Lavanda, aceasta planta minunata, nu este utilizata doar in scopuri cosmetice sau medicinale, ci si in domeniul gastronomic. Aromata si extrem de parfumata, dulceata de lavanda poate fi si un desert minunat pe meselor romanilor.
Reteta este simpla si se recomanda ca florile de levantica sa fie culese inainte de a se deschide pentru a se pastra substantele chimice active si dupa uscare.
Iata, mai jos, cum se prepara dulceata de lavanda:
Dulceata de lavanda – Reteta pentru 500 g
Pentru a prepara aceasta dulceata, ai nevoie de:
- 30 g flori de lavanda uscate
- 500 ml apa
- zahar gelifiant
Preparare:
Florile de lavanda curate se pun in apa, iar apoi se mixeaza bine cu ajutorul unui blender. Se adauga zaharul gelifiant si se fierbe dupa instructiunile ambalajului. Se face testul consistentei si se spune fierbinte in borcane sterile apoi se intorc cu susu-n jos.
Pe langa delectarea papilelor gustative, specialistii spun ca peparatele din lavanda sunt eficiente si in caz de migrene, stari de surmenaj si ca adjudvant in problemele circulatorii.
Pofta buna!
Tratamente ayurvedice cu lavanda. Afla cum sa tratezi mai multe afectiuni cu ajutorul plantei
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Vezi si: Dulceata de lavanda. Reteta […]