0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Sucul de rosii, o bautura racoritoare extrem de sanatoasa

Rosia are o valoare nutritiva buna, contine cantitati mari de vitamina C si alte minerale precum fier, fosfor si calciu. Datorita costului scazut, acestea ar putea fi incluse in dieta zilnica a copiilor in crestere si a copiilor mici. Totodata, sucul de rosii poate fi consumat ca bautura simpla sau in cocktail-uri precum Michelada sau Bloody Mary.

Sucul este pasteurizat si neconcentrat in Canada, obtinut de obicei din pulpa de rosii intregi. Pielea si tulpinile trebuie aruncate fara a adauga apa in sucul produsului final. Poate include un acid citric, un agent de indulcire si sare. Gustul sucului de rosii este variabil si depinde de sol, soiul de fructe, conditiile climatice si conditiile de prelucrare.

Se crede ca un consum mare de rosii ar fi cauza hipertensiunii arteriale, dar nu se gasesc dovezi stiintifice care sa confirme acest lucru. In realitate, rosiile au un continut ridicat de acid gamma-amino butiric, care este un compus care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a riscului de boli de inima. Rosiile ajuta la scaderea tensiunii arteriale datorita licopenului, care este un produs chimic gasit in tomate. Extractul de rosii are carotenoizi precum beta caroten, licopen si vitamina E, care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si la incetinirea progresiei aterosclerozei.

In 1917, sucul de rosii a fost servit de Louis Perrin la hotelul francez Lick Springs din sudul statului Indiana, pentru ca a ramas fara suc de portocale si a vrut un inlocuitor imediat. Amestecul de rosii stoarse, zahar si sos special a devenit un succes imperativ, deoarece oamenii de afaceri din Chicago au raspandit in lumea larga cocktail-ul cu suc de rosii.

Iata cateva beneficii ale acestei bauturi

Piele mai sanatoasa. Sucul de rosii ajuta in problemele de decolorare a pielii, in bronzare, micsoreaza porii deschisi, ajuta la tratarea acneei si la reglarea secretiei de sebum la pielea grasa. Beti sucul in mod regulat pentru a culege toate beneficiile pentru sanatate pe care le ofera.

Sucul de rosii are fier si vitamina care ajuta la repararea parului deteriorat, lipsit de stralucire si sarmos. Antioxidantii impiedica deteriorarea celulelor si sprijina repararea tesutului si a celulelor. Rosiile asigura ca organele precum pielea sa ramana stralucitoare si sanatoase tot timpul.

Incarcat cu antioxidanti. Sucul de rosii are un continut ridicat de antioxidanti si este bogat in licopen si beta-caroten responsabil pentru culoarea rosie profunda a rosiilor pentru a reduce sansele de a dezvolta boli de inima. Fitonutrientii si antioxidantii contracareaza organismul de radicalii liberi, ceea ce provoaca daune celulelor.

Sprijina digestia. Consumul regulat de suc de rosii stimuleaza circulatia intestinului, fiind excelent pentru prevenirea constipatiei si promovarea digestiei. Acest suc are cantitati bogate de fibre si actioneaza ca laxativ usor, care ar putea preveni constipatia.

Previne bolile de inima. Rosiile contin fitonutrienti care impiedica aglomerarea anormala a celulelor plachetare, benefica pentru cei care sunt predispusi la probleme cardiace. Poate fi adaugat la dieta zilnica sub forma de cina si pranz.

Precautii

  • Rosiile sunt de natura acida, astfel incat consumul prea mare de suc sau provoaca reflux acid.
  • Unele persoane pot avea reactii alergice, cum ar fi eczeme, urticarie, eruptii cutanate, stranut, tuse, fata umflata, mancarime in gat si limba umflata. Deci, oamenii alergici la rosii ar trebui sa evite si sucul.
  • Aportul excesiv de suc de rosii ar putea scadea nivelul tensiunii arteriale cauzand anormal hipotensiune.
  • Prezenta excesiva a licopenului in corp afecteaza glanda prostatica la barbati care provoaca durere, cancer si dificultati in trecerea urinei.
  • Aportul sau ridicat ar putea declansa dureri de cap, migrene si creste nivelul de acid uric rezultand guta.

Cum se consuma sucul de rosii

  • In Statele Unite, sucul de rosii refrigerat este folosit ca aperitiv.
  • Adaugati-l si la diferite feluri de smoothie.
  • Condimentati sucul de rosii cu zahar, piper sau sare si consumati sub forma de suc la micul dejun.
  • Amestecati-l cu cocktail-uri.
  • Sucul de rosii este folosit si in gatit pentru prepararea supelor si a bulionelor, a sarmalelor, a dressing-urilor pentru salate, a ketchup-urilor si a sosurilor.

Lucruri mai putin stiute despre vedeta verii – rosia

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole