19.3 C
București
miercuri, octombrie 23, 2024

Tenul sensibil. Sfaturi si remedii pentru o ingrijire corecta

Conform specialistilor, se pare ca tenul sensibil este tipul de ten cel mai predispus la dezvoltarea acneei si a alergiilor. Acest ten este caracterizat de o pielea fina, delicata, capilare fragile, cu tendinta de inrosire si iritatie.

O piele sensibila are multipli factori declansatori: ereditatea, alimentatia, medicatia sau poluantii cu actiune repetitiva.

Daca si tu te confrunti cu o piele sensibila, nu ezita sa urmezi urmatoarele sfaturi si remedii pentru o ingrijire corecta:

Tenul sensibil – Ingrijire

Pentru inceput, se pune accentul pe utilizarea unor ingrediente care previn sau amelioreaza iritatiile si calmeaza pielea. Pe timpul zilei se utilizeaza un hidratant cu o formula cat mai simpla ce contine si ingrediente protectoare, iar vara se folosesc creme/lotiuni cu protectie solara.

Este recomandat sa se evite apa fierbinte, aerul rece si expunerea directa la soare sau la poluare, cum este, de exemplu, fumul de tigara. Tenul sensibil trebuie demachiat atat dimineata, cat si seara, cu produse care sa aiba proprietati nutritive si usor hidratante.

Exfolierea trebuie facuta o data la doua saptamani si doar cu produse destinate, care nu agreseaza suplimentar pielea, iar mastile cu rol antiiritant, antiinflamator si calmant sunt cele mai potrivite. In cazul tenului atopic sau acneic, produsele de ingrijire trebuie recomandate de medicul dermatolog.

Iata care sunt cele mai bune ingrediente pentru pielea sensibila:

  • ape florale: tei, musetel, melisa;
  • uleiuri vegetale: galbenele, luminita noptii, migdale, zmeura, kukui;
  • uleiuri esentiale: musetel roman, musetel marocan, coada soricelului;
  • active si alte ingrediente: alantoina, bisabolol, extract de nalba, lanolina, aloe vera pudra sau gel, pudra de cocos, laptisor de matca pudra.

Sfat!

Este recomandat sa se evite curatarea excesiva, aplicarea de produse abrazive, parfumantele, exfolierea agresiva sau aplicata prea des, aplicarea de alcool ca ingredient in tonere, expunerea pielii la conditii meteo extreme.

Vezi si: Uleiul care poate trata psoriazisul, ciupercile, acneea si alte afectiuni ale pielii

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole