6.5 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Afrodisiac, calmant si excelent dezinfectant – uleiul esential de mirt

Mirtul a fost mentionat pentru prima data in istorie in Grecia antica. Mirtul este un arbust cu frunze verzi, originar din Africa si a devenit o planta autohtona in regiunea mediteraneana. Frunzele sale mici, de culoare verde inchis, fructele de culoare violet-negru si florile albe aromate sunt toate sursele de ulei de mirt. Cu toate acestea, frunzele produc uleiul folosit in medicina traditionala. Iata, asadar, ce beneficii are uleiul esential de mirt.

Uleiul derivat din fructe este frecvent utilizat ca agent aromatizant pentru bauturi si bauturi alcoolice. In mod normal, uleiul este extras din frunze, ramuri si fructe. Uleiul care se foloseste cel mai frecvent medicinal este extras din frunze. Acest ulei va fi lichid la temperatura camerei. Culoarea va varia de la galben clar la galben verzui pana la galben-foarte-deschis-portocaliu. Aroma sa este asemanatoare cu cea a dafinului. Unele tipuri de ulei de mirt au o usoara aroma de camfor sau eucalipt. Uleiul din boabele de mirt este folosit ca aroma pentru bauturi si bauturi alcoolice in toata zona mediteraneana.

Cum poate fi folosit uleiul esential de mirt pentru sanatatea umana?

Deodorant

Uleiul esential de mirt ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute. Poate fi folosit la betisoare arzatoare ca agenti de parfumare. Poate fi folosit si ca deodorant pentru corp sau parfum. Nu are efecte secundare precum mancarimi, iritatii sau plasturi pe piele, precum anumiti deodoranti comerciali.

Antiseptic

Uleiul esential de mirt este o substanta potrivita pentru a fi aplicat pe rani. Nu lasa microbii sa infecteze ranile si astfel protejeaza impotriva sepsisului si a tetanosului, in cazul in care un obiect de fier este cauza pagubelor.

Expectorant

Folosirea regulata a uleiului de mirt ajuta la reducerea prezentei si depunerii ulterioare a flegmei. De asemenea, curata congestia tractului nazal, a bronhiilor si a plamanilor rezultate in urma racelilor si asigura o usurare buna de la tuse.

Remediu pentru nervi

Uleiul de mirt mentine stabilitatea nervilor si va impiedica sa fiti nervosi sau stresati inutil. Este un agent benefic impotriva tulburarilor nervoase si nevrotice precum boala Alzheimer, boala Parkinson, tremurarea membrelor, frica, vertijul, anxietatea si stresul cronic. Vezi si: Spumant cu suc de merisoare, lamaie verde si menta. Cum prepari cea mai gustoasa bautura cu efect afrodisiac

Sedativ

Uleiul esential de mirt relaxeaza si sedeaza. Aluga tensiunea, stresul, supararea, furia, suferinta si depresia, precum si inflamatiile, iritatiile si diverse alergii.

Trateaza malaria

Uleiul de mirt a fost folosit in mod traditional pentru tratamentul malariei. Malaria este o boala parazitara a sangelui care este transmisa fiintelor umane de catre tantari. Este o boala comuna in Orientul Mijlociu si Africa, unde provoaca boli grave si moarte. Oamenii de stiinta au administrat uleiul de mirt la soarecii care au fost infectati cu malarie si au descoperit ca tratamentul a dus la o suprimare a 84% a activitatii parazite dupa patru zile de tratament. Tratamentul nu a fost toxic pentru soareci, iar cercetatorii cred ca acest tratament ofera o posibilitate de tratament pentru cazurile umane de malarie.

Afrodisiac

Utilizarea regulata a uleiului esential de mirt este legata de Afrodita, zeita iubirii in Grecia Antica. Functioneaza foarte bine pentru a atenua probleme precum impotenta, frigiditatea, disfunctiile erectile si pierderea libidoului.

Dezinfectant

Uleiul esential de mirt inhiba infectiile, deoarece este o substanta bactericida, germicida, fungicida si antivirala. De asemenea, ajuta la vindecarea infectiilor la stomac si intestine, contribuind in acelasi timp la oprirea diareei. Negii sunt o boala contagioasa a pielii. Tratamentele medicale ale negilor nu sunt adesea de succes si pot implica mai multe neplaceri in timpul carora zona afectata poate creste in dimensiune. Negii faciali sunt deosebit de dificil de tratat. Medicina traditionala iraniana foloseste uleiul esential de mirt ca tratament topic economic si cu costuri reduse pentru negi.

Alunga tantarii

Plantati mirt in gradini si curti pentru a tine la distanta tantarii. Mirtul poate fi cultivat si in ghivece si pastrat in interior in timpul perioadelor reci. Ca planta de casa, va tine departe daunatorii si va oferi camerei un parfum proaspat de ulei esential, care va fi benefic pentru sistemul respirator.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole