digestia inca din epoca imperiului roman si egiptean. Ofera un efect incantator asupra activitatii stomacului, precum si a intestinului. Este doar un luptator confirmat pentru indigestie si extractia a prea mult acid gastric. In plus, este indicat doar ca un antispasmodic de catre oamenii de stiinta. Calitatile antispastice ale feniculului va ajuta sa va ameliorati durerea simptomelor intestinale.

Tratamentul cancerului

Ceaiul de fenicul este foarte benefic pentru bolnavii de cancer. Dupa sedinta de chimioterapie, bolnavii de cancer se simt neplacut la stomac. Ceaiul de fenicul poate ajuta la aceasta senzatie neplacuta a stomacului. De asemenea, poate ajuta la refacerea gustului lor, precum si la dorinta de a manca.

Ceaiul de fenicul este antiinflamator

Ceaiul de fenicul este suficient de puternic pentru a combate inflamatia impreuna cu producerea de mucus in regiunea tractului respirator superior. De fapt, acest ceai special permite evacuarea mucusului din iesirea bronsica prin inducerea expectoratiei. Are calitati antiinflamatorii si va aduce beneficii persoanelor care se lupta cu dureri articulare, precum si cu artrita. Vezi si: Utilizari mai putin stiute ale feniculului

Balonare si flatulenta

Multi indivizi sustin ca un consum frecvent de ceai de fenicul scade de fapt aparitia atat a balonarii, cat si a flatulentei. Inca o data, uleiurile volatile sunt responsabile de acest efect avantajos special asupra sistemului nostru digestiv. Aceste tipuri de compusi ajuta la relaxarea muschilor netezi ai tractului gastro-intestinal si pot ajuta la scaderea crampelor stomacale, precum si la balonare.

Deoarece atat digestia alimentelor, cat si gazele prinse trec mai usor prin sistemul nostru, exista mai putine posibilitati de fermentare a alimentelor, precum si de putrefactie in intestinul gros. In acest fel, ceaiul ar putea fi un remediu foarte eficient pentru flatulenta , in special pentru flatulenta urat mirositoare, care poate rezulta din blocarea alimentelor nedigerate in colon.

Ceaiul de fenicul ajuta in detoxifiere

Ceaiul de fenicul faciliteaza pierderea in greutate in doua moduri majore – prin detoxifierea organismului de compusi toxici si evitarea retentiei de apa in organism (este un diuretic care mareste frecventa urinarii), pe langa imbunatatirea proceselor metabolice, precum si valorificarea apetitului suficient pentru a diminua lacomia.

Ceaiul de plante medicinale poate stimula, de asemenea, procesul metabolic pe tot parcursul pierderii in greutate si poate ajuta la eliminarea toxinelor, precum si a excesului de apa prin corp. Imbunatatiti-va metabolismul si curele de pierdere in greutate prin consumul frecvent de ceai de fenicul.

Ceaiul de fenicul ajuta la mentinerea diabetului si a tensiunii arteriale

Nivelul de reglare al zaharului din sange, precum si al insulinei ar putea fi ingrijit cu succes de ceaiul de fenicul. Feniculul este intr-adevar un agent diuretic. Avand o natura diuretica, ceaiul de fenicul va provoca urinari regulate care pot ajuta organismul sa scape de zahar si saruri suplimentare. Pe de alta parte, va ajuta corpul sa scape de excesul de lichid care ajuta la mentinerea fluxului sanguin la nivelul normal.

Ceaiul de fenicul este eficient pentru sanatatea femeilor

Multe femei au probleme cu dureri extreme in timpul perioadei lor. Feniculul are efecte incantatoare asupra producerii laptelui in alaptare. In plus, garanteaza menstruatie sanatoasa femeilor. Incurajeaza producerea de hormoni precum estrogenul, care sunt responsabili de o viata sexuala sanatoasa.

Pentru tuse si infectii respiratorii

Semintele de fenicul s-au dovedit a fi un expectorant natural, precum si stimulant, pe langa faptul ca includ compusi naturali care combat febra, precum potasiul, calciul, impreuna cu alte vitamine. O ceasca de ceai de fenicul ar putea ajuta la tuse pur si simplu prin eliminarea mucoasei. Cu calitatile anti-bacteriene suplimentare, aceasta este cu siguranta o optiune naturala excelenta pentru a ajuta la combaterea racelii obositoare.

Ceaiul de fenicul indeparteaza respiratia urat mirositoare

Ceaiul de fenicul este extrem de activ fata de bacterii. Calitatile sale anti-bacteriene pot lupta la uciderea bacteriilor continute in gura, care la randul lor provoaca respiratie urata. In plus, elimina orice fel de miros urat din gura. Deci, in cazul in care va simtiti ciudat pentru respiratie urata, o ceasca de ceai de fenicul va poate ajuta.

Ceaiul de fenicul amelioreaza durerea

Feniculul este intr-adevar o planta extrem de antiinflamatoare. Feniculul poate ajuta la eliminarea citokinelor care sunt responsabile pentru durerea artritica si ajuta la vindecarea oaselor fracturate. Este, de asemenea, utilizat ca tratament rapid pentru dureri de cap grave sau chiar migrene. Consumul unei cani de ceai de fenicul poate fi destul de benefic pentru a scapa instant de aceste tipuri de durere.

Utilizarea ceaiului pentru SII

Sindromul intestinului iritabil este de fapt o situatie legata de intestinul gros care afecteaza o multime de oameni, in special femei. Simptomele difera, dar va pot duce la dureri abdominale, balonare, precum si crampe la stomac, provocari ale miscarilor intestinale, precum si flatulenta extrema.

Ceaiul de fenicul se dovedeste a fi unul dintre primele tratamente pentru aceasta afectiune. Compusii uleiosi volatili din el primesc ajutorul pentru cresterea crearii sucurilor gastrice pentru a incepe digestia in mod corespunzator. Aceiasi compusi ajuta la controlul contractiilor intestinelor, ajutand la reducerea crampelor intestinale, precum si a gazelor stomacale prinse.

Deoarece continutul de ulei volatil din semintele de fenicul ii afecteaza in mod direct utilitatea pentru tratarea SII, balonarea si flatulenta, merita sa cautati un ceai creat cu un continut ridicat de ulei volatil.

Ceaiul de fenicul ajuta la sanatatea ochilor

Uneori, imediat dupa un somn rau, s-ar putea sa va treziti cu ochii umflati, precum si cu dureri. Cu toate acestea, s-ar putea sa va simtiti atrasi sa va intoarceti direct in pat, asadar infuziile de fenicul va pot ajuta.

Faceti o ceasca de ceai de fenicul, inmuiati o bucata de bumbac in el si asezati-l peste pleoapele ochilor timp de 10 minute. Este destul de intineritor si nu va reduce doar umflarea, ci trateaza si infectiile oculare precum conjunctivita.

Ceaiul de fenicul amelioreaza durerile menstruale

Femeile care se confrunta cu crampe menstruale pot utiliza, de asemenea, ceai de fenicul pentru a-si relaxa muschii si pentru a oferi odihna, precum si umflarea cauzata de infectii poate fi tratata cu o compresa care contine ceai de fenicul. Medicamentele pentru a ajuta problemele de stomac ar putea fi costisitoare, la fel ca si analgezicele menstruale. In plus, pot provoca alte reactii adverse la fel de grave ca disconfortul care v-a determinat sa le luati. Este intr-adevar un remediu casnic fara efort, sigur si eficient ale carui rezultate ar putea sa va surprinda cu usurinta.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole