6 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Cum sa faci faina de migdale si ce beneficii are

Faina de migdale nu contine gluten, ci doar migdale macinate. In general, este utilizata ca inlocuitor scazut de carbohidrati pentru faina de grau in paine si alte produse coapte. Este ingredientul principal al macaroanelor franceze si este folosit si pentru prajituri aerisite, paine rapida si prajituri.

Este disponibila in magazinele alimentare si se gaseste sub denumirile de migdale macinate, faina de migdale si praf de migdale. Persoanele sensibile la cereale ar putea consuma fara probleme produse din faina de migdale.

In ultimii ani, a devenit baza pentru coacere, deoarece ofera o alternativa fara grau si continut scazut de carbohidrati la produsele de coacere obisnuite. Pentru a lega ingredientele din produsele coapte cu faina de migdale sunt necesare oua suplimentare pentru a oferi o structura suplimentara la coacere. Scade colesterolul, iar ouale suplimentare pot corecta beneficiile pentru sanatate ale migdalelor.

Faina de migdale este bogata in minerale si vitamine precum riboflavina, fierul, potasiul, magneziul, vitamina E si calciu. In comparatie cu alte nuci, migdalele ofera cea mai buna cantitate de calciu si sunt, de asemenea, benefice pentru mentinerea sanatatii inimii, deoarece scade nivelul colesterolului.

Faina de migdale are un profil ridicat de nutrienti, inclusiv un continut ridicat de fibre dietetice, grasimi si proteine. 125 de grame de faina acorda 14% din necesarul zilnic de proteine, impreuna cu 10% din fibre dietetice necesare in fiecare zi. Acesta serveste ca o sursa excelenta de carbohidrati pentru cei care inlocuiesc faina de grau in dieta lor. Contine o cantitate semnificativa de vitamina E si o portie asigura 100% din necesarul zilnic, inclusiv un continut bun de riboflavina, fier, potasiu, calciu si magneziu.

Cum se face faina de migdale?

Faina poate fi facuta acasa cu acest proces simplu:

Pasul 1: Decojiti o ceasca de migdale.

Pasul 2: Uscati migdalele complet.

Pasul 3: Apoi adaugati migdalele intr-un blender.

Pasul 4: Amestecati la viteza din ce in ce mai mare timp de 30 pana la 40 de secunde.

Pasul 5: Depozitati faina de migdale fina si pufoasa obtinuta intr-un recipient etans, la loc racoros.

Produsele facute cu acest tip de faina ofera numeroase beneficii pentru sanatate, iata cateva din ele mai jos:

Niveluri sanatoase de colesterol

Faina de migdale contine mai mult de 65% grasimi monoinsaturate, ceea ce este excelent pentru a mentine un nivel sanatos de colesterol. Mai mult, se constata ca un consum regulat de migdale ar putea scadea sansele de boli coronariene prin mentinerea vaselor de sange sanatoase. Studii efectuate au aratat ca 50 de grame de migdale consumate in mod regulat timp de o luna ofera rezultate pozitive pentru sanatatea inimii. Consumul de migdale creste nivelul antioxidant in mod semnificativ in fluxul sanguin, promoveaza fluxul de sange si scade tensiunea arteriala.

Previne cancerul

O cercetare a fost realizata pentru a evalua efectul fainii de migdale si migdalelor asupra celulelor canceroase de colon. Migdalele intregi si bucati de migdale scad nivelurile aberante in modelul animal de cancer de colon. Consumul de migdale scade sansele de cancer de colon. Migdalele au un continut ridicat de grasimi sanatoase, care este legata de capacitatea sa anticancer.

Gestioneaza glicemia

Migdalele scad nivelul glicemiei dupa masa, daunele oxidative si prezenta insulinei in sange. Cercetarile arata ca un aport de faina de migdale a scazut insulina si glicemia. Masa cu migdale a crescut si nivelul de antioxidanti din sange. Migdalele fac parte din alimentele cu dieta glicemica si diabetica scazuta, deci scade sansele de diabet si, de asemenea, sansele bolilor coronariene.

Greutate sanatoasa

Studiile au concluzionat ca un consum de migdale arata o reducere de 62% in greutate, o reducere de 56% a grasimii si o reducere de 50% a circumferintei taliei. Rezultatele au concluzionat ca dieta saraca in calorii cu migdale imbunatateste, de asemenea, conditiile de sanatate, cum ar fi obezitatea legata de sindromul metabolic.

Sporirea nivelului de energie

Faina de migdale are cantitati sanatoase de micronutrienti, macronutrienti si grasimi, astfel incat o face un excelent impuls energetic. In special, contine mangan, riboflavina si cupru, care dau un bust de energie esential. Are vitamina B2 (riboflavina) care joaca un rol esential in productia de energie, crearea globulelor rosii, cresterea celulara, functie si dezvoltare

Contine urme minerale de cupru si mangan care sunt cruciale pentru enzima cunoscuta sub denumirea de superoxid dismutaza. Dezactiveaza radicalii liberi din mitocondrii care promoveaza fluxul de energie. Folositi faina de migdale ca parte a retetei sanatoase, deoarece nu are doar un gust bun, dar ofera si o sursa excelenta de combustibil care nu va provoca cresterea zaharului in sange.

Cum sa faci faina de migdale si ce beneficii are

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole