20 C
București
miercuri, aprilie 3, 2024

Ce poti face cu un fruct plin de vitamina C – lime

Desi originea este incerta, se crede ca arborele de lime a fost cultivat in Asia de Sud-Est sau Indonezia. Apoi a fost transportat in Africa de Nord si regiunea mediteraneana in jurul anului 1000. In timpul secolului al XIX-lea, marinarilor britanici li s-a acordat doza zilnica de lime pentru prevenirea scorbutului. Folosirea citricelor a fost initial un secret militar atent pazit pentru tratarea scorbutului.

Folositi lime pentru respiratie urat mirositoare, caderea parului sau ca stimulator digestiv

Sucul de lime mexican este utilizat pentru tratarea problemelor hepatice, stimuleaza digestia, vindeca hemoragia intestinala, palpitatii cardiace, hemoroizi, tuse convulsiva, cefalee, artrita, reumatism, respiratie urat mirositoare, caderea parului si dezinfectant pentru ulcere atunci cand este utilizat in cataplasme.

Sucul sau ajuta, de asemenea, la eradicarea iritatiilor si umflaturilor cauzate de muscaturile de tantari. Sucul este folosite ca tonic pentru tuse si asigura ameliorarea durerilor de stomac in Malaezia.

Folositi-l in cataplasme pe cap pentru a atenua nevralgia. Decoctul preparat din frunze este folosit ca picaturi pentru ochi si pentru scaldat pentru pacientul febril.

Folositi-l ca gargara sau apa de gura pentru afte si dureri in gat. In Malaezia, frunzele sunt folosite in cataplasme pentru problemele pielii, iar lotiunile de frunze sunt folosite pentru cefalee.

In Africa, o infuzie facuta din frunze este utilizata pentru febra in caz de icter. In Malaezia, radacinile sunt folosite ca decoct pentru dizenterie. In Yucatan, decoctul de radacina este utilizat pentru gonoree.

Beti infuzie facuta din frunze pentru tratarea durerilor minore, cum ar fi racelile si durerile de cap biliare. Se bea amestecul de suc de lime, usturoi ras si apa pentru muscatura de sarpe. Aplicati sucul extern pentru a curata ranile.

Se amesteca 1 lingurita de miere si 1 lingurita de suc de lime proaspat pentru indigestie sau arsuri in piept din cauza aciditatii. Consumati amestecul pentru sughit asa: lingurita de miere, suc de ghimbir, suc de lime si un varf de piper.

Pentru durerile de urechi folositi doua picaturi de suc de lime proaspat amestecat cu apa. Pentru constipatie, beti un pahar de suc de lime cu apa dimineata.

Amestecul din 1 lingurita de suc de ghimbir, varf de sare de roca, lingurita de suc proaspat de lime si putin zahar este pentru tratarea crampelor din abdomen sau colici.

Faceti o masca faciala antibacteriana facand o pasta din frunze de lime cu un varf de curcuma. Aplicati amestecul de suc de lime proaspat si pasta de usturoi noaptea pe par si spalati-l dimineata pentru a elimina paduchii. Consumati o ceasca de suc de lime combinata cu un varf de sare de roca pentru gingiile umflate.

Sucul de lime se foloseste pentru aromatizarea carnii sau bauturilor alcoolice

Aceste citrice minunate sunt folosite, de obicei, in bauturi si ca garnitura. De asemenea, se folosesc pentru a face conserve sarate, muraturi, procesate in gemuri, bauturi, marmelada, jeleuri si marmelada.

Uleiul esential este folosit pentru aromatizarea produselor de cofetarie, bauturi racoritoare, inghetata, dulciuri din guma si alte produse alimentare.

Sucul este folosit pentru aromatizarea carnii, sosului, ceaiului, bauturilor, bauturilor alcoolice, produselor de cofetarie. Fructele ar putea fi conservate sub forma de sirop.

In Filipine, coaja de lime este maruntita in bucati mici si amestecata cu lapte pentru a face deserturi, cum ar fi leche plan. In bucataria din Asia de Sud-Est, frunzele sunt folosite ca planta. In Java, frunzele tocate sunt folosite pe post de condiment cu sate si alte feluri de mancare. In Vietnam, puiul este preparat cu frunze de lime si un amestec de piper negru, sare si suc de lime.

Se foloseste in serbet, gemuri si chutneys. Este utilizat in bauturile cocktail si bauturile de vara, cum ar fi caiparinhas brazilian, daiquiris si mokitos.

Persoanele din Asia care practica artele martiale folosesc lime pentru a spori vederea. Fructul este folosit in tantra in India pentru eliminarea spiritelor rele.

Uleiurile esentiale si extractele din frunze si coaja de lime sunt utilizate in sapun, parfumuri, aromoterapie si produse de curatare. Sucul extras din lime este utilizat in procesul de vopsire a pielii. Cojile de lime sunt folosite si pentru hranirea vitelor. India este considerata cel mai mare producator de lime din lume. Fiind o planta perena, are o durata de viata de peste 10 ani.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

  1. […] Structura atomica a sucului de lamaie este similara cu sucul digestiv gasit in stomac, care pacaleste ficatul in producerea bilei care ajuta la deplasarea alimentelor prin corp si tractul gastro-intestinal. De asemenea, elibereaza indigestia sau calmeaza stomacul suparat. Sucul de lamaie are acizi care promoveaza organismul in procesarea lenta a bunurilor gasite in alimente. Absorbtia extrasa ajuta la nivelul insulinei care ramane constant si obtine, de asemenea, suficienti nutrienti din alimentele consumate. O mai buna absorbtie a nutrientilor duce la mai putina balonare. Beneficiaza de functia enzimelor din organism care stimuleaza ficatul si, de asemenea, elimina toxinele. Vezi si: Ce poti face cu un fruct plin de vitamina C – lime […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole