6.1 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Sanatoase si norocoase. De ce este bine sa ai muscate in casa

Muscatele sunt cunoscute si cultivate de foarte mult timp. Cei mai multi dintre oameni au obiceiul de a-si infrumuseta locuintele cu aceste flori pentru a crea o ambianta vesela, datorita contrastului dintre verdele frunzelor si florile divers colorate care infloresc aproape tot timpul anului.

Din vremuri stravechi, oamenii apreciau aceste flori deoarece considerau ca ii protejeaza de energiile negative.

Se spune ca atunci cand ai muscate in casa, starea ta de spirit va fi una excelenta si, mai mult decat atat, aceasta planta este cunoscuta pentru puterea ei miraculoasa de a atrage bani în familia care o ingrijeste.

Florile de muscate au si un efect calmant pentru sistemul nervos, combat stresul si depresia.

 geraniums-001-b

Frunzele verzi ale muscatelor contin vitamina C, ulei eteric, microelemente, alcaloizi, carotina si sunt apreciate pentru efectul de reducere a inflamatiilor locale, de calmare a durerilor de dinti si de sciatica. De asemenea, florile sunt si ele eficiente în tratamentul insomniei si a bolilor gastro-intestinale.

Muscatele sunt plante recomandate oamenilor care sufera de hipertensiune arteriala si boli de inima, deoarece ajuta in reducerea simptomelor neplacute.

the-fabulous-geraniums

Frunzele si florile de muscate ajuta si in combaterea infectiilor bacteriene.

De asemenea, in scop terapeutic se foloseste si radacina care are substante saponine, flavonoide, amidon, glucide

Iata cum se prepara infuzia din frunze de muscate:

-se pune o lingurita de frunze la 250 ml apa clocotita, se lasa la infuzat timp de 5 minute, apoi se strecoara si se bea.

Acest preparat ajuta in cazuri de gastrita si colita, la reducerea inflamatiilor si durerilor gatului, in tratamentul diareei si afectiunilor intestinale.

 

 relaxing-in-the-sun-room

Tinctura din muscate este excelenta in cazul gutei, hipertiroidiei, bronsitei, pleuritei si afectiunilor sistemului respirator.

Uleiul de muscata are si el proprietati medicinale: scade pofta de mancare, trateaza insomnia, depresia, astenia si hipertensiunea arteriala daca este folosit in aromaterapie.

Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole