5.4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Beneficiile sapunului de cocos pentru ingrijire. Reteta la rece usor de preparat

Bijuteria Tropicelor, cocosul este recunoscut ca fiind copacul care da tot ce este necesar pentru a trai. Atat fructul, cat si apa de cocos, dar si uleiul din nuca de cocos sunt folosite pentru gatit, dar si pentru ingrijirea personala. Iata cateva dintre beneficiile acestui copac tropic minunat si reteta unui minunat sapun de cocos.

Uleiul de nuca de cocos, excelent pentru par, piele, indepartarea celulitei

Uleiul de nuca de cocos este bogat in carbohidrati, vitamine si nutrienti care sunt surse excelente pentru sanatatea noastra. Uleiul acestui copac extraordinar este folosit de secole pentru efectele sale stralucitoare asupra parului. Toate componentele continute in acest ulei ajuta parul sa ramane fortifiat, puternic si stralucitor.

Sapunul din ulei de cocos se foloseste fara probleme atat pentru par, cat si pentru corp. Mai jos aveti reteta acestui sapun moale, fin si foarte hidratant.

Balsamul de par din ulei de cocos natural sau sapunul de cocos previne imbatranirea prematura a parului, despicarea firelor, previne matreata. Este, de asemenea, bun si pentru prevenirea matretii, ajuta in lupta cu paduchii, dar este excelent si pentru caderea parului si chelie.

Se foloseste totodata si pentru masajul corpului, pe care il lasa deosebit de hidratat. De exemplu, uleiul de cocos, in combinatie cu zahar brun si ulei esential de citrice formeaza un preparat excelent pentru masarea zonelor cu celulita. Arsurile solare si eczemele de la soare se pot trata fara probleme cu ulei de cocos.

Uleiul de nuca de cocos albeste tenul si il hidrateaza

Practic, daca aveti ulei de cocos virgin in casa, puteti face orice cu el. Ajuta excelent pentru albirea tenului. Folositi ulei de cocos si putin bicarbonat de sodiu si lasati 10 minute sa actioneze. Pentru un ten hidratat si bine hranit, preparati o formula rapida cu ulei de cocos si miere pura. Lasati masca 15 minute sa isi faca efectul si clatiti.

Demachierea se poate face rapid si simplu doar cu ulei de cocos. Pentru buze, este suficient sa dati cu ulei de cocos, la fel si pentru acnee. Evident, se foloseste ulei de cocos de calitate, presat la rece, organic.

Cu putin ulei de cocos si bicarbonat se obtine o crema, ce poate fi folosita si la albirea dintilor. Nuca de cocos ajuta la prevenirea cariilor si bacteriilor din gura.

Se stie ca uleiul din nuca de cocos este antifungic natural si ucide bacteriile si ciupercile. Se poate folosi fara probleme ca inlocuitor de deodorant. Nu ezitati sa il folositi, chiar si pe perioade scurte de timp, pentru a face o pauza de chimicale.

Reteta de sapun de cocos facut in casa

Se prepara simplu, obtinandu-se un sapun alb cu aspect de marmura, este un bun spumant. Este foarte bland cu pielea, are textura ferma si un miros neutru, placut.

Ingrediente pentru 1 kg de sapun:

  • ulei de cocos bio virgin, 490 grame
  • ulei de migdale, 160 de grame
  • hidroxid de sodiu, 106 de grame
  • apa distilata, 247 grame

Mod de preparare:

Incepeti prin a pregati toate ustensilele si ingredientele. Se cantaresc apoi toate, exact ca in reteta cu un cantar special. Intr-un vas termorezistent se adauga apa distilata, peste care, se adauga putin cate putin, hidroxidul de sodiu.

Se amesteca lent, pana cand se dizolva complet si solutia devine transparenta. Se lasa la racit, pana ajunge la 40 de grade. Intr-un alt vas termorezistent se pun uleiurile pe baie marina la aproximativ 40 de grade.

Intr-un vas mai mare de 1000 de ml se transfera uleiurile. Se poate folosi vasul in care s-au incalzit, daca este suficient de mare. Peste uleiuri se toarna incet solutia de hidroxid de sodiu. Ambele trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Se introduce apoi blenderul in vas si se amesteca pana cand ajunge la consistenta unei budinci.

Daca se doreste adaugarea uleiurilor esentiale, se face acum. Se pun 30 de grame de ulei esential, se amesteca bine.

Dupa aceea, se transfera compozitia intr-o forma aleasa. Se pulverizeaza pe suprafata sapunului alcool pentru prevenirea formarii carbonatului de sodiu. Se acopera apoi cu o folie si se lasa timp de 2 zile in repaus, intr-un loc ferit. Dupa ce sapunul s-a intarit, se scoate din forma si se taie dupa preferinte.

Sapunul taiat se pune la maturat minimum 4 saptamani de la data productiei. Maturarea se face intr-un spatiu bine ventilat, pe rafturi de preferat. Nu se foloseste sapunul pana nu se termina procesul de maturare, este inca reactiv.

Vezi si:

Sampon cu ulei de cocos pentru ingrijirea parului. Reteta

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole