1.6 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Cum iti tonifiezi corpul prin masaj. 5 pasi pentru un masaj complet

Masajul este o metoda terapeutica recunoscuta in toata lumea. Prin masaj, oamenii se relaxeaza, isi tonifica corpul, dar isi rezolva diverse afectiuni. Folosit cum trebuie, masajul ajuta la eliminarea toxinelor, lasa pielea catifelata si spiritul mai vesel. Iata cum iti tonifiezi corpul folosind acesti pasi pentru un masaj complet.

1.Pasi pentru un masaj complet – Masarea spatelui

Masajul spatelui se foloseste pentru relaxare, dar si pentru combaterea constipatiei, a problemelor menstruale si ale celor respiratorii. Cel ce beneficiaza de masaj, trebuie sa stea intins pe burta, cu o perna intre picioare, una sub cap si una sub abdomen optional. Se incepe masajul cu ambele maini, pornind de la baza spatelui, cu cate o mana pe fiecare parte a coloanei vertebrale.

Miscati ambele maini in sus, folsindu-va de greutatea corpului pentru a aplica putina presiune. Duceti mainile pe spate in sus, apoi lasati-le sa coboare usor inapoi. Se repeta miscarea de ori ori doriti pentru o relaxare profunda. Este simplu si eficient si puteti sa va faceti masaj impreuna cu partenerul, unul altuia, urmanad cei 5 pasi pentru un masaj complet.

Citeste si Masajul, un adevarat rasfat pentru corp si minte.

Masajul ajuta la eliminarea toxinelor

Apoi, se incepe de la baza coloanei vertebrale, cu miscari circulare facute cu degetele, urcand incet spre ceafa, se fac miscari mici prin frictiune. Nu se apasa direct pe sira spinarii. Aceste miscari se repeta in jurul fiecarui umar, pentru indepartarea ganglionilor sau nodulilor. Repetati din nou masarea spatelui doar cu mainile, cum se descrie mai sus.

Se face apoi masaj pe partile laterale ale corpului, avand scopul de a elimina toxinele. Se pun ambele maine la baza coloanei. Se lucreaza o parte a spatelui, apoi si cealalta, ducand mainile spre podea. Pentru eliberarea tensiunii din umeri, se lucreaza alternativ, ridicand si strangand usor muschii tensionati. Este o miscare care se numeste strangere si, daca sunteti priceputi la frecat aluatul, va trebui sa fiti si la masare. La finalul masajului spatelui se repeta primul pas, cu ambele maini pe tot spatele.

2.Masarea picioarelor, gambelor si coapselor

Masajul picioarelor poate fi folosit pentru a imbunatati circulatia sangelui si a limfei, pentru detensionarea muschilor incordati, pentru combaterea retentiei de lichide, dar si pentru a trata si preveni aparitia venelor varicoase.

Pozitia cea mai buna este sa stati la picioarele persoanei careia ii faceti masaj. Incepeti cu glezna, facand miscari catre coapsa, cu o mana inaintea celeilalte. Nu orientati presiunea in jos. Pentru reducerea tensiunii din muschi si pentru stimularea eliminarii toxinelor acumulate in tesuturile mai adanci, se maseaza muschii gambei si ai coapsei. Puneti ambele maini, strangeti si ridicati muschii cu mainile, alternativ. Repetati pana se simte diferenta, urmand cu atentie pasii pentru un masaj complet. Procedati la fel cu coapsele, prin strangere.

3.Pasi pentru un masaj complet – Masati labele picioarelor pentru suplete si mobilitate

Masajul labelor picioarelor este foarte relaxant si poate imbunatati in mod spectaculos circulatia, diminueaza durerile si mentine supletea si mibilitatea. De altfel, este foarte relaxant si linistitor. Masati, deci, piciorul cu fermitate, acoperind partea de deasupra si talpa, lucrand la varfurile degetelor catre glezna. Masati zona din jurul oaselor gleznei si reveniti la pozitia initiala. Sprijiniti piciorul cu o mana, folosind articulatiile celeilalte maini (cu degetele stranse usor), efectuati miscari circulare ferme pe toata talpa.

Vezi si Cele mai bune tehnici de masaj in timpul sarcinii.

4.Masaj abdominal pentru probleme menstruale

Masajul abdomenului duce la remedierea problemelor menstruale si digestive si este si usor de realizat. Trebuie sa va pozitionati pe partea dreapta a persoanei careia ii faceti masaj si sa masati in sensul acelor de ceasornic, facand cu o mana cerculate in jurul abdomenului.

Masajul fetei este foarte revigorant si relaxant. Poate fi un remediu eficient pentru problemele tenului, dureri de cap, sinuzita, contribuind la incetinirea procesului de imbatranire si la relaxarea psihicului.

5. Pasi pentru un masaj complet – Masajul facial pentru combaterea imbatranirii 

Cel care ofera masajul, trebuie sa stea la capul celui pe care il maseaza. Se incepe cu o miscare usoara a mainilor deasupra sprancenelor. Masati obrajii dinspre interior spre exterior si apoi barbia. Pozitionati-va degetele mari in centrul fruntii, chiar intre sprancene, apoi apasati cu presiune. Continuati pana ajungeti la colturile laterale ale fetei. Fruntea se lucreaza pana la linia radacinilor de par.

Rasfirati degetele si asezati-le cu palmele orientate in jos pe capul celui caruia il masati. Faceti miscari circulare incet si ferm, lucrand in mod gradual pe intreaga zona a pielii capului. La final, puneti mainile incet pe tample pentru o relaxare totala.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole