In SUA, ADHD este tulburarea psihiatrica cea mai frecvent diagnostica la copii. Aproximativ 3-5% din copii sufera de acest sindrom. Parerea dominanta este ca reprezinta o afectiune a creierului cu substrat biochimic si cu influentare genetica.
Un rol important in accentuarea ADHD il constituie alimentatia chimizata si saraca in principii nutritive, modul de viata sedentar dependent de televizor si calculator, stresul si fluxul informational inalt la care trebuie sa se adapteze tanara generatie.
Sindromul ADHD (Atention Deficit Hyperactivity Disorder) consta in:
- Neputinta de a duce la bun sfarsit activitatea inceputa,
- Incapacitatea de a asculta si de a urmari,
- Dificultatea de a sta concentrat sau connectat la o activitate,
- A actiona inainte de a gandi,
- Alternarea rapida a unei activitati cu alta,
- Dificultatea organizarii si planificarii actiunilor,
- Lipsa rabdarii.
Toate aceste simptome duca la insucces profesional, instabilitate in alegerea obiectivelor, relatii personale si comunitare superficiale, irascibilitate crescuta, complexul lipsei de performanta.
In studiul clinic controlat, dublu orb pe 43 de copii cu media de varsta 10 ani, corespunzand criteriilor de Dyagnosis and Statistical of the American Psychiatric Association IV – de tip predominant hiperactiv –, s-a putut face distinctie intre pacientii care au luat placebo si cei care au luat remedii homeopatice.
Tratamentul HOMEOPAT al ADHD (Sindromul de hiperactivitate cu deficit de atentie) a constat in remediile care s-au impus la prescriere, precum: Stramonium, Cina, Hyosciamus niger, Veratum Album si Tarentula hispanica.
Stramonium a fost indicat atunci cand copilul avea numeroase frici (in special de intuneric si de apa) sau simptome traducand un stres posttraumatic: accese de furie in contextul unor temeri sau fobii, sau cand aceste accese au inceput numai dupa ce au trait un accident.
Cina s-a dovedit utila pentru copii agresivi fizic, cu inclinatie pentru batai si certuri, procentul fiind foarte mare 19%.
Hyosciamus niger a fost de folos copiilor prezentand simptome legate de sexualitate sau celor cu copmportament tipic maniacal, descrisi ca salbatici si imposibil de controlat.
Toate remediile au fost administrate in diluatia 200CH.
Rapiditatea instalarii ameliorarii este explicata prin aceea ca boala nu e acompaniata de leziuni fizice si structurale.
CAZ CLINIC – Centrul de Sanatate Medireflex:
- M. Copil – varsta de 5 ani, diagnosticat cu ADHD, care prezinta: agitatie, lipsa de concentrare, tulburari de comprtament (scuipa si bate pe ceilalti copii), cand e contrazis isi loveste parintii, calculatorul si jocurile agresive sunt singurele care-l linistesc, vorbeste greu, are ticuri (scoate un marait si isi roade unghiile), prezinta enurezis nocturn, transpira mult in regiunea fruntii si a gatului. Nu are incredere in el nefiind sociabil, vorbeste greu si pueril, evidentiind un grad de retardare.
Remediul prescris a fost Baryta Carbonica 200 CH.
Ameliorarea a survenit treptat, in prezent copilul putand sa-si desfasoare activitatea intr-o gradinita cu program normal.
Doresc sa subliniez importanta tratamentului homeopat cu remediu unic pentru controlarea cat mai buna a evolutiei ulterioare a pacientului.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Dr. Iuliana Avădănei este directorul Centrului de Sanatate MEDIREFLEX din Bucuresti.
Facebook: https://www.facebook.com/medireflex.ro/
Pentru programari la consultatie la Dr. Iuliana Avădănei, sunati la tel.0740.338.705.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: