Kakisele sunt fructe exotice care ofera gust dulce. Sunt o sursa excelenta de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, vitamina E, mangan, fibre dietetice, potasiu, magneziu si fosfor. De asemenea, fructele kaki poseda compusi organici precum acidul betulinic, galocatechinele, catechinele si alti compusi carotenoizi. Cantitati abundente de nutrienti sunt ambalate in acest fruct, ceea ce ajuta la imbunatatirea sanatatii ochilor, prevenirea cancerului, semne mai mici de imbatranire, cresterea sistemului imunitar, promovarea digestiei, cresterea metabolismului, scaderea colesterolului, imbunatatirea functiei cognitive, intarirea oaselor, scaderea tensiunii arteriale si ingrijirea pielii. Mai mult, ajuta la procesul de vindecare a corpului, reduce inflamatia, sustine pierderea in greutate si, de asemenea, promoveaza circulatia sangelui in organism.
Cum sa ai sistem imunitar puternic prin consumul de fructe kaki
Kakisele ajuta la cresterea imunitatii datorita continutului de vitamina C. Ofera 80% din necesarul zilnic de vitamina C, care ajuta la stimularea sistemului imunitar si promoveaza productia de celule albe din sange. WBC este linia principala de aparare a organismului pentru a contracara impotriva infectiilor virale, microbiene si fungice, precum si a toxinelor si a corpurilor straine.
Frunzele de kaki poseda o proprietate terapeutica care ajuta la prevenirea si tratarea arteriosclerozei cerebrale, a hipertensiunii si a diabetului. A aratat o neuroprotectie semnificativa impotriva leziunilor de reperfuzie in vitro si in vivo. In plus, regleaza functia imuna si inhiba inflamatia. Inca sunt necesare investigatii suplimentare pentru cunoasterea compusilor bioactivi individuali care sunt responsabili pentru efectele farmacologice in vivo si in vitro si modul de actiune. Ar trebui efectuate studii clinice suplimentare si evaluari ale sigurantei inainte de a fi utilizate pentru practicile medicamentoase. Studiile au relevat activitati farmacologice, cum ar fi activitati hipolipidemice, antioxidante, hemostazice, antibacteriene si antidiabetice, precum si efecte asupra sistemului cardiovascular.
Pe langa reducerea riscului de cancer, scade sansele de dezvoltare a tumorii. Fructul kaki contine acid betulinic care este confirmat ca fiind un compus antitumoral. Scade riscul contractarii tumorilor prin incurajarea apoptozei, numita si moarte celulara programata. In existenta unei tumori, aceasta reduce dimensiunea si previne metastazarea cancerului.
Kaki are un continut ridicat de vitamine, cum ar fi beta caroten, vitamina A, licopen, luteina si criptoxantine. Actioneaza ca antioxidanti in organism pentru a reduce stresul oxidativ si, de asemenea, previne semnele imbatranirii premature, cum ar fi petele de varsta, ridurile, oboseala, boala Alzheimer, slabiciunea musculara, pierderea vederii si alte afectiuni. Radicalii liberi duc la imbatranirea mai rapida si prematura. Antioxidantii si fitonutrientii ajuta la inversarea efectului de imbatranire si eliminarea radicalilor liberi.
Kaki contine cantitati ample de potasiu care actioneaza ca vasodilatator si ajuta la scaderea tensiunii arteriale prin cresterea fluxului de sange catre diferite parti ale corpului. Tensiunea arteriala scazuta provoaca tulburari in sistemul cardiovascular si previne aparitia bolilor de inima. Are compusi organici vasodilatatori care scad tensiunea arteriala si il fac un fruct bun pentru sanatatea inimii.
Un fruct bogat in cupru si complexul de vitamine B
Datorita continutului de cupru, care este un element vital in formarea de noi globule rosii. In absenta cuprului, substantele nutritive esentiale nu ar putea fi absorbite pentru a forma hemoglobina suplimentara. Cresterea circulatiei sanatoase a globulelor rosii promoveaza functia cognitiva, tonifica muschii, metabolismul, precum si nivelurile de energie, cresterea celulara si repararea ranilor.
Contine complexul de vitamina B, cum ar fi acidul folic, piridoxina si tiamina, care sunt parti vitale ale diferitelor procese enzimatice, precum si functii metabolice in organism. Aceste elemente asigura functionarea eficienta a sistemului corpului prin promovarea metabolismului general. Mai mult, promoveaza nivelul de energie, imbunatateste digestia si creste tonusul muscular.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: