20.6 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Ser anticelulitic din uleiuri esentiale

Celulita apare din cauza unei probleme de drenaj limfatic, deoarece toxinele si grasimea acumulata stagneaza atunci cand sistemul limfatic nu functioneaza corespunzator. Aceasta se localizeaza de obicei pe solduri, fata interioara a genunchilor, partea de sus a bratelor, dar mai ales in exteriorul coapselor.

Daca si tu te confrunti cu aceasta problema, trebuie sa stii ca un masaj zilnic cu o serie de uleiuri esential poate face minuni in tratarea celulitei, deoarece creste fluxul sanguin din zona afectata, reface pielea, ajuta la eliminarea toxinelor si stimuleaza metabolismul. Noi ti-am pregatit, in cele ce urmeaza, reteta unui ser anticelulitic

Ser anticelulitic – Reteta

Ingrediente (100 ml):

  • 0,5 g extract de licorice
  • 95 ml ulei de susan
  • 60 picaturi ulei esential de grapefruit
  • 30 picaturi ulei esential de chiparos
  • 30 picaturi ulei esential de cedru
  • 20 picaturi ulei esential de fenicul
  • 9 picaturi ulei esential de scortisoara

Mod de preparare:

Intr-un bol, se adauga extractul de licorice peste care se adauga putin ulei de susan, nu toata cantitatea. Se amesteca pana cand incepe sa se dizolve, apoi se adauga treptat si restul uleiului de susan.

Se amesteca si se adauga apoi si uleiurile esentiale de mai sus, amestecand foarte bine.

Serul rezultat se toarna intr-un recipient steril (sticla inchisa la culoare, prevazuta cu capac picurator extern) si se lasa asa pana a doua zi.

La final, serul se poate aplica pe zonele cu probleme, prin masaj de intensitate medie. Tratamentul trebuie urmat 1 luna, cu pauza de 1 luna si apoi reluat.

Acest ser din uleiuri esentiale are efect de remodelare corporala si anticelulitic.

Serul se pastreaza intr-un loc racoros si are o valabilitate de 6 luni.

Bine de stiut!

-Toate ingredientele se gasesc cu usurinta in magazinele naturiste sau pe internet, pe site-urile de specialitate;

-Extractul de licorice este un activ puternic antiinflamator ce aduce beneficii pentru pielea afectată de celulita caracterizată de procese inflamatorii;

-Studiile arata ca uleiul esential de grapefruit contine cantitati mari de enzime antiinflamatorii, cum ar fi bromelaina, care ajuta la descompunerea celulitei si la prevenirea formarii de noi celule adipoase sub piele.

-Uleiul esential de chiparos trateaza celulita prin intarirea tesutului conjunctiv si tonifierea pielii.

-Uleiul esential de cedru identifica excesul de grasime, elimina toxinele si, prin urmare, trateaza celulita.

-Uleiul esential de scortisoara stimuleaza drenarea sistemul limfatic si imbunatateste circulatia in vasele de sange, ajutand astfel la eliminarea toxinelor si reducerea celulitei.

-Uleiul esential de fenicul este eficient in dizolvarea depozitelor de grasimi subcutanate si in cresterea productiei de colagen.

Atentie! Serul este contraindicat in sarcina, alaptare, afecţiuni hormonale si epilepsie. De asemenea, este recomandat ca dupa utilizarea acestui ser sa nu te expui la soare deoarece contine un ulei esential fotosensibilizant.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Vezi si: Alimente care fac celulita si iti afecteaza pielea foarte tare. Cum te poti proteja cel mai eficient

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole